HÍREK

Jönnek a 6% alatti lakáshitel kamatok

6% alá is csökkenhetnek a legkedvezőbb lakáshitel kamatok

A 7 százalék alatti lakáshitel kamatok mára szinte általánossá váltak. Azonban az egyes bankok által meghatározott egyedi feltételek teljesítésével akár 6 százalék alatti kamat is elérhető. Ezt a bankmonitor.hu közölte kedden az MTI-vel.

A pénzügyi portál összefoglalója alapján a lakáscélú hitelek normál kamatszintje többnyire 6,7 és 7 százalék közötti. Ehhez képest akár 1 százalékkal alacsonyabbat is kínálnak a bankok azoknak, akik megfelelnek a legkedvezőbb kamat feltételeinek. Ezek közé tartozik többek között:

  • a zöld lakáscél,
  • babaváró hitel egyidejű igénylése,
  • meghatározott összeg feletti rendszeres havi jóváírás a hitelfelvevő számlájára,
  • emellett előírhatják a kölcsönigénylés minimumösszegét,
  • esetleg biztosítás kötését a hitelezőnél.

A közlemény szerint a kamatok csökkenése a lakáshitelezés fellendülését eredményezheti. A bankmonitor.hu a 6 százalék alatti kamatszinteknél számít élénkülésre. Ennek eredményeképp a mostani ajánlatok mellett elérhető közelségbe kerülhet a lakáscélú hitelek felpörgése – fogalmaztak.

A közleményben kiemelték, hogy az egyedi kedvezmények miatt nehéz az ajánlatok összehasonlítása. Ugyanazon elvárás például mást jelent a különböző bankoknál, és sok múlik a hitelbírálati gyakorlatukon is – tették hozzá.

Az önkéntes kamatplafon fokozta a piaci versenyt

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) mai közleménye szerint az önkéntes kamatplafon fokozta a piaci versenyt. Ez mellett növelte a transzparenciát is, hiszen az ügyletek mind nagyobb hányada a meghirdetett kamatszintek mellett és nem egyedi kamatalkukban született.

Az előzetesen bejelentett kamatváltoztatások alapján megállapítható, hogy a pénzintézetek jelentős része a 7,3 százalékos önkéntes kamatplafon alatti szinteken kínálja lakáshiteleit. Így egyes lakossági ügyfelek akár 7 százalék alatti ajánlatot is elérhetnek – írták.

Az NGM kalkulációja szerint mindezzel az önkéntes kamatplafon egy átlagbérrel rendelkező ügyfél számára – 20 millió forintos és 20 évre felvett hitel esetében – akár havi 12 százalékos törlesztőrészlet megtakarítást jelenthet. Az önkéntes kamatplafonnak köszönhetően ugyanis a korábban látott 174 ezer forintos törlesztőrészlet 20 ezer forinttal, 154 ezer forint alá csökkenhet. Ez azt jelenti, hogy egy átlagos család zsebében a teljes futamidőt tekintve 6 millió forinttal maradhat több.

Ráadásul az ügyfelek a csökkenő kamatok mellett az egymással versengő bankok egyéb, az ügyfeleket megszólító kedvezményeiből is profitálhatnak.

Bővül a család? Munkahely miatt költöznétek? Lakásfelújítás előtt álltok? Kalkulálj a Lakáshitel kalkulátor ügyfeleinknek | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) oldalunkon vagy add meg igényedet Lakáshitel ajánlatok | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) és mi egyedi ajánlatot készítünk céljaid megvalósításához!

#lakáshitel #kamat #kamatplafon #ingatlan

lakáshitel

Forrás: MTI

program

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

otthonfelújítás
otthonfelújítás

Kormány dönt az otthonfelújítási programról

EM-NGM: következő ülésén dönt a kormány az otthonfelújítási program feltételeiről és ütemezéséről. A felhívástervezet társadalmi egyeztetése során beérkezett, kiemelkedő mennyiségű javaslatra tekintettel következő ülésén véglegesíti

TOVÁBB OLVASOM »
vendégéjszaka
turizmus

A vendégéjszakák száma csökkent

A vendégéjszakák száma 4,7, a vendégeké 1,3%-kal csökkent az egy évvel korábbihoz képest. 2024 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken a vendégéjszakák száma 1,2

TOVÁBB OLVASOM »
külföldi
Ingatlanpiac

Külföldi ingatlanvásárlók

Az utóbbi fél évben az ingatlanvásárlók mindössze 2,5 százaléka volt külföldi. Továbbra is a magyarok pörgetik az ingatlanpiacot. Az utóbbi fél évben a vevők mindössze

TOVÁBB OLVASOM »
KSH
KSH

KSH: külkereskedelmi, turisztikai adatok

Külkereskedelmi, turisztikai adatokat közöl a KSH. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a külkereskedelmi forgalomról, a turisztikai szálláshelyek forgalmáról közöl adatokat a héten. Illetve az ipari termelői

TOVÁBB OLVASOM »