HÍREK

Bankkártya letiltás elvesztés esetén

A bankkártya letiltás egyik módja, ha netbankon vagy mobilapplikáción keresztül tiltjuk le, a legtöbb banknál már van erre is lehetőség. Itt az azonosítás a jelszóval, illetve a kapcsolódó kiegészítő azonosítással – jellemzően SMS-sel történik. A másik megoldás a telefonos lemondás, ez is 24 órában elérhető a bankoknál. Természetesen a bankfiókokban is letiltható a kártya. ez utóbbi két esetben a személyazonosságunk igazolása szükséges.

Mielőtt a letiltás mellet döntünk érdemes végig gondolni, nem lehetséges-e, hogy nem ellopták a kártyát, hanem mi raktuk el olyan helyre, ahol nem kerestük még. Ebben az esetben lehetőség van arra, hogy a vásárlási napi limitet és a készpénzfelvételi limitet egyaránt nullára állítjuk, így elkerülhetjük azt, hogy illetéktelenek fizetni tudjanak a kártyával – ez gyakorlatilag egy ideiglenes tiltást jelent – amíg vissza nem állítjuk. Lehetőség van a számlavezető bankunknál arra is, hogy ideiglenesen tiltsák le a kártyát. Az ideiglenes letiltást egy újabb hívással/fióklátogatással, személyazonosságunk megfelelő igazolását követően megszűntethetjük. Ekkortól ugyanúgy használható a kártyánk, mint korábban.

Ha már biztosak vagyunk abban, hogy nem kerül elő a kártya, vagy olyan esemény történik, amivel biztos, hogy idegen kezekbe került akkor jöhet a letiltás. Kártyánk idegen kézbe kerülésre utaló jel lehet, ha sikertelen, vagy sikeres tranzakcióról érkezik értesítés – mobilappon vagy akár SMS-en keresztül. Ekkor azonnal tiltsuk le a visszaélések elkerülése érdekében.

A letiltáshoz kapcsolódó telefonszámok – főbb bankonként az alábbiak:

MBH

0-24 óráig a MBH Bank-nál a következő telefonszámon: +36 80 350 350; külföldről hívható: +36 (1) 373 33 99)

OTP

A kártya letiltásához a +36 (1) 366 6000 telefonszám hívható. Lehetőség van  a letiltást a netbankban illetve a mobilbankon keresztül.

UniCredit Bank

Az UniCredit Bank ügyfeleinek a +36 (1 )325 3200 telefonszámot kell felhívni a bankkártya

letiltáshoz.

K&H  Bank

A K&H Banknál külföldről és belföldről is ingyenes hívható a +36 80 414 243 szám.

Erste

Az Erste Banknál a sürgősségi bankkártyaletiltásra fenntartott telefonszám a következő: +36 1 302 5885. Emellett a lakossági és mikrovállalati ügyfelek ezt a számot is hívhatják: +36 1 298 0222, a vállalati ügyfelek részére pedig ez a telefonszám áll rendelkezésre: +36 1 298 0223.

 Ma már valamennyi banknál a kártyahasználatot több lépcsős azonosítás – pl. PIN kód, interneten SMS előzi meg – ez alól az egyedüli kivétel kis összegű, érintéses tranzakciók, azonban ezek sem végezhetők korlátlanul.

Ha a bankolási szokásunktól nagyban eltérő, szokatlan helyen történő tranzakciót észlel a bankunk, akkor telefonon is megkereshet bennünket, rákérdezve. Ugyanakkor legyünk az ilyen hívásokkal kellőképpen gyanakvóak, mert adataink megszerzésére is kísérletet tehetnek a bankunknak magukat kiadó rosszakarók.

További segítség a Hitel, hitelprogram megoldások | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu) vagy a Lakás hitel megoldások | Zöldlakáshite (zoldszemelyikolcson.hu) oldalakon, illetve telefonon a 30-326-4703, 30-373-2000 számokon.

#bankkártya_letiltás #bankkártya #letiltás #bank

bankkártya letiltás

1-bankkartya-letiltas

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

külföldi
Ingatlanpiac

Külföldi ingatlanvásárlók

Az utóbbi fél évben az ingatlanvásárlók mindössze 2,5 százaléka volt külföldi. Továbbra is a magyarok pörgetik az ingatlanpiacot. Az utóbbi fél évben a vevők mindössze

TOVÁBB OLVASOM »
KSH
KSH

KSH: külkereskedelmi, turisztikai adatok

Külkereskedelmi, turisztikai adatokat közöl a KSH. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a külkereskedelmi forgalomról, a turisztikai szálláshelyek forgalmáról közöl adatokat a héten. Illetve az ipari termelői

TOVÁBB OLVASOM »
MNB
MNB

Az MNB csökkentette az alapkamatot

 Az MNB 50 bázisponttal csökkentette az alapkamatot. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa 50 bázisponttal, 7,25 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot keddi ülésén. A

TOVÁBB OLVASOM »