HÍREK

Meghosszabbítják a kamatstop intézményét

Gulyás Gergely: marad a kamatstop

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette csütörtökön a Kormányinfón Budapesten: meghosszabbítják a kamatstop intézményét.

A kormány meghosszabbítja a kamatstopot a kis- és középvállalkozások (kkv) és a családok számára, valamint a diákhitel esetében.

Szavai szerint a kamatstop mintegy 30 ezer vállalkozást és 300 ezer családot érint. A kkv-k számára április elsejéig tolják ki a kamatstopot, a családok és a diákhitel esetében pedig 2024. július 1-jéig hatályos az intézkedés.

„A vállalkozásokat és a családokat meg kell védeni az elhibázott brüsszeli szankciók és a háború következtében megugrott kamatoktól” – hangsúlyozta Gulyás Gergely.

Emlékeztetett, a kkv-ket eddig már 80-85 milliárd forinttal segítette a költségvetés a kamatstoppal. Ez egy vállalkozásra vetítve mintegy 2,5 millió forintot jelent. A lakossági kamatstop pedig mintegy 160 milliárd forint segítséget jelentett a családoknak. Az intézkedés átlagosan 420 ezer forint megtakarítását jelentett családonként – ismertette Gulyás Gergely.

A miniszter felhívta a figyelmet arra, hogy a kamatstop intézménye is támadás alatt áll. Brüsszel a Magyarország számára megfogalmazott ajánlásokban a kamatstop megszüntetését javasolja.

A kormány szerint a választópolgároknak az az érdeke, hogy a magas kamatszint mellett ezek az intézkedések fennmaradjanak. Függetlenül attól, hogy külföldről milyen javaslatok érkeznek – mondta Gulyás Gergely.

Bővül a család? Munkahely miatt költöznétek? Lakásfelújítás előtt álltok? Kalkulálj a Lakáshitel kalkulátor ügyfeleinknek | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) oldalunkon vagy add meg igényedet Lakáshitel ajánlatok | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) és mi egyedi ajánlatot készítünk céljaid megvalósításához!

#kamatsop #lakosság #kkv #hitel #kamatszint

kamatstop

Forrás: MTI

napenergia

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

MTÜ
turizmus

MTÜ: népszerűek a kempingek

MTÜ: egyre népszerűbbek a kempingek és a közösségi szálláshelyek is Egyre népszerűbbek a kempingek és a közösségi szálláshelyek is. Kempingezni a németek és a lengyelek

TOVÁBB OLVASOM »