HÍREK

Lakásbiztosítás kampány indul jövőre

Félmillió lakásbiztosítás újrakötésére számítanak a jövő márciusi kampányidőszakban

Több biztosító és a Biztosítási Elemző Központ (BEK) által végzett előzetes kutatások alapján akár félmillió lakásbiztosítást is újra köthetnek a 2024. március 1-jétől március 31-ig tartó kampányidőszakban, a lakásbiztosítás díjainak jelentős csökkenése miatt.

Jövő március 1-jén több mint 3 millió biztosítási szerződést, a teljes lakásbiztosítási piacot érintő biztosítóváltási kampány kezdődik. Erre 13 biztosító, több mint 300 alkuszcég és több ezer üzletkötő készül.

Az 1000 fős mintán végzett reprezentatív kutatások alapján az ügyfelek csaknem 20%-a már hallott a kampányról. Közel harmada már most váltásra készül. A legnagyobb váltási hajlandóságot a 25-34 éves korosztálynál mérték. De a nyugdíjasok között is tízből négyen érdeklődnének egy kedvezőbb ajánlat iránt.

A váltani szándékozók csaknem 40%-a a magas biztosítási díjat jelölte meg váltási szándéka indokaként. Több mint 30%-uk pedig úgy nyilatkozott, hogy biztosítója túl magas díjemelésről küldött tájékoztatót.

Bár a kampányra szóló akciós díjakat csak márciusban fogják kiadni a biztosítók, már a jelenlegi díjak között is hatalmas különbségek vannak. A BEK által végzett kalkulációk alapján legtöbbet a családi házzal rendelkezők spórolhatnak majd. A családi házak esetén a nem ritkán 80-100 ezer forintot is elérő éves biztosítási díjak akár a felükre csökkenthetők, vagyis az átlagos megtakarítás évi 40-50 ezer forint is lehet – hívta fel a figyelmet az elemző központ.

A lakásoknál az átlagdíjak valamivel alacsonyabbak, de a BEK szerint itt is elérhető 10-20 ezer forintos éves megtakarítás.

Az elemző központ kitért arra: a biztosítók versenyét a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a közvetítői jutalékok csökkentésének előírásával is támogatja. És elvárja, hogy a biztosítók által így elért költségmegtakarítást a társaságok kedvezőbb díjak formájában juttassák vissza az ügyfeleknek. Ez további megtakarítási lehetőséget vetít előre.

A hitellel terhelt ingatlanokra is újraköthető a kampányban

A márciusi váltási lehetőség a hitellel terhelt lakások biztosításaira is kiterjed a biztosítások évfordulójától függetlenül. Márciuson kívül továbbra is csak évente egyszer, az évfordulón lehet majd lakásbiztosítót váltani.

Az összességében mintegy 165 milliárd forintos piacot kitevő lakásbiztosításokat eddig nagyobbrészt személyes értékesítés keretében adták el. Az ügyfelek által igénybe vett szerződéskötési csatornák megoszlása azonban márciusban megfordulhat – írta közleményében a Biztosítási Elemző Központ.

Bővül a család? Munkahely miatt költöznétek? Lakásfelújítás előtt álltok? Kalkulálj a Lakáshitel kalkulátor ügyfeleinknek | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) oldalunkon vagy add meg igényedet Lakáshitel ajánlatok | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) és mi egyedi ajánlatot készítünk céljaid megvalósításához!

#lakásbiztosítás #kampány #újrakötés

lakásbiztosítás

Forrás: MTI

Generali

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

otthonfelújítás
otthonfelújítás

Kormány dönt az otthonfelújítási programról

EM-NGM: következő ülésén dönt a kormány az otthonfelújítási program feltételeiről és ütemezéséről. A felhívástervezet társadalmi egyeztetése során beérkezett, kiemelkedő mennyiségű javaslatra tekintettel következő ülésén véglegesíti

TOVÁBB OLVASOM »
vendégéjszaka
turizmus

A vendégéjszakák száma csökkent

A vendégéjszakák száma 4,7, a vendégeké 1,3%-kal csökkent az egy évvel korábbihoz képest. 2024 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken a vendégéjszakák száma 1,2

TOVÁBB OLVASOM »
külföldi
Ingatlanpiac

Külföldi ingatlanvásárlók

Az utóbbi fél évben az ingatlanvásárlók mindössze 2,5 százaléka volt külföldi. Továbbra is a magyarok pörgetik az ingatlanpiacot. Az utóbbi fél évben a vevők mindössze

TOVÁBB OLVASOM »
KSH
KSH

KSH: külkereskedelmi, turisztikai adatok

Külkereskedelmi, turisztikai adatokat közöl a KSH. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a külkereskedelmi forgalomról, a turisztikai szálláshelyek forgalmáról közöl adatokat a héten. Illetve az ipari termelői

TOVÁBB OLVASOM »