HÍREK

Megállapodás Brüsszellel

Aláírták a 2021-2027-es Kohéziós Alapról szóló partnerségi megállapodást a Magyar Kormány és az Európai Bizottság képviselői.

22 milliárd Euro, közel 9000 milliárd Forint volt a tétje annak a szerződésnek, amely sok-sok hónapig húzódott, napi hírekben és a Forint árfolyamában is megéreztük.

Brüsszeli közlemény szerint a digitális átállás, klímacélok, területfejlesztés, államigazgatás átszervezése, kapacitásbővítése, átláthatóság javítása a főbb célok, melyek az Alapból finanszírozhatóak.

A leghangsúlyosabb és egyben legörömtelibb cél a klíma és energetikai ügyek, melyre a források 48%-át kell fordítania Magyarországnak.

Az Európai Uniós forrásokat magyar, saját forrással is kiegészíti a Kormányzat, így még több támogatáshoz juthatnak magyar vállalkozások, civil szervezetek, a lakosság.

A megállapodás feltétele azon igazságszolgáltatási, jogi változások, döntések meghozatala, melyet korábban Magyarország vállalat.

Karácsony előtt egy újabb örömteli hír, ha nem is egyszerűen de kompromisszum született, melynek sokan lesznek, leszünk haszonélvezői.

MFB Programok, pályázatok, vissza és vissza nem térítendő támogatások sora várható a második-harmadik negyedévtől. Hitelkalkulátor | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu)

Nem lesz könnyű eligazodni a lehetőségek sorában, melyben szakértői segítséget a Projekttanácsadás | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu) oldalunkon megtalálnak.

#Brüsszel#Budapest#EurópaiBizottság#MagyarKormány#megállapodás#KohéziósAlap#EU#Programok#igazságszolgáltatási#jogi#döntések#pályázat#klíma#energetika#digitalizáció#közigazgatás#területfejlesztés#újforrás#karácsony#ajándék#sokmunkával#Forint#Euro#civil

tanácsadás
üzleti tanácsadás

MEGOSZTÁS

KORÁBBI HÍREK

kamatstop
kamatstop

Meghosszabbítják a kamatstop intézményét

Gulyás Gergely: marad a kamatstop Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette csütörtökön a Kormányinfón Budapesten: meghosszabbítják a kamatstop intézményét. A kormány meghosszabbítja a kamatstopot a

TOVÁBB OLVASOM »
költségvetés
költségvetés

Varga Mihály: a költségvetés stabil

Varga Mihály: a költségvetés stabil A költségvetés stabil, továbbra is biztosítja a nyugdíjak értékének megőrzését, a családtámogatások és a rezsivédelem fenntartását. Varga Mihály pénzügyminiszter mondta

TOVÁBB OLVASOM »
CSOK
CSOK Plusz

Megjelent a CSOK Plusz rendelettervezete

Megjelent a CSOK Plusz rendelettervezete Társadalmi egyeztetésre bocsátotta a Kulturális és Innovációs Minisztérium a CSOK Plusz hitelprogramról szóló kormányrendelet tervezetét. A CSOK Plusz a 2024-től

TOVÁBB OLVASOM »