HÍREK

Sok kivitelező a Napenergia Plusz Programra

Több száz kivitelező jelentkezett már a Napenergia Plusz Programba

Több száz kivitelező jelentkezett már a Napenergia Plusz Programba, a lehetőség pedig még nyitva áll. Az Energiaügyi Minisztérium (EM) parlamenti államtitkára kedden mondta a minisztérium Facebook-oldalán közzétett videóban.

Koncz Zsófia minden iparági vállalkozást arra biztatott, hogy regisztráljon a pályázati honlapon. A magyar gazdaság jövője a zöldenergia. Magyarország gazdasági ereje és versenyképessége nagymértékben azon múlik, hogy a megtermelt zöldenergiát a lakásokban és ipari parkokban el is tudják tárolni. Ezért indították el a modern napelemes rendszerek telepítését ösztönző Napenergia Plusz Programot – mondta el.

A 75 milliárd forintos keretösszegből egy ingatlanra akár 5 millió forint vissza nem térítendő támogatás juthat. A bruttó elszámolásba kerülő családok, napelem és tároló együttes létesítéséhez kaphatnak így segítséget – tájékoztatott. A háztartási méretű naperőművekből több mint negyedmillió üzemel már Magyarországon, és a pályázat alapvető célja, hogy elősegítse a további bővülést.

Koncz Zsófia beszélt arról is, hogy december 4-én indult el a kivitelezők előregisztrációja. Mostanáig csaknem háromszáz vállalkozás jutott el a benyújtásig, mintegy kétszázan már a jóváhagyást is megkapták. A pályázó családok január közepétől közülük választhatnak majd kivitelezőt, ezért fontos, hogy minden cég időben jelentkezzen – hívta fel a figyelmet.

Támogatás a vállalkozásoknak is

Az Energiaügyi Minisztérium a gazdasági társaságok számára egy önálló pályázati kiírás keretein belül 62 milliárd forintot biztosít ipari energiatárolók létesítéséhez, és legalább tízéves üzemeltetéséhez – tájékoztatott a parlamenti államtitkár. A jövő év elején tehát összesen 137 milliárd forintos pályázati lehetőséget nyitnak meg a magyar családok és a vállalkozások előtt a zöldenergia-tárolás térnyerése érdekében.

Az önerő hiánya tartja vissza? Az önrész kapcsán Kollégáink készséggel állnak rendelkezésedre a legkedvezőbb egyedi hitelmegoldásokkal, keressék Őket:

  • Szabóné Szabó Renáta +36 30 326 4703
  • Visnyár Attila +36 30 373 2000
  • Jankó Endre +36 30 648 9525
  • Forró Attila +36 30 342 6308

Kalkulálni tudsz a Lakáshitel kalkulátor ügyfeleinknek | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) vagy a Szemelyikölcsön kalkulátor ügyfeleinknek | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) oldalunkon vagy add meg igényedet Lakáshitel ajánlatok | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) vagy a Személyi kölcsön igénylés | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) és mi egyedi ajánlatot készítünk céljaid megvalósításához!

#napenergia #plusz_program #napelem #támogatás #pályázat

napenergia

Forrás: MTI

napelem

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

babaváró
Egyéb kategória

Babaváró határidő hosszabbítás

Hankó Balázs: idén tízezer család kerülhetne nehéz helyzetbe a babaváró program lejárta miatt   Idén mintegy tízezer család kerülhetne nehéz helyzetbe a babaváró program lejárta

TOVÁBB OLVASOM »
otthonfelújítás
otthonfelújítás

Kormány dönt az otthonfelújítási programról

EM-NGM: következő ülésén dönt a kormány az otthonfelújítási program feltételeiről és ütemezéséről. A felhívástervezet társadalmi egyeztetése során beérkezett, kiemelkedő mennyiségű javaslatra tekintettel következő ülésén véglegesíti

TOVÁBB OLVASOM »
vendégéjszaka
turizmus

A vendégéjszakák száma csökkent

A vendégéjszakák száma 4,7, a vendégeké 1,3%-kal csökkent az egy évvel korábbihoz képest. 2024 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken a vendégéjszakák száma 1,2

TOVÁBB OLVASOM »
külföldi
Ingatlanpiac

Külföldi ingatlanvásárlók

Az utóbbi fél évben az ingatlanvásárlók mindössze 2,5 százaléka volt külföldi. Továbbra is a magyarok pörgetik az ingatlanpiacot. Az utóbbi fél évben a vevők mindössze

TOVÁBB OLVASOM »