HÍREK

Ingatlanpiac: erős évindítás

Erősen indította az évet az ingatlanpiac

Erősen indult az idei év az ingatlanpiacon; januárban országosan 8354 lakóingatlan cserélt tulajdonost. Ezzel havi szinten 6 százalékos, éves összehasonlításban 43 százalékos bővülést mutatott az ingatlanpiac – közölte az MTI-vel csütörtökön a Duna House.

Az ingatlanközvetítő értékelése szerint az aktív évkezdetnek két oka van. Az egyik, hogy az új, bővülő otthonteremtési kedvezmények miatt sok adásvételt tavaly év végén elhalasztottak. Ez miatt sok tranzakciót tudatosan januárra készítettek elő. A másik magyarázat az alacsony bázis, összesítésük szerint 2023-ban január volt a leggyengébb hónap az ingatlanpiacon.

A Duna House várakozása szerint az idei első negyedévben „fokozódó ingatlanpiaccal” számolhatnak a lakásvásárlók és eladók egyaránt. És ezt a csökkenő kamatpálya még tovább erősítheti.

A cégcsoport nemzetközi pénzügyi márkájának, a Credipassnak a hazai adatai növekedést mutatnak. Kimutatásaik szerint a hitelpiacon az erős év vége után januárban tovább nőtt a lakáscélú jelzáloghitelek volumene. A becsült 73,5 milliárd forintos szerződéses összeg 80 százalékkal haladja meg az előző év azonos időszaki adatát.

Kattintson a képre és máris indul az online kalkulátorunk!

Megjegyezték: a decemberben kifutott állami támogatások jelentősen erősíthetik a januári és a következő hónapok adatait.

Az első negyedévben a hitelpiaci előrejelzések és a jelenleg indított ügyletek alapján már érződni fog az önkéntes kamatplafon és az új otthonteremtési támogatásokkal elérhető kedvező hitelkonstrukciók pozitív hatása. Ezzel növekedhet a hitelből vásárlók aktivitása és így a tranzakciószám is – írták.

Bővül a család? Munkahely miatt költöznétek? Lakásfelújítás előtt álltok? Kalkulálj a Lakáshitel kalkulátor ügyfeleinknek | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) oldalunkon vagy add meg igényedet Lakáshitel ajánlatok | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) és mi egyedi ajánlatot készítünk céljaid megvalósításához!

#ingatlanpiac #adásvétel  #lakásvásárlás #támogatás #lakáshitel

ingatlanpiac

Forrás: MTI

ingatlanár

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

babaváró
Egyéb kategória

Babaváró határidő hosszabbítás

Hankó Balázs: idén tízezer család kerülhetne nehéz helyzetbe a babaváró program lejárta miatt   Idén mintegy tízezer család kerülhetne nehéz helyzetbe a babaváró program lejárta

TOVÁBB OLVASOM »
otthonfelújítás
otthonfelújítás

Kormány dönt az otthonfelújítási programról

EM-NGM: következő ülésén dönt a kormány az otthonfelújítási program feltételeiről és ütemezéséről. A felhívástervezet társadalmi egyeztetése során beérkezett, kiemelkedő mennyiségű javaslatra tekintettel következő ülésén véglegesíti

TOVÁBB OLVASOM »
vendégéjszaka
turizmus

A vendégéjszakák száma csökkent

A vendégéjszakák száma 4,7, a vendégeké 1,3%-kal csökkent az egy évvel korábbihoz képest. 2024 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken a vendégéjszakák száma 1,2

TOVÁBB OLVASOM »
külföldi
Ingatlanpiac

Külföldi ingatlanvásárlók

Az utóbbi fél évben az ingatlanvásárlók mindössze 2,5 százaléka volt külföldi. Továbbra is a magyarok pörgetik az ingatlanpiacot. Az utóbbi fél évben a vevők mindössze

TOVÁBB OLVASOM »