HÍREK

Megállapodás Brüsszellel

Aláírták a 2021-2027-es Kohéziós Alapról szóló partnerségi megállapodást a Magyar Kormány és az Európai Bizottság képviselői.

22 milliárd Euro, közel 9000 milliárd Forint volt a tétje annak a szerződésnek, amely sok-sok hónapig húzódott, napi hírekben és a Forint árfolyamában is megéreztük.

Brüsszeli közlemény szerint a digitális átállás, klímacélok, területfejlesztés, államigazgatás átszervezése, kapacitásbővítése, átláthatóság javítása a főbb célok, melyek az Alapból finanszírozhatóak.

A leghangsúlyosabb és egyben legörömtelibb cél a klíma és energetikai ügyek, melyre a források 48%-át kell fordítania Magyarországnak.

Az Európai Uniós forrásokat magyar, saját forrással is kiegészíti a Kormányzat, így még több támogatáshoz juthatnak magyar vállalkozások, civil szervezetek, a lakosság.

A megállapodás feltétele azon igazságszolgáltatási, jogi változások, döntések meghozatala, melyet korábban Magyarország vállalat.

Karácsony előtt egy újabb örömteli hír, ha nem is egyszerűen de kompromisszum született, melynek sokan lesznek, leszünk haszonélvezői.

MFB Programok, pályázatok, vissza és vissza nem térítendő támogatások sora várható a második-harmadik negyedévtől. Hitelkalkulátor | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu)

Nem lesz könnyű eligazodni a lehetőségek sorában, melyben szakértői segítséget a Projekttanácsadás | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu) oldalunkon megtalálnak.

#Brüsszel#Budapest#EurópaiBizottság#MagyarKormány#megállapodás#KohéziósAlap#EU#Programok#igazságszolgáltatási#jogi#döntések#pályázat#klíma#energetika#digitalizáció#közigazgatás#területfejlesztés#újforrás#karácsony#ajándék#sokmunkával#Forint#Euro#civil

tanácsadás
üzleti tanácsadás

MEGOSZTÁS

KORÁBBI HÍREK

megtakarítás
megtakarítás megoldások

Megtakarítás az újabb adó nélkül?

Az elmúlt héten jelenet meg a kormányrendelet, miszerint a megtakarítás típusok egyes formáit szociális hozzájárulási adó terheli (SZOCHO). Alapvetően mentes az új adóforma alól: az

TOVÁBB OLVASOM »
energetikai tanúsítvány
energetikai tanúsítvány

Új energetikai tanúsítvány érkezik

EM: megújulnak és korszerűbbek lesznek az épületek energetikai tanúsítvány típusai Korszerű rendszerben készülnek és a korábbiaknál részletesebb felújítási javaslatokat tartalmaznak a jövőben az épületek energetikai

TOVÁBB OLVASOM »
családtámogatás
családtámogatás

Családtámogatás további változásai

A családtámogatás  változásairól újabb segítségeket kaptunk és osztunk meg veletek, partnerünk az OTP Bank információira alapozva. Az otthonteremtési kamattámogatásról szóló 341/2011. (XII. 29.) Korm. rendelet

TOVÁBB OLVASOM »
család támogatás
család támogatás

Család támogatás változásai

Partnerünk az OTP Bank segítségével az alábbiakban adunk tájékoztatást a család támogatás változásairól. 1. Az új lakások építéséhez, vásárlásához kapcsolódó lakáscélú támogatásról szóló 16/2016 (II.

TOVÁBB OLVASOM »