HÍREK

Átalakul az ingatlanpiac

CBRE: várhatóan átalakul a magyarországi ingatlanpiac

Az ingatlanpiac átalkuláson fog keresztül menni  várhatóan Magyarországon, egyrészt azért, mert a bérlakások fejlesztése felkeltette a befektetők érdeklődését. Másrészt pedig azért, mert a kihasználatlan irodákat hotelekké alakítják – közölte a CBRE szerdán az MTI-vel.

 A közleményben rámutatnak: Nyugat-Európában és Észak-Amerika nagyvárosaiban már több évtizede probléma a megfelelő lakhatás. Az urbanizáció hatására folyamatosan növekvő keresletet a piac nem tudja kellőképpen kiszolgálni. Ezek a trendek az elmúlt években már Közép-Európában is megjelentek.
Erre nyújthat megoldást a bérlakás-piac, a régióban Lengyelországban és Csehországban már el is kezdődtek a tárgyalások az ilyen jellegű fejlesztésekről. Magyarország is felkeltette a befektetők érdeklődését.

Borbély Gábor, a CBRE üzletfejlesztési és kutatási igazgatója jelezte, hogy mivel Magyarországon az utóbbi időben több olyan szabályozási változás is volt, amely ösztönzően hatott a piacra. A befektetők figyelmét a bérlakások felé irányította, akár már az idén megjelenhetnek az első fecskék ezen a ingatlanpiacon.

Arra azonban kicsi az esély a szakember szerint, hogy konkrét lakóparkok fognak bérbeadási céllal épülni. Sokkal valószínűbb a hibrid modell, amikor egy társasház építésekor „beragadt” lakásokat egyben vásárolja meg és menedzseli egy befektető. Erre alkalmas befektetések már most is vannak a magyar piacon – ismertette a közleményben Borbély Gábor.

Kattintson a képre és máris indul az online kalkulátorunk!

Irodák átalakítása

Nyugat-Európában és Észak-Amerikában arra is van példa, hogy a lakáshiányt az egyre népszerűbb hibrid munkarend miatt kihasználatlan irodák átalakításával oldják meg.

Magyarországon is egyre nagyobb szerepet kap az ingatlanpiacon a kihasználatlan irodák átalakítása. Itt azonban nem lakóházakként vagy bérlakásokként, inkább hotelekként „születnek újjá” ezek az ingatlanok.

A CBRE becslései alapján a régióban Budapest mellett Prága és Krakkó városközpontjában jelennek meg nagyobb számmal az egykori irodákból átalakított szállodák.

A szállodai kapacitás növelését indokolja a budapesti szállodák kihasználtságának dinamikus emelkedése is. 2023-ban csaknem 20 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma, ami szinte megegyezik a koronavírus-járvány előtti eredményekkel.

A közleményben kitértek arra, hogy az energetikai tanúsítás új szabályozása a teljes piacot érinti. Az energiaárak néhány éve tapasztalható robbanása óta pedig egyértelművé vált. Jóval kedvezőbb a fenntartási költsége azoknak az épületeknek, amelyek jobb tanúsítvánnyal rendelkeznek, így ezek a befektetői ingatlanpiacon is értékesebbek.

A dallasi székhelyű CBRE Group a világ legnagyobb kereskedelmi ingatlanszolgáltató és befektetési vállalata. Mely mintegy 115 000 alkalmazottat foglalkoztat több mint 100 országban. A CBRE integrált szolgáltatások széles skáláját kínálja, beleértve a létesítmények, tranzakciók és projektek menedzsmentjét, az ingatlanvagyon-kezelést.

Bővül a család? Munkahely miatt költöznétek? Lakásfelújítás előtt álltok? Kalkulálj a Lakáshitel kalkulátor ügyfeleinknek | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) oldalunkon vagy add meg igényedet Lakáshitel ajánlatok | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) és mi egyedi ajánlatot készítünk céljaid megvalósításához! 

#ingatlanpiac #bérlakások #befektetők #szállódák

ingatlanpiac

Forrás: www.mti.hu

forgalom

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

otthonfelújítás
otthonfelújítás

Otthonfelújítási program június 3-tól indul

NGM: az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg Az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg. Közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium

TOVÁBB OLVASOM »
négyzetméterár
Ingatlanpiac

Budapesten nőtt a négyzetméterár

Az első negyedévben a fővárosi új lakások átlagos négyzetméterár 3,1 százalékkal nőtt Az első negyedévben a Budapest kínálta új építésű lakások átlagos négyzetméterár 1,655 millió

TOVÁBB OLVASOM »
kampány
lakásbiztosítás

Lakásbiztosítási kampány sikeres volt

Túri Anikó: felülmúlta a várakozásokat a lakásbiztosítási kampány Felülmúlta a várakozásokat a márciusi lakásbiztosítási kampány. Az előzetes adatok szerint összesen több mint 461 ezer új

TOVÁBB OLVASOM »