HÍREK

A vendégéjszakák ,vendégek száma nőtt

A vendégéjszakák száma 11, a vendégeké 10%-kal nőtt 2023 januárjához képest

2024 januárjában a turisztikai szálláshelyeken (kereskedelmi, magán- és egyéb szálláshelyeken) 836 ezer vendég 2,1 millió vendégéjszakát töltött el. A vendégek száma 10, a vendégéjszakák száma 11%-kal magasabb volt az egy évvel korábbinál. A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 8,9, a külföldi vendégéjszakáké 12%-kal emelkedett.

2024. januárban:

  • A vendégek száma összességében 10, a vendégéjszakáké 11%-kal nőtt a turisztikai szálláshelyeken. A vendégéjszakák 74%-át a kereskedelmi szálláshelyek adták, ahol a forgalom 9,6%-kal volt nagyobb az előző évinél. A magán- és egyéb szálláshelyeken 13%-kal több vendégéjszakát regisztráltak, mint egy évvel korábban.
  • A belföldi vendégek száma 8,2, a vendégéjszakáké 8,9%-kal nőtt az előző év azonos hónapjához képest. A vendégek száma 435 ezer, az eltöltött vendégéjszakáké 1,0 millió volt a turisztikai szálláshelyeken; ezen belül a kereskedelmi szálláshelyeken 345 ezer vendéget és 806 ezer vendégéjszakát regisztráltak. Utóbbiak 82%-át szállodákban töltötték el, ahol a vendégéjszakák száma 16%-kal magasabb volt az egy évvel korábbinál. A magán- és egyéb szálláshelyeken eltöltött belföldi vendégéjszakák száma 5,2%-kal nőtt 2023 januárjához mérten. A belföldi vendégéjszakák száma a Sopron–Fertő turisztikai térségben2 27%-kal bővült, míg Győr–Pannonhalma térségében 6,6%-kal csökkent az előző évhez képest. A Balatonnál 19, Budapesten 0,5%-kal emelkedett a turisztikai szálláshelyeken eltöltött belföldivendég-éjszakák száma.
  • A külföldi vendégek és vendégéjszakák száma egyaránt 12%-kal emelkedett az előző év azonos hónapjához viszonyítva. A turisztikai szálláshelyekre érkezett 402 ezer vendég 1,1 millió vendégéjszakát töltött el, amelyek közül 297 ezer vendéget és 783 ezer vendégéjszakát a kereskedelmi szálláshelyeken regisztráltak. Utóbbiak 84%-át szállodákban töltötték el, ahol a vendégéjszakák száma 13%-kal meghaladta az egy évvel korábbit. A magán- és egyéb szálláshelyeken eltöltött külföldivendég-éjszakák száma 20%-kal nőtt 2023 januárjához mérten. A külföldivendég-éjszakák száma Debrecen és térségében 33%-kal bővült, míg Gyula és térségében 30%-kal visszaesett az előző évhez képest. Budapesten 15, a Balatonnál 0,8%-kal emelkedett a turisztikai szálláshelyeken eltöltött külföldivendég-éjszakák száma.
  • Összesen 17 300 turisztikai szálláshely, ezen belül 2017 kereskedelmi, illetve 15 283 magán- és egyéb szálláshely fogadott vendégeket.
  • A kereskedelmi szálláshelyek közül 867 szálloda és 869 panzió volt nyitva január egy részében vagy egészében.
  • A kereskedelmi szálláshelyeken az összes bruttó árbevétel 34,8 milliárd forint volt, folyó áron 8,4%-kal nagyobb az egy évvel korábbinál.
  • Széchenyi Pihenőkártyával folyó áron 5,9%-kal többet, 2,1 milliárd forintot költöttek a kártyatulajdonosok a kereskedelmi szálláshelyeken az előző év azonos hónapjához viszonyítva

Kattintson a képre és máris indul az online kalkulátorunk!

Összefoglaló adatok, 2024. január

Mutató Érték Változás az előző év azonos időszakához képest, %
turisztikai szállás-helyek ebből: kereskedelmi szállás-helyek turisztikai szállás-helyek ebből: kereskedelmi szállás-helyek
Belföldivendég-éjszakák, ezer 1 024 806 8,9 9,9
Külföldivendég-éjszakák, ezer 1 110 783 12,1 9,3
Összes vendégéjszaka, ezer 2 135 1 589 10,5 9,6

Bővül a család? Munkahely miatt költöznétek? Lakásfelújítás előtt álltok? Kalkulálj a Lakáshitel kalkulátor ügyfeleinknek | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) oldalunkon vagy add meg igényedet Lakáshitel ajánlatok | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) és mi egyedi ajánlatot készítünk céljaid megvalósításához! 

#vendégéjszaka #turizmus #pihenés #vendég #Budapest

vendégéjszakák

Forrás: www.ksh.hu

vendégéjszaka

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

otthonfelújítás
otthonfelújítás

Otthonfelújítási program június 3-tól indul

NGM: az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg Az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg. Közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium

TOVÁBB OLVASOM »
négyzetméterár
Ingatlanpiac

Budapesten nőtt a négyzetméterár

Az első negyedévben a fővárosi új lakások átlagos négyzetméterár 3,1 százalékkal nőtt Az első negyedévben a Budapest kínálta új építésű lakások átlagos négyzetméterár 1,655 millió

TOVÁBB OLVASOM »
kampány
lakásbiztosítás

Lakásbiztosítási kampány sikeres volt

Túri Anikó: felülmúlta a várakozásokat a lakásbiztosítási kampány Felülmúlta a várakozásokat a márciusi lakásbiztosítási kampány. Az előzetes adatok szerint összesen több mint 461 ezer új

TOVÁBB OLVASOM »