HÍREK

Meghosszabbítják a kamatstop intézményét

Gulyás Gergely: marad a kamatstop

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette csütörtökön a Kormányinfón Budapesten: meghosszabbítják a kamatstop intézményét.

A kormány meghosszabbítja a kamatstopot a kis- és középvállalkozások (kkv) és a családok számára, valamint a diákhitel esetében.

Szavai szerint a kamatstop mintegy 30 ezer vállalkozást és 300 ezer családot érint. A kkv-k számára április elsejéig tolják ki a kamatstopot, a családok és a diákhitel esetében pedig 2024. július 1-jéig hatályos az intézkedés.

„A vállalkozásokat és a családokat meg kell védeni az elhibázott brüsszeli szankciók és a háború következtében megugrott kamatoktól” – hangsúlyozta Gulyás Gergely.

Emlékeztetett, a kkv-ket eddig már 80-85 milliárd forinttal segítette a költségvetés a kamatstoppal. Ez egy vállalkozásra vetítve mintegy 2,5 millió forintot jelent. A lakossági kamatstop pedig mintegy 160 milliárd forint segítséget jelentett a családoknak. Az intézkedés átlagosan 420 ezer forint megtakarítását jelentett családonként – ismertette Gulyás Gergely.

A miniszter felhívta a figyelmet arra, hogy a kamatstop intézménye is támadás alatt áll. Brüsszel a Magyarország számára megfogalmazott ajánlásokban a kamatstop megszüntetését javasolja.

A kormány szerint a választópolgároknak az az érdeke, hogy a magas kamatszint mellett ezek az intézkedések fennmaradjanak. Függetlenül attól, hogy külföldről milyen javaslatok érkeznek – mondta Gulyás Gergely.

Bővül a család? Munkahely miatt költöznétek? Lakásfelújítás előtt álltok? Kalkulálj a Lakáshitel kalkulátor ügyfeleinknek | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) oldalunkon vagy add meg igényedet Lakáshitel ajánlatok | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) és mi egyedi ajánlatot készítünk céljaid megvalósításához!

#kamatsop #lakosság #kkv #hitel #kamatszint

kamatstop

Forrás: MTI

napenergia

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

otthonfelújítás
otthonfelújítás

Kormány dönt az otthonfelújítási programról

EM-NGM: következő ülésén dönt a kormány az otthonfelújítási program feltételeiről és ütemezéséről. A felhívástervezet társadalmi egyeztetése során beérkezett, kiemelkedő mennyiségű javaslatra tekintettel következő ülésén véglegesíti

TOVÁBB OLVASOM »
vendégéjszaka
turizmus

A vendégéjszakák száma csökkent

A vendégéjszakák száma 4,7, a vendégeké 1,3%-kal csökkent az egy évvel korábbihoz képest. 2024 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken a vendégéjszakák száma 1,2

TOVÁBB OLVASOM »
külföldi
Ingatlanpiac

Külföldi ingatlanvásárlók

Az utóbbi fél évben az ingatlanvásárlók mindössze 2,5 százaléka volt külföldi. Továbbra is a magyarok pörgetik az ingatlanpiacot. Az utóbbi fél évben a vevők mindössze

TOVÁBB OLVASOM »
KSH
KSH

KSH: külkereskedelmi, turisztikai adatok

Külkereskedelmi, turisztikai adatokat közöl a KSH. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a külkereskedelmi forgalomról, a turisztikai szálláshelyek forgalmáról közöl adatokat a héten. Illetve az ipari termelői

TOVÁBB OLVASOM »