HÍREK

Februárban nőttek a lakbérek

Februárban 1 százalékkal nőttek a lakbérek az előző hónaphoz képest

Tovább emelkedtek februárban a lakbérek: havi szinten 1 százalékkal nőttek országosan és 1,1 százalékkal Budapesten. Derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) és az ingatlan.com lakbérindexéből.

 A KSH oldalán közölt adatok szerint a februári lakbérek éves összevetésben országosan 11,6, Budapesten 11,3 százalékkal emelkedtek.  A 2015. évi bázisidőszakinál 100, illetve 90 százalékkal emelkedtek.

Arra is kitértek, hogy 2024 első két hónapjában a megfigyelt hirdetések 90 százaléka többlakásos épületben lévő lakásra vonatkozott. A fennmaradó mintegy 10 százalékban családi házat hirdettek meg. Budapesten a kiadó lakások mindössze 4,2 százaléka volt családi ház. Idén január-februárban a fővárosban a hirdetések 43, országosan 44 százaléka származott magánszemélytől.

Az ingatlan.com kedden az MTI-nek eljutatott közleménye idézte Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértőjét. Aki elmondta: idén februárban lélektani határt lépett át az albérletpiac. A 2015-ös szinthez képest megduplázódtak az országos bérleti díjak a KSH-ingatlan.com lakbérindex alapján. Budapesten ennél kisebb ütemű volt a drágulás, mert a fővárosban a 2015-höz képest 90 százalékkal kerülnek többe az albérletek. Ennek legfőbb oka, hogy a fővárosban már eleve magasabb szintről indultak el felfelé a bérleti díjak.

A szakember szerint az albérletek drágulása elsősorban azzal magyarázható, hogy a bérek és keresetek jelentősen emelkedtek, márpedig erre reagálnak a legérzékenyebben a tulajdonosok.

Budapesti lakbérek alakulása

Az ingatlan.com elemzéséből az is kiderül, hogy március elején Budapesten az átlagos lakbér 250 ezer forintot tett ki. A legnagyobb kínálattal rendelkező városrészei közül a XI. és XIII. kerületben 240 és 250 ezer forint. A II. kerületben 335 ezer forint, míg a IX. kerületben 235 ezer forintért lehet kibérelni a lakóingatlanokat havonta. Mindössze négy olyan kerület – a X., a XV., a XX. és a XXI. – van, ahol 200 ezer forint alatt maradnak az átlagos lakbérek. Itt 170-192 ezer forint a jellemző.

A vármegyeszékhelyek közül Szegeden, Debrecenben és Miskolcon a legszélesebb a választék albérletekből, ám az árak jelentősen eltérnek egymástól. Szegeden 135 ezer forint, a debreceni kiadó lakásoknál 200 ezer forint, a borsodi vármegyeszékhelyen pedig 100 ezer forint az átlagos lakbér. Székesfehérvár számít a legdrágább vármegyeszékhelynek, 210 ezer forintos összeggel. Míg Győrben, Veszprémben és Tatabányán 150-180 ezer forintért kínálják a kiadó lakásokat – olvasható az ingatlan.com közleményében.

Számoljunk és nézzük meg tudunk-e az Ön számára kedvezőbb lakásbiztosítást kötni a márciusi lakásbiztosítási kampányban! A biztosítók ajánlatát egyben, összehasonlítva láthatja nálunk.
Hívjon bennünket és segítünk kedvező megoldást találni: 30 326 4703, 30 648 9525, 30 342 6308, 30 373 2000. Hívj bennünket és segítünk!
Személyes és távoli, online kötés is megoldható! Vagy klikkeljen és számolja ki a következő linken – összehasonlító oldalunkon a legkedvezőbb megoldásokért:
Bővül a család? Munkahely miatt költöznétek? Lakásfelújítás előtt álltok? Kalkulálj a Lakáshitel kalkulátor ügyfeleinknek | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) oldalunkon vagy add meg igényedet Lakáshitel ajánlatok | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) és mi egyedi ajánlatot készítünk céljaid megvalósításához! 
#lakbér #lakáspiac #KSH #albérlet #Budapest

lakbérek

Forrás: www.mti.hu

program

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

otthonfelújítás
otthonfelújítás

Otthonfelújítási program június 3-tól indul

NGM: az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg Az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg. Közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium

TOVÁBB OLVASOM »
négyzetméterár
Ingatlanpiac

Budapesten nőtt a négyzetméterár

Az első negyedévben a fővárosi új lakások átlagos négyzetméterár 3,1 százalékkal nőtt Az első negyedévben a Budapest kínálta új építésű lakások átlagos négyzetméterár 1,655 millió

TOVÁBB OLVASOM »
kampány
lakásbiztosítás

Lakásbiztosítási kampány sikeres volt

Túri Anikó: felülmúlta a várakozásokat a lakásbiztosítási kampány Felülmúlta a várakozásokat a márciusi lakásbiztosítási kampány. Az előzetes adatok szerint összesen több mint 461 ezer új

TOVÁBB OLVASOM »