HÍREK

Egymillió fölött van a négyzetméterár

Hat fővárosi kerületben már egymillió fölött van a  négyzetméterár

Budapesten átlagosan 10 százalékkal nőtt a lakóingatlanok átlagos négyzetméterára 2023-ban. Hatra bővült azon kerületek száma, ahol a négyzetméterár már meghaladta az egymillió forintot. A legdrágább kerület a XII., a legolcsóbb a XX. volt – közölte az MTI-vel hétfőn a Duna House a fővárosi ingatlanárak alakulását elemző összefoglalójában.

Kiemelték: a Duna House 2022-es értékesítési adatai alapján a fővárosban az átlagos négyzetméterár elérte a 884 ezer forintot. Az adásvételekben az átlagos alapterület 65 négyzetméterre csökkent, az ár 4 százalékkal 57,3 millió forintra nőtt.

A legmarkánsabb árváltozás a négyzetméterárakban a XVI. kerületben volt, 33 százalékkal 773 ezer forintra emelkedett. A négyzetméterár 20 százalék felett nőtt a II., III. a XII. és a XVIII. kerületben.Csak egy százalékkal a XIX. és a XI. kerületben, illetve nem változott Budafokon. Voltak olyan kerületek is, ahol csökkent az ár. Egy százalékkal a IV. és a XXI., 3-4 százalékkal a XIV. és a XXIII. kerületben – részletezték.

A legdrágább négyzetméterár a XII. kerületben alakult ki 1,3 millió forinttal. Az egymillió forint felettiek csoportja háromról hatra bővült: a XII., az V. és az I. mellé felzárkózott a II., a VI. és a XIII. kerület.

A legalacsonyabb fajlagos átlagos ingatlanár a XX. kerületben volt 590 ezer forinttal, ezt követte a XXI. kerület 608 ezer forinttal.

Bővül a család? Munkahely miatt költöznétek? Lakásfelújítás előtt álltok? Kalkulálj a Lakáshitel kalkulátor ügyfeleinknek | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) oldalunkon vagy add meg igényedet Lakáshitel ajánlatok | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) és mi egyedi ajánlatot készítünk céljaid megvalósításához!

#négyzemtméterár #ingatlanpiac #befektetés #költözés

négyzetméterár

Forrás: MTI

turizmus

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

otthonfelújítás
otthonfelújítás

Kormány dönt az otthonfelújítási programról

EM-NGM: következő ülésén dönt a kormány az otthonfelújítási program feltételeiről és ütemezéséről. A felhívástervezet társadalmi egyeztetése során beérkezett, kiemelkedő mennyiségű javaslatra tekintettel következő ülésén véglegesíti

TOVÁBB OLVASOM »
vendégéjszaka
turizmus

A vendégéjszakák száma csökkent

A vendégéjszakák száma 4,7, a vendégeké 1,3%-kal csökkent az egy évvel korábbihoz képest. 2024 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken a vendégéjszakák száma 1,2

TOVÁBB OLVASOM »
külföldi
Ingatlanpiac

Külföldi ingatlanvásárlók

Az utóbbi fél évben az ingatlanvásárlók mindössze 2,5 százaléka volt külföldi. Továbbra is a magyarok pörgetik az ingatlanpiacot. Az utóbbi fél évben a vevők mindössze

TOVÁBB OLVASOM »
KSH
KSH

KSH: külkereskedelmi, turisztikai adatok

Külkereskedelmi, turisztikai adatokat közöl a KSH. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a külkereskedelmi forgalomról, a turisztikai szálláshelyek forgalmáról közöl adatokat a héten. Illetve az ipari termelői

TOVÁBB OLVASOM »