HÍREK

Az illetékmenteség a csok plusz előnye

Az illetékmenteség is a csok plusz egyik előnye lehet


A teljes visszafizetést tekintve több tízmillió forintot is megspórolhat az, aki a csok plusz támogatott hitelkonstrukciót és az ezzel járó illetékmentes ingatlanvásárlási lehetőséget választja. Hívta fel a figyelmet csütörtökön kiadott elemzésében a Duna House.

A közleményben Fülöp Krisztiánt, a Credipass magyarországi vezetőjét idézték. Aki szerint a kétgyermekes csok plusz támogatott hitel havi törlesztőrészlete 50 ezer forinttal alacsonyabb is lehet, mint egy 30 millió forintos, 25 éves futamidejű piaci hitelé. Ami évente 600 ezer forintot jelent a családoknak. Ebben még nincs is benne az illetékmentesség.

Egy 6,3 százalékos kamatozású piaci lakáshitellel összehasonlítva, és a hitel teljes visszafizetését tekintve, közel 20 millió forint maradhat az ügyfelek zsebében a futamidő leteltével. Ez már tartalmazza a megspórolt vagyonszerzési illeték összegét is, amely minden esetben az ingatlan vételárának 4 százaléka.

Illetéket elengedi a hatóság  csok plusz és falusi csok esetében

A Duna House idei első negyedéves értékesítési adatai alapján a fővárosban átlagosan 54 millió forintért vásároltak ingatlant az érdeklődők. Ennél a vételárnál az illeték összege 2 millió 160 ezer forint. Ezt mind a csok plusszal, mind pedig a falusi csokkal teljes mértékben elengedi a hatóság.

Az elemzésben kitérnek arra is, hogy tavaly év végén még arról szóltak a hírek, hogy az új csok plusz esetén az ingatlan vételárának 80 millió forintot meghaladó részére szükséges illetéket fizetni. Azonban ezt a felső korlátot december végével kivezették. Így a mostani jogszabályban már nincs ilyen típusú vételárra vonatkozó korlátozás. Illetve az is fontos kitétel, hogy a csok plusz maximum 150 millió forintos vételárig vehető igénybe.

A Duna House végezetül arra figyelmeztet, hogy a vásárlást követően a NAV helyszíni szemlét tarthat az ingatlanban. Ugyanis az illeték kiszabásáról szóló határozatot akkor is megkapják az ügyfelek, ha illetékmentes a vásárlás. Helyszíni szemlét általában akkor tart a hatóság, amennyiben az ingatlan vételára jelentősen eltér a piaci ártól.

Bővül a család? Munkahely miatt költöznétek? Lakásfelújítás előtt álltok? Kalkulálj a Lakáshitel kalkulátor ügyfeleinknek | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) oldalunkon vagy add meg igényedet Lakáshitel ajánlatok | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) és mi egyedi ajánlatot készítünk céljaid megvalósításához! 

#csok_plusz #illetékmentesség #falusi_csok #ingatlan #vételár

csok plusz

Forrás: www.mti.hu

csok

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

külföldi
Ingatlanpiac

Külföldi ingatlanvásárlók

Az utóbbi fél évben az ingatlanvásárlók mindössze 2,5 százaléka volt külföldi. Továbbra is a magyarok pörgetik az ingatlanpiacot. Az utóbbi fél évben a vevők mindössze

TOVÁBB OLVASOM »
KSH
KSH

KSH: külkereskedelmi, turisztikai adatok

Külkereskedelmi, turisztikai adatokat közöl a KSH. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a külkereskedelmi forgalomról, a turisztikai szálláshelyek forgalmáról közöl adatokat a héten. Illetve az ipari termelői

TOVÁBB OLVASOM »
MNB
MNB

Az MNB csökkentette az alapkamatot

 Az MNB 50 bázisponttal csökkentette az alapkamatot. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa 50 bázisponttal, 7,25 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot keddi ülésén. A

TOVÁBB OLVASOM »