HÍREK

Nőtt a befektetési alapok vagyona

BAMOSZ: nőtt a befektetési alapok vagyona szeptemberben

Szeptemberben 3,6 százalékkal, azaz 438 milliárd forinttal 12 734 milliárd forintra nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon – közölte a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (BAMOSZ) hétfőn az MTI-vel.

A havi jelentés összefoglalójában kiemelték, hogy a befektetési alapokban elhelyezett tőke a múlt hónapban 268 milliárd forinttal nőtt. A legtöbb kategóriában tőkebeáramlást mértek, kiemelkedően a kötvényalapoknál.
A pénzpiaci alapokhoz 5,2 milliárd forintnyi tőke érkezett, a hozamokkal együtt 2,1 százalékkal 529,6 milliárd forintra nőtt a vagyonuk.
A kötvényalapokhoz továbbra is áramlik a friss tőke: a múlt hónapban 172,8 milliárdnyi érkezett, amely magasan kiemelkedik a kategóriák között. A rövid futamidejű kötvények jártak az élen, ahová 152,9 milliárdnyi friss tőke érkezett. A hosszú futamidejű kötvényalapokba 5,1 milliárd forint folyt be a hónap folyamán, míg a szabad futamidejű kötvényalapokhoz 14,8 milliárd érkezett. A hozamok is hozzájárultak a vagyonnövekedéshez, így mindösszesen 5,3 százalékos növekedést tud felmutatni a legnagyobb vagyonértékű kategória a hónap során, a vagyon 4456 milliárd forint lett a hónap végére.
A vegyes alapokhoz 19,6 milliárdnyi tőke érkezett, a kategória vagyona 2 százalékkal 1719 milliárd forintra növekedett.
A részvényalapoknál 4,6 milliárd forintos tőkebeáramlás volt az elmúlt hónapban. Az árfolyamok csökkentek, így összességében a részvényalapok vagyona csak 0,7 százalékkal 791 milliárd forintra tudott növekedni.
Az ingatlanalapok esetében 23,6 milliárdnyi tőke érkezett a hónap során. A hozamokra az ingatlanalapoknál természetesen most is lehetett számítani. Végül a hozamok és az árfolyammozgások eredőjeként a nettó eszközérték 2,5 százalékkal lett több a második legnagyobb kategóriánál. A kategória vagyona, ahogy azt várni lehetett, átlépte a kétezer milliárdot.
Az árupiaci alapokba 1,5 milliárdnyi tőke érkezett, a hozamok ezúttal nem tudtak érdemben hozzátenni a növekedéshez, de így is a vagyon 2 százalékkal 81,9 milliárd forintra nőtt.
Az elsősorban intézményi befektetők vagyonát kezelő zártkörű alapok esetében az elmúlt hónapban érdemi tőkemozgás nem volt. Ennek ellenére, a hozamoknak köszönhetően, a vagyon 3,2 százalékkal 1309 milliárd forintra növekedett a hónap során.
A BAMOSZ a hazai alap- és vagyonkezelő szakmát képviselő szövetség, 25 tagja összesen 16 100 milliárd forint vagyont kezel, ezen belül mintegy 12 700 milliárd forintot befektetési alapokban.

 

Új vagy használt autót vásárolnál? Utazást tervezel? Lakásfelújításba vágtok bele?  Szükséged van még hozzá plusz pénzre? Add meg a Személyi kölcsön igénylés | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) oldalunkon mekkora összeget szeretnél és mi megküldjük ajánlatainkat!

 

#befektetési_alapok #befektetés #BAMOSZ #kötvény #részvény #tőke #alapkezelő #vagyonkezelő

befektetési alapok

Forrás: www.mti.hu Lakáshitel megoldások | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu)
MTI 2023. október 16., hétfő 13:09

befektetési alapok

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

babaváró
Egyéb kategória

Babaváró határidő hosszabbítás

Hankó Balázs: idén tízezer család kerülhetne nehéz helyzetbe a babaváró program lejárta miatt   Idén mintegy tízezer család kerülhetne nehéz helyzetbe a babaváró program lejárta

TOVÁBB OLVASOM »
otthonfelújítás
otthonfelújítás

Kormány dönt az otthonfelújítási programról

EM-NGM: következő ülésén dönt a kormány az otthonfelújítási program feltételeiről és ütemezéséről. A felhívástervezet társadalmi egyeztetése során beérkezett, kiemelkedő mennyiségű javaslatra tekintettel következő ülésén véglegesíti

TOVÁBB OLVASOM »
vendégéjszaka
turizmus

A vendégéjszakák száma csökkent

A vendégéjszakák száma 4,7, a vendégeké 1,3%-kal csökkent az egy évvel korábbihoz képest. 2024 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken a vendégéjszakák száma 1,2

TOVÁBB OLVASOM »
külföldi
Ingatlanpiac

Külföldi ingatlanvásárlók

Az utóbbi fél évben az ingatlanvásárlók mindössze 2,5 százaléka volt külföldi. Továbbra is a magyarok pörgetik az ingatlanpiacot. Az utóbbi fél évben a vevők mindössze

TOVÁBB OLVASOM »