HÍREK

Csökkenhet a lakásbiztosítás díja

Átlagosan 15-20 százalékot eshet a lakásbiztosítás díja

A lakásbiztosítás ügyfelei 58 százaléka tervezi majd összehasonlítani a lakásbiztosítási kínálatot a márciusi kampányban. Ez derül ki az Insura.hu biztosításközvetítő több mint 8 ezer ember megkérdezésével lefolytatott kutatásából. Az alkuszcég várakozásai szerint a biztosítók között felerősödő verseny hatására 15-20 százalékkal alacsonyabb díj mellett válthatnak szerződést az ügyfelek.

A lakásbiztosítások csaknem 10 százalékát, 300 ezer szerződést is lecserélhetnek az ügyfelek.
Az Insura.hu felmérése azt mutatja, hogy márciusban a lakásbiztosítással rendelkező ügyfelek 55 százaléka az ajánlatok összehasonlítását követően dönt arról, vált-e biztosítást. További 3 százalék mindenképpen váltani szeretne, az összehasonlítás ebben az esetben csupán az új szerződés kiválasztását szolgálja.

A lakásbiztosítási szerződéseket a szükségesnél ritkábban újítják meg: a válaszadók 28 százaléka jelezte azt, hogy lakásbiztosítását 5 évnél is régebben aktualizálta. Ekkora időtávon már jelentős kockázata van annak, hogy a lakás nem a megfelelő értékre van biztosítva.

Kattintson a képre és máris indul az online kalkulátorunk!

Az Insura.hu felmérése szerint a válaszadók 52 százaléka nem tud arról, hogy lakásbiztosítás csak ingóságra is megköthető (például albérlet esetén). 51 százaléka nem hallottak még a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosításokról (MFO) sem. Melyek a Magyar Nemzeti Bank standard követelményeinek megfelelő, egyszerűen összehasonlítható termékek.  Amelyeket a 14 lakásbiztosítást kínáló biztosító közül 13 is forgalmaz már.

A biztosítók többsége komoly akciókra készül. Különféle díjkedvezmények együttes hatására egyes társaságoknál akár 50 százaléknál is nagyobb díjkedvezmény is elérhető lesz az előzetes információk szerint.

Kozma Gábor, az Insura.hu vezérigazgatója szerint a kampány időszakában 15-20 százalékkal mérséklődhet a lakásbiztosítási átlagdíj. Melynek éves mértéke az adataik szerint 2023-ban 48 ezer forint volt.

Bővül a család? Munkahely miatt költöznétek? Lakásfelújítás előtt álltok? Kalkulálj a Lakáshitel kalkulátor ügyfeleinknek | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) oldalunkon vagy add meg igényedet Lakáshitel ajánlatok | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) és mi egyedi ajánlatot készítünk céljaid megvalósításához! 

#lakásbiztosítás #díjcsökkenés #felmérés #MFO #fogyasztóbarát #MNB

lakásbiztosítás

Forrás: www.mti.hu

lakáspiac

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

KSH
otthonfelújítás

Otthonfelújítási program egyeztetés

EM-NGM: lezárult az otthonfelújítási program felhívástervezetének társadalmi egyeztetése. Lezárult az otthonfelújítási program felhívástervezetének társadalmi egyeztetése – közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) és a Nemzetgazdasági Minisztérium

TOVÁBB OLVASOM »
aktivitás
turizmus

Megújulnak a Tourinform irodák

Turisztikai ügynökség: egymilliárd forintból újulhatnak meg a Tourinform irodák. Egymilliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosít a kormány a hazai Tourinform irodák infrastrukturális és szolgáltatásfejlesztésére.

TOVÁBB OLVASOM »
napenergia
lakás építés

Alacsony a lakásépítési aktivitás

Az alacsony lakásépítési aktivitást csak néhány nagyobb beruházás élénkítette. 2024 I. negyedévében 2779 új lakás épült, 23%-kal kevesebb, mint egy évvel korábban. A kiadott építési

TOVÁBB OLVASOM »
kereslet
Ingatlanpiac

Az ingatlanpiaci kereslet nőtt áprilisban

Áprilisban jelentősen nőtt az ingatlanpiaci kereslet. Áprilisban lélektani határt tört át az ingatlanpiaci kereslet, a feladott lakáshirdetések száma jelentősen nőtt. Ami további élénkülést vetít előre

TOVÁBB OLVASOM »
külföldi
Ingatlanpiac

Nőtt a házak négyzetméterára

Az agglomerációban 10 százalékkal nőtt a házak négyzetméterára. A családi házak átlagos négyzetméterára 10 százalékkal nőtt az elmúlt fél évben (2024 első és 2023 utolsó

TOVÁBB OLVASOM »