HÍREK

Nőtt a befektetési alapok vagyona

Bamosz: öt százalékkal nőtt a befektetési alapok vagyona júliusban

Júliusban öt százalékkal, azaz 564 milliárd forinttal 11 915 milliárd forintra nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon – közölte a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (Bamosz) hétfőn az MTI-vel.

A közleményben kiemelték, hogy a pénzpiaci alapokhoz 14,2 milliárd forintnyi tőke érkezett, a kategória vagyona 4,2 százalékkal 500,2 milliárd forintra nőtt.

A kötvényalapokhoz továbbra is özönlik a tőke, 192,7 milliárd forint érkezett, amely kiemelkedő a kategóriák között. A hozamok is hozzájárultak a vagyonnövekedéshez, így 6,8 százalékkal 3971,9 milliárd forintra nőtt a legnagyobb kategória vagyona júliusban.

Az ingatlanalapokhoz 15,3 milliárd forint tőke érkezett júliusban, a hozamok és az árfolyammozgások eredőjeként a nettó eszközérték 2,3 százalékkal 1904,3 milliárd forintra nőtt a második legnagyobb kategóriánál.

A vegyes alapokból 15,1 milliárd forintot vontak ki a befektetők, azonban a hozamok kedvezően alakultak, így a kategória vagyona 1,6 százalékkal 1717,7 milliárd forintra nőtt.

A részvényalapokhoz 5,4 milliárd forint tőke érkezett, és miután az árfolyamok kedvezően alakultak, a kategória vagyona 7,6 százalékkal 799,2 milliárd forintra gyarapodott.

A tőkevédett alapokból közel 12 milliárd forint értékű tőke távozott, de a kedvező árfolyammozgásoknak köszönhetően a kategória vagyona csak 0,7 százalékkal mérséklődött, 463,1 milliárd forintra.

Az abszolút hozamú alapokhoz 17,7 milliárdnyi friss tőke érkezett, ráadásul a hozamok is kedvezően alakultak, így 5,9 százalékkal 1139,4 milliárd forintra nőtt a kategória vagyona a hónapban.

A származtatott alapoktól 1,4 milliárd forint tőke távozott, de a hozamok kedvezően alakultak, így a kategória vagyona csak 1,3 százalékkal csökkent 41,2 milliárd forintra.

Az árupiaci alapokhoz 0,07 milliárd forint tőke érkezett, a vagyon 5,2 százalékkal 78,8 milliárd forintra emelkedett.

Az elsősorban intézményi befektetők vagyonát kezelő zártkörű alapokba a hetedik hónapban közel 45 milliárd forint tőke áramlott be, a vagyon 6,1 százalékkal 1269,7 milliárd forintra nőtt.

A Bamosz a hazai alap- és vagyonkezelő szakmát képviseli, 25 tagja van, amelyek összesen 15 300 milliárd forint vagyont kezelnek, ezen belül mintegy 11 900 milliárd forintot befektetési alapokban.

 

Bővül a család? Munkahely miatt költöznétek? Lakásfelújítás előtt álltok? Kalkulálj a Lakáshitel kalkulátor ügyfeleinknek | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) oldalunkon vagy add meg igényedet Lakáshitel ajánlatok | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) és mi egyedi ajánlatot készítünk céljaid megvalósításához! 

#befektetési_alapok #bamosz #vagyon #részvény #tőkevédett

befektetési alapok

Forrás: www.mti.hu

MTI 2023. augusztus 14., hétfő 15:46

foglalkoztatottak száma

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

otthonfelújítás
otthonfelújítás

Otthonfelújítási program június 3-tól indul

NGM: az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg Az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg. Közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium

TOVÁBB OLVASOM »
négyzetméterár
Ingatlanpiac

Budapesten nőtt a négyzetméterár

Az első negyedévben a fővárosi új lakások átlagos négyzetméterár 3,1 százalékkal nőtt Az első negyedévben a Budapest kínálta új építésű lakások átlagos négyzetméterár 1,655 millió

TOVÁBB OLVASOM »
kampány
lakásbiztosítás

Lakásbiztosítási kampány sikeres volt

Túri Anikó: felülmúlta a várakozásokat a lakásbiztosítási kampány Felülmúlta a várakozásokat a márciusi lakásbiztosítási kampány. Az előzetes adatok szerint összesen több mint 461 ezer új

TOVÁBB OLVASOM »