HÍREK

A felújítás teret nyer a lakóingatlanoknál

A felújítás térnyerésére számít a Velux a lakóingatlanok esetében

Hatékony átalakítással, felújítás során elavult házakból is lehet környezettudatos családi otthon. A Velux építőipari cégcsoport nagy lehetőségeket lát az egyik legelterjedtebb ingatlantípus, a hatvanas években épült, „Kádár-kockaként” emlegetett házak felújításában.

Magyarországon mintegy 800 ezer ilyen épület vár korszerűsítésre, több mint 90 százalékuk ugyanis még nem esett át átalakításon. Annak ellenére sem, hogy energetikai szempontból a legrosszabbak közé tartoznak.

Változásra azért is szükség van, mert az elavult ingatlanállomány az oka annak, hogy a teljes belföldi energiafogyasztás harmadát a háztartások felhasználása teszi ki. Ezzel indokolták a lakáskorszerűsítések ösztönzését, amihez a CSOK+ és más felújítási támogatások is hozzájárulnak.

Megéri megvenni és felújítani

A közlemény szerint a kedvezőtlen adottságok ellenére megéri kockaházakba fektetni. Magas energiaköltségük miatt még mindig nem kelendők, ezért viszonylag olcsók, az igénybe vehető forrásokkal ugyanakkor sokkal könnyebb lehet a fenntartásuk. Szigeteléssel, korszerű ablakokkal és fűtési rendszerrel akár a felére csökkenthető az energiaszükséglet. Tetőtér-beépítéssel pedig egyszerű a bővítés is, otthonteremtési támogatásokat ilyen célra szintén föl lehet használni – hívták fel a figyelmet.

A Velux úgy véli, szakszerű felújítással hasonló eredményeket lehet elérni, mint amilyenek az új építésű ingatlanokat jellemzik. És mindezt jóval olcsóbban és fenntarthatóbban.

A cég egy mintaprojekt keretében úgy újított fel egy régi kockaházat, hogy közben nem vált fölöslegessé építőanyag. A tetőtér beépítése után a hasznos alapterület több mint a harmadával nőtt, a lakás több természetes fényt kapott, javult a szellőzés és a hőszabályozás is.

A kipróbált megoldások mintául szolgálhatnak a Kádár-kockák korszerűsítésére – írták a közleményben. Szakértők úgy vélik, hogy az építészet új, értékteremtő iránya a továbbiakban az épületfelújítás lehet – jegyezték meg.

A dán Velux cégcsoport több mint 36 országban gyárt és értékesít nyílászárókat, árnyékoló eszközöket és okosotthon-termékeket. Budapesten értékesítési központot működtet, több mint ezer munkavállalót foglalkoztató fertődi és fertőszentmiklósi üzeme tetőtéri ablakokat készít – olvasható a céges honlapon.

Beszámolója alapján a Velux Magyarország 2021-ben 66,3 milliárd, 2022-ben 89,6 milliárd forint árbevétellel zárt, túlnyomórészt külföldi értékesítésből. A cég adózott eredménye ezalatt 1,12 milliárd forintról 1,07 milliárd forintra csökkent.

Bővül a család? Munkahely miatt költöznétek? Lakásfelújítás előtt álltok? Kalkulálj a Lakáshitel kalkulátor ügyfeleinknek | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) oldalunkon vagy add meg igényedet Lakáshitel ajánlatok | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) és mi egyedi ajánlatot készítünk céljaid megvalósításához!

#felújítás #ingatlan #Kádár-kocka #támogatás #CSOK

felújítás

Forrás: MTI

SZÉP kártya

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

turizmus
turizmus

Sok magyar utazik Horvátországba

A korábbinál is több magyar turistára számítanak idén Horvátországban. Már az első négy hónapban ötödével nőtt a magyar turisták vendégéjszakáinak száma Horvátországban az egy évvel

TOVÁBB OLVASOM »