HÍREK

Nőtt a húsvéti forgalom a szálláshelyeken

MTÜ: nőtt a húsvéti forgalom a szálláshelyeken.


A tavalyi ünnepi hosszú hétvégéhez képest 3 százalékkal magasabb forgalom volt   idén a húsvét a szálláshelyeknek – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) csütörtökön az MTI-vel.

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint nagycsütörtök és húsvét hétfő között több mint 270 ezer vendég közel 600 ezer éjszakára foglalt szállást. Több mint 65 százalékát vidéken, csaknem 35 százalékát a fővárosban – írták.

A MTÜ tájékoztatása szerint a vendégéjszakák közel 53 százaléka szállodákban, 32 százaléka magán- és egyéb szálláshelyeken valósult meg. A szállodákban nagyszombaton volt a legnagyobb a kihasználtság, Budapesten elérte a 81 százalékot. A szálláshelyek bevétele 13 milliárd forint volt, közel 6 milliárd belföldiektől.

A belföldi vendégek száma 138 ezer volt, ők nagycsütörtök és húsvét hétfő között több mint 300 ezer éjszakára foglaltak szállást. A legtöbben a Balaton, a Mátra-Bükk és Budapest-környékét keresték fel. A vidéki szálláshelyek vendégéjszakáinak közel háromnegyedét adták a belföldiek.

A külföldi vendégforgalom 9 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest. A budapesti vendégéjszakák 89 százalékát adták külföldiek, ide a legtöbben Németországból, Olaszországból és az Egyesült Királyságból érkeztek. A vidéki desztinációkat főként csehek, szlovákok és németek választották, elsősorban a Balaton, Bük-Sárvár és Debrecen és térségét részesítették előnyben.

Bővül a család? Munkahely miatt költöznétek? Lakásfelújítás előtt álltok? Kalkulálj a Lakáshitel kalkulátor ügyfeleinknek | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) oldalunkon vagy add meg igényedet Lakáshitel ajánlatok | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) és mi egyedi ajánlatot készítünk céljaid megvalósításához 

#vendégforgalom #turizmus #Balaton #vendégéjszaka #Budapest

forgalom

Forrás: http://www.mti.hu

forgalom

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

otthonfelújítás
otthonfelújítás

Otthonfelújítási program június 3-tól indul

NGM: az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg Az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg. Közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium

TOVÁBB OLVASOM »
négyzetméterár
Ingatlanpiac

Budapesten nőtt a négyzetméterár

Az első negyedévben a fővárosi új lakások átlagos négyzetméterár 3,1 százalékkal nőtt Az első negyedévben a Budapest kínálta új építésű lakások átlagos négyzetméterár 1,655 millió

TOVÁBB OLVASOM »
kampány
lakásbiztosítás

Lakásbiztosítási kampány sikeres volt

Túri Anikó: felülmúlta a várakozásokat a lakásbiztosítási kampány Felülmúlta a várakozásokat a márciusi lakásbiztosítási kampány. Az előzetes adatok szerint összesen több mint 461 ezer új

TOVÁBB OLVASOM »