HÍREK

Sok család igényelte a csok pluszt

Hornung Ágnes: már csaknem kétezer család igényelte a csok pluszt.

Február végig csaknem kétezer család nyújtotta be igénylését a csok pluszra. Mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatorna műsorában.

Hornung Ágnes kiemelte, hogy az igénylések dinamikája hasonló, mint a 2015-ben bevezetett csok-nál. Ezt örömteli hírnek nevezte, mert a csok-ot – annak teljes „élettartama alatt” – 240 ezer család vette igénybe. Az év első két hónapjában benyújtott csok plusz igénylések szerint a házaspárok kétharmada gyermektelen. Mint mondta, ez azt mutatja, hogy a házaspárokat sikerült „átbillenteni, hogy merjenek gyermeket vállalni”.

Véleménye szerint szintén a gyermekvállalási hajlandóság emelkedését jelenti az az adat is, hogy a párok valamivel több mint ötven százaléka két vagy több gyermeket vállat előre. A csok pluszt új gyermek vállalásával lehet igényelni. A támogatott hitelt aszerint ítélik meg, hogy hány gyermekessé válik a család. A családok 1, 2 vagy 3 gyereket vállalnak, 15, 30 vagy 50 millió forintot tudnak igényelni államilag támogatott fix 3 százalékos kamattal.

A családok több gyereket vállalnak

Az átlagos hitelösszeg 26 millió forint – mondta, megjegyezve, hogy ez is azt jelzi, hogy a családok több gyermeket vállalnak. A  hitelösszeg a fővárosban is, de vidéken még inkább jelentős segítség a családok otthonteremtéséhez. A  csok pluszt használtlakás-vásárlására vagy -bővítésére is igénybe lehet venni, a családok több mint 85 százaléka élt ezzel a lehetőséggel.

A csok plusz bevezetése után intenzív az érdeklődés a lakáshitelezés és az ingatlanpiac területén. A bankok és a piaci szereplők is ezt igazolják vissza. Nőtt a bizalmi index – jegyezte meg.

Hornung Ágnes a Kossuth Rádió műsorában arról is beszélt, hogy az igénylő házaspárok felében az édesanya 30 év alatti. Közölte azt is, hogy a családok egyötöde a csok plusz mellé piaci hitelt is felvett. Illetve sokan kombinálják a csok pluszt a Babaváróval.

Bővül a család? Munkahely miatt költöznétek? Lakásfelújítás előtt álltok? Kalkulálj a Lakáshitel kalkulátor ügyfeleinknek | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) oldalunkon vagy add meg igényedet Lakáshitel ajánlatok | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) és mi egyedi ajánlatot készítünk céljaid megvalósításához 

#csok #Plusz #hitelprogram #támogatás #babaváró #ingatlanpiac

család

Forrás: http://www.mti.hu

csok

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

otthonfelújítás
otthonfelújítás

Otthonfelújítási program június 3-tól indul

NGM: az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg Az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg. Közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium

TOVÁBB OLVASOM »
négyzetméterár
Ingatlanpiac

Budapesten nőtt a négyzetméterár

Az első negyedévben a fővárosi új lakások átlagos négyzetméterár 3,1 százalékkal nőtt Az első negyedévben a Budapest kínálta új építésű lakások átlagos négyzetméterár 1,655 millió

TOVÁBB OLVASOM »
kampány
lakásbiztosítás

Lakásbiztosítási kampány sikeres volt

Túri Anikó: felülmúlta a várakozásokat a lakásbiztosítási kampány Felülmúlta a várakozásokat a márciusi lakásbiztosítási kampány. Az előzetes adatok szerint összesen több mint 461 ezer új

TOVÁBB OLVASOM »