HÍREK

Közel 150 milliárd Ft összegben folyósítottak lakáshitelt 2022. áprilisban a bankok

Közel 150 milliárd Forint összegben folyósítottak lakáshitelt a bankok 2022.áprilisában a magyar lakosság számára. A növekedés 30%-ot meghaladó mértékű 2021. áprilisához képest, de a 2022. márciusi hitelfolyósítást is meghaladta.

A Magyar Nemzeti Bank adataiból látszik, hasonlóan a 2022. márciusi adatokkal összhangban, a támogatott lakáshitelek okozták a növekedést. Márciusban 43%, áprilisban már 52% volt a támogatott hitelek aránya. A legnagyobb hatással a Zöld lakáshitelek szerződéskötései és folyósításai voltak a növekedésre mind arányaiban, mind összegében.

Az egy évvel ezelőtti folyósítási adatok több mint duplája a támogatott hitelek aránya a havi folyósításon belül, de a legnagyobb különbség a 3,5 szeres növekedésben látszik igazán.

A piaci hitelek esetében a bankok folyamatos kamatemelése mellett is majdnem 70 milliárd Forintot folyósítottak a bankok, ami kis mértékben marad csak el a márciusi kihelyezéstől, de éves összehasonlításban 15 milliárdos csökkenést mutat.

A lakáshitel 2-3 hónapos átfutási ideje miatt a zöldhitel kifutását és a kamatnövekedési hatásokat a későbbiekben fogjuk látni a folyósítási adatokban.

A Zöldhitel Csoport szakértői segítséggel, kamatkedvezmény javaslatokkal, hatékony és gyors hiteligénylési folyamattal támogatja az új lakásba, családi házba költözőket. További részletek és segítség a www.zoldlakashitel.hu oldalon.

#hitel #zöldhitel #lakás #családiház #szakértő #segítség

Forrás: MNB, www.zoldhitel.hu

 

 

lakáshitel

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

kampány
lakásbiztosítás

Lakásbiztosítási kampány: sokan váltottak

A lakásbiztosítási kampány során tízből nyolcan másik biztosítót választottak. A márciusi lakásbiztosítási kampány során új szerződést kötő tulajdonosok és bérlők 84 százaléka másik biztosítót választott

TOVÁBB OLVASOM »