HÍREK

Hol, mennyivel emelkedtek egy év alatt a lakásárak?

2021-ben országosan egyharmados forgalomnövekedés mellett 12,5%-os árnövekedést mért az OTP Jelzálogbank legújabb Lakóingatlan Értéktérképe a hazai lakáspiacon. Az egyre mélyülő kockázatok mellé az orosz-ukrán háborúval egy újabb válsághatás adódott, melyek ez elemzés szerint idén már forgalomcsökkenést hozhatnak, de a reálár-szint 2022-ben összességében még nőhet.

Tavaly az összes megyében ismét drágulást mutattak a számok, ennek üteme Somogy, Komárom-Esztergom, Tolna, Békés és Veszprém megyék kivételével mindenhol meghaladta az egy évvel korábbi szintet. Az élen Zala áll közel 25%-os árnövekedéssel, emellett még Heves megye érte el a 20%-ot, Pest pedig csak egy hajszállal maradt el attól. A 2020-as balatoni árrobbanás után (amikor is a déli part mentén bő egyharmados, az északi part régiójában pedig mintegy 20%-os drágulást láthattunk egy év alatt) Somogy megye tavaly a középmezőnybe, míg Veszprém egyenesen az utolsó helyre került, 2,4%-kal. A 10%-os szinttől még Bács-Kiskun, Vas és Békés maradnak el. A forgalom jelentős részét adó megyeszékhelyek ármozgásai jellemzően nagy hatással vannak az egész megyére.

Az általánosan gyorsuló áremelkedési ütemnek megfelelően a tavalyelőtti 51 után 2021-ben 71 járásban nőtt 20%-ot meghaladó mértékben az átlagár.

Ezek nagyjából egyenletesen oszlanak el a keleti és nyugati országrész között (sötétzöld színezés), noha jelentősebb sűrűsödés látszik Pest megye déli részén és általában az északkeleti országrészben.

A fővárosi kerületek árváltozás rangsorára pillantva látszik, hogy tavaly is több olcsóbb, illetve peremi kerület drágult átlagnál nagyobb ütemben; 20%-kal a XXIII. kerület áll az élen, immár második éve. 15% felett még a XVI., illetve attól hajszállal lemaradva a IX. kerületek vannak. Továbbra is a lista hátsó harmadában, de a megelőző évinél magasabb, 6% alatti árnövekedési mutatóval állnak ugyanakkor a korábban befektetési céllal leginkább keresett pesti belvárosi kerületek, az V., VII. és VI. Ez utóbbi a lista utolsó helyén található, alig 1%-kal.

Ingatlanközvetítés, Lakásépítés, lakásvásárlás, tanácsadás?

Zöldhitel Csoporttal zöld út, bármely megoldáshoz!

A Zöldhitel Csoport szakértői segítséggel, kamatkedvezmény javaslatokkal, hatékony és gyors ingatlanközvetítés, hiteligénylési folyamattal támogatja az új lakásba, családi házba költözőket. További információ és segítség a www.zoldlakashitel.hu oldalon vagy a 06303426308-as telefonszámon.

#lakáspiac # ingatlanpiac #lakásvásárlás #zöldhitel #Szakértői támogatás
Forrás: Portfolio, OTP Jelzálogbank, www.zoldhitel.hu

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

4-keszpenz-befizetes-atmbe
tudástár

Készpénz befizetése ATM-be

Nem minden banknál van lehetőségünk lakossági ügyfélként igénybe venni az ATM-be való befizetést, illetve nem minden ATM-ben van lehetőségünk készpénz befizetésre. Fontos tudnivalók: A bankjegyeket

TOVÁBB OLVASOM »
3-idopontfoglalas-bankfiokba
tudástár

Időpont foglalás a bankfiókba

A  legtöbb banknál online egyszerűen foglalhatunk időpontot személyes ügyíntézéshez. Persze lehőség van telefonos időpont foglalásra is. Online foglalás menete ( általános ): A bank internetes/mobilbankos

TOVÁBB OLVASOM »
2-folyoszamla-kivonat-igenyles
tudástár

Bankszámlakivonat igénylése

A bankszámlakivonatot több úton is kérhetjük bankunktól, de a legegyszerűbb forma minden bizonnyal az internetbankon lekérdezés. Itt meghatározott ideig visszamenőleg kérdezhető le a kivonat (ez bankonként változhat),

TOVÁBB OLVASOM »
program
otthonfelújítás

NGM, EM: Otthonfelújítási program indul

NGM, EM: az otthonfelújítási program a családi házak energiahatékonyságának javítását szolgálja. A kormány demográfiai célja világos. Segíteni kell, hogy minden vágyott gyermek megszülethessen, ennek érdekében

TOVÁBB OLVASOM »