HÍREK

Csalásra figyelmeztet az MNB

Valótlan hirdetéseket tettek közzé bűnözők a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és egy tőzsdei kibocsátó állítólagos befektetési programjáról – közölte az MNB pénteken az MTI-vel.

A csalók a közösségi médiában vélhetően robotokkal tették közzé a hirdetéseket, amelyek olyan felületre vezetik tovább az érdeklődőket, ahol megadhatják az adataikat. Ezt követően szerződéstervezetet kapnak, de a befektetésüket nem látják viszont. A minimális befizetési összeg 90 ezer forint, amire a hirdetésekben irreális hozamot ígérnek, akár heti 100 százalékot is.

Előfordult, hogy magukat befektetési tanácsadóként vagy könyvelőként feltüntető elkövetők távoli elérést biztosító programot telepíttettek magánszemélyek számítógépére, és milliós megtakarításokat vettek el tőlük – írták.

A csalók a Luna Capitals, Cosmos Capital, Act Human Capital, Devix Group, Market Internal, illetve Multistox cégneveket használták eddig. A hitelességének látszatáért MNB tevékenységi engedélyszámot is feltüntetnek, az egyeztetések során pedig a jegybank közvetítői adatbázisából származó neveket és nyilvántartási számokat használnak. A dokumentumokon valótlanul állítják azt is, hogy a befektetők ügyfélszámláján lévő pénzt a jegybank garantálja.

A közlemény szerint a jegybank nem indított befektetési programot a közelmúltban egyetlen tőzsdei céggel sem, így ehhez kapcsolódó garanciát sem vállal. Aki pénzt adott át bűnözőknek vagy a bankszámláján visszaélést lát, azonnal forduljon a rendőrséghez és jelentse az esetet a számlavezető bankjánál – írta az MNB.

Új vagy használt lakást vásárolnál?  Lakásfelújításba vágtok bele?  Szükséged van még hozzá plusz pénzre? Add meg a Lakáshitel kalkulátor ügyfeleinknek | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) oldalunkon mekkora összeget szeretnél és mi megküldjük ajánlatainkat!

#MNB #befektetés #csalás #megtakarítás #bankszámla

MNB

Forrás: www.mti.hu www.zoldhitel.hu

MNB

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

otthonfelújítás
otthonfelújítás

Kormány dönt az otthonfelújítási programról

EM-NGM: következő ülésén dönt a kormány az otthonfelújítási program feltételeiről és ütemezéséről. A felhívástervezet társadalmi egyeztetése során beérkezett, kiemelkedő mennyiségű javaslatra tekintettel következő ülésén véglegesíti

TOVÁBB OLVASOM »
vendégéjszaka
turizmus

A vendégéjszakák száma csökkent

A vendégéjszakák száma 4,7, a vendégeké 1,3%-kal csökkent az egy évvel korábbihoz képest. 2024 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken a vendégéjszakák száma 1,2

TOVÁBB OLVASOM »
külföldi
Ingatlanpiac

Külföldi ingatlanvásárlók

Az utóbbi fél évben az ingatlanvásárlók mindössze 2,5 százaléka volt külföldi. Továbbra is a magyarok pörgetik az ingatlanpiacot. Az utóbbi fél évben a vevők mindössze

TOVÁBB OLVASOM »
KSH
KSH

KSH: külkereskedelmi, turisztikai adatok

Külkereskedelmi, turisztikai adatokat közöl a KSH. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a külkereskedelmi forgalomról, a turisztikai szálláshelyek forgalmáról közöl adatokat a héten. Illetve az ipari termelői

TOVÁBB OLVASOM »