HÍREK

Egymillió fölött van a négyzetméterár

Hat fővárosi kerületben már egymillió fölött van a  négyzetméterár

Budapesten átlagosan 10 százalékkal nőtt a lakóingatlanok átlagos négyzetméterára 2023-ban. Hatra bővült azon kerületek száma, ahol a négyzetméterár már meghaladta az egymillió forintot. A legdrágább kerület a XII., a legolcsóbb a XX. volt – közölte az MTI-vel hétfőn a Duna House a fővárosi ingatlanárak alakulását elemző összefoglalójában.

Kiemelték: a Duna House 2022-es értékesítési adatai alapján a fővárosban az átlagos négyzetméterár elérte a 884 ezer forintot. Az adásvételekben az átlagos alapterület 65 négyzetméterre csökkent, az ár 4 százalékkal 57,3 millió forintra nőtt.

A legmarkánsabb árváltozás a négyzetméterárakban a XVI. kerületben volt, 33 százalékkal 773 ezer forintra emelkedett. A négyzetméterár 20 százalék felett nőtt a II., III. a XII. és a XVIII. kerületben.Csak egy százalékkal a XIX. és a XI. kerületben, illetve nem változott Budafokon. Voltak olyan kerületek is, ahol csökkent az ár. Egy százalékkal a IV. és a XXI., 3-4 százalékkal a XIV. és a XXIII. kerületben – részletezték.

A legdrágább négyzetméterár a XII. kerületben alakult ki 1,3 millió forinttal. Az egymillió forint felettiek csoportja háromról hatra bővült: a XII., az V. és az I. mellé felzárkózott a II., a VI. és a XIII. kerület.

A legalacsonyabb fajlagos átlagos ingatlanár a XX. kerületben volt 590 ezer forinttal, ezt követte a XXI. kerület 608 ezer forinttal.

Bővül a család? Munkahely miatt költöznétek? Lakásfelújítás előtt álltok? Kalkulálj a Lakáshitel kalkulátor ügyfeleinknek | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) oldalunkon vagy add meg igényedet Lakáshitel ajánlatok | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) és mi egyedi ajánlatot készítünk céljaid megvalósításához!

#négyzemtméterár #ingatlanpiac #befektetés #költözés

négyzetméterár

Forrás: MTI

OTP

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

MTÜ
turizmus

MTÜ: népszerűek a kempingek

MTÜ: egyre népszerűbbek a kempingek és a közösségi szálláshelyek is Egyre népszerűbbek a kempingek és a közösségi szálláshelyek is. Kempingezni a németek és a lengyelek

TOVÁBB OLVASOM »