HÍREK

A Magyar Falu Program idén is folytatódik

Gyopáros Alpár: idén is folytatódik a Magyar Falu Program

Idén is folytatódik a Magyar Falu Program, mert a nemzeti kormány számára a vidék érték, a vidéki emberek pedig partnerek. Ezt a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos mondta kedden a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Gyopáros Alpár közölte, hogy a programmal évek óta célzottan segítik a kistelepülésen élők mindennapjait. Segítik közlekedést és a helyi szolgáltatásokat, utakat, orvosi rendelőket, játszótereket építenek, támogatják a kisboltokat és a falusi közösségi eseményeket.

A programnak köszönhetően növekszik a magyar falvak népessége, minden ötezer fő alatti település előbbre tudott lépni a program révén. A kistelepülésekre juttatott kormányzati támogatás mértéke meghaladta az ezermilliárd forintot – ismertette a kormánybiztos.

Gyopáros Alpár elmondta, hogy a program indulása óta megújult ezer kistelepülési óvoda és iskola, épült kétezer óvodai játszóudvar és közterületi játszótér, valamint új bölcsődéket is létrehoztak, mivel sok gyerek születik.

Továbbá majdnem kétezer faluban támogatták orvosi és védőnői eszközök beszerzését, hatszáznál több orvosi rendelőt fejlesztettek, mintegy négyezer kilométer alsóbbrendű állami utat újítottak fel országszerte, valamint több ezer kilométer falvakon belül található út, járda és híd is megújult – tette hozzá.

1200 falu és tanyagondnoki busz beszerzését támogatták, a falusi civil szervezetek pedig 23 milliárd forinton osztozhattak eddig.

Gyopáros Alpár szólt arról is, hogy a falusi csok-nak köszönhetően eddig majdnem 230 milliárd forint támogatásban részesült 42 ezer család. Januártól bővült a falusi csok, valamint a csok plusz is igényelhető a kistelepüléseken. Emellett megmarad az áfatámogatás is, és lesznek további új pályázatok.

Bővül a család? Munkahely miatt költöznétek? Lakásfelújítás előtt álltok? Kalkulálj a Lakáshitel kalkulátor ügyfeleinknek | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) oldalunkon vagy add meg igényedet Lakáshitel ajánlatok | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) és mi egyedi ajánlatot készítünk céljaid megvalósításához!

#falu #fejlesztési_program #támogatás #falusi_CSOK #CSOK_Plusz

falu

Forrás: MTI

ingatlan

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

négyzetméterár
Ingatlanpiac

Nőtt a házak négyzetméterára

Az agglomerációban 10 százalékkal nőtt a házak négyzetméterára. A családi házak átlagos négyzetméterára 10 százalékkal nőtt az elmúlt fél évben (2024 első és 2023 utolsó

TOVÁBB OLVASOM »
vendégéjszakák
turizmus

A vendégéjszakák száma nőtt

A vendégéjszakák száma 25, a vendégeké 30%-kal nőtt 2023 márciusához képest. 2024 márciusában a turisztikai szálláshelyeken(kereskedelmi, magán- és egyéb szálláshelyeken) a vendégéjszakák száma közel 2,8 millió

TOVÁBB OLVASOM »
program
otthonfelújítás

Otthonfelújítási program egyeztetések

Fábián Gergely: tovább folytatódtak a szakmai és szakértői egyeztetések otthonfelújítási program kapcsán Júniustól indul az a 108 milliárd forintos keretösszegű Otthonfelújítási Program, amellyel a kormány

TOVÁBB OLVASOM »
program
turizmus

Turisztikai támogatási program indul

Nagy Márton: turisztikai versenyképességet erősítő támogatási program indul 15 milliárdos keretösszeggel A turisztikai ágazati szereplők versenyképességét erősítő támogatási program indul. A komplex, három pillérből álló

TOVÁBB OLVASOM »