HÍREK

Nőtt a befektetési alapok vagyona

Bamosz: öt százalékkal nőtt a befektetési alapok vagyona júliusban

Júliusban öt százalékkal, azaz 564 milliárd forinttal 11 915 milliárd forintra nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon – közölte a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (Bamosz) hétfőn az MTI-vel.

A közleményben kiemelték, hogy a pénzpiaci alapokhoz 14,2 milliárd forintnyi tőke érkezett, a kategória vagyona 4,2 százalékkal 500,2 milliárd forintra nőtt.

A kötvényalapokhoz továbbra is özönlik a tőke, 192,7 milliárd forint érkezett, amely kiemelkedő a kategóriák között. A hozamok is hozzájárultak a vagyonnövekedéshez, így 6,8 százalékkal 3971,9 milliárd forintra nőtt a legnagyobb kategória vagyona júliusban.

Az ingatlanalapokhoz 15,3 milliárd forint tőke érkezett júliusban, a hozamok és az árfolyammozgások eredőjeként a nettó eszközérték 2,3 százalékkal 1904,3 milliárd forintra nőtt a második legnagyobb kategóriánál.

A vegyes alapokból 15,1 milliárd forintot vontak ki a befektetők, azonban a hozamok kedvezően alakultak, így a kategória vagyona 1,6 százalékkal 1717,7 milliárd forintra nőtt.

A részvényalapokhoz 5,4 milliárd forint tőke érkezett, és miután az árfolyamok kedvezően alakultak, a kategória vagyona 7,6 százalékkal 799,2 milliárd forintra gyarapodott.

A tőkevédett alapokból közel 12 milliárd forint értékű tőke távozott, de a kedvező árfolyammozgásoknak köszönhetően a kategória vagyona csak 0,7 százalékkal mérséklődött, 463,1 milliárd forintra.

Az abszolút hozamú alapokhoz 17,7 milliárdnyi friss tőke érkezett, ráadásul a hozamok is kedvezően alakultak, így 5,9 százalékkal 1139,4 milliárd forintra nőtt a kategória vagyona a hónapban.

A származtatott alapoktól 1,4 milliárd forint tőke távozott, de a hozamok kedvezően alakultak, így a kategória vagyona csak 1,3 százalékkal csökkent 41,2 milliárd forintra.

Az árupiaci alapokhoz 0,07 milliárd forint tőke érkezett, a vagyon 5,2 százalékkal 78,8 milliárd forintra emelkedett.

Az elsősorban intézményi befektetők vagyonát kezelő zártkörű alapokba a hetedik hónapban közel 45 milliárd forint tőke áramlott be, a vagyon 6,1 százalékkal 1269,7 milliárd forintra nőtt.

A Bamosz a hazai alap- és vagyonkezelő szakmát képviseli, 25 tagja van, amelyek összesen 15 300 milliárd forint vagyont kezelnek, ezen belül mintegy 11 900 milliárd forintot befektetési alapokban.

 

Bővül a család? Munkahely miatt költöznétek? Lakásfelújítás előtt álltok? Kalkulálj a Lakáshitel kalkulátor ügyfeleinknek | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) oldalunkon vagy add meg igényedet Lakáshitel ajánlatok | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) és mi egyedi ajánlatot készítünk céljaid megvalósításához! 

#befektetési_alapok #bamosz #vagyon #részvény #tőkevédett

befektetési alapok

Forrás: www.mti.hu

MTI 2023. augusztus 14., hétfő 15:46

foglalkoztatottak száma

MEGOSZTÁS

KORÁBBI HÍREK

használt autó
használt autó

Élénkül a használt autó piac

JóAutók.hu: lassú élénkülést mutat a használt autó piac Lassú élénkülést mutat a hazai használt autó piac, augusztusban 72 500 személygépkocsi cserélt gazdát, ami 2,9 százalékkal

TOVÁBB OLVASOM »
éves szaldó
éves szaldó

Jó hír az éves szaldó kapcsán

Lantos Csaba energiaügyi miniszter bejelentése alapján, aki 2023. szeptember 7 éjfélig jelezte az áramszolgáltató felé a napelem telepítési igényét és 2025. 12.31 be is fejezi

TOVÁBB OLVASOM »
elektromos autó
elektromos autó

15 millió elektromos autó eladás

A Gartner szerint idén csaknem 15 millióra nő az elektromos autó kiszállítás A Gartner amerikai technológiai piackutató cég előrejelzése szerint az elektromos autó (villanymotoros és

TOVÁBB OLVASOM »
internet
internet

Milyen internet elérésed van otthon?

Az elégséges internet elérésről végzett piackutatást az NMHH A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elégséges internet elérésről végzett piackutatása szerint az internetfelhasználók jelentős része

TOVÁBB OLVASOM »
MBH Bank
MBH Bank

Szép MBH Bank eredmények

MBH Bank: jelentősen javult a jövedelmezőség, 50 százalékos bevétel- és eredménynövekedés az első félévben Az MBH Bank adózás utáni eredménye 142,1 milliárd forint volt az

TOVÁBB OLVASOM »
árfigyelő
Egyéb kategória

Új funkció az árfigyelő oldalon

GVH: már elérhető az új funkció az árfigyelő oldalon Többfunkciós, szabadon összeállítható, megosztható bevásárlólistával bővült a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által működtetett online árfigyelő – jelentette

TOVÁBB OLVASOM »