HÍREK

Az MBH Bank szép profitot termelt

Az MBH Bank közel 91 milliárd forintos adózott eredménnyel zárta az első negyedévet

 

Az MBH Bank Nyrt. korrigált adózott eredménye az első negyedévben elérte a 90,8 milliárd forintot. – tette közzé a pénzintézet tőzsdei jelentésében, amelyről az MTI-t közleményben is tájékoztatta.

Kiemelték: a bank 68,4 milliárd forint korrekciós tételt alkalmazott. Elsősorban a kormányzati intézkedések, a Sberbankhoz kapcsolódó OBA díjfizetési kötelezettség és az egyszeri integrációs költségek miatt.

A bank mérlegfőösszege a negyedév végére elérte a 10 446,8 milliárd forintot, amely éves szinten 1,5 százalékos növekedés.

A hitelállomány éves összevetésben 340,1 milliárd forinttal, 7,4 százalékkal 4956 milliárd forintra nőtt. A kimagasló eredményt a bank vállalati üzletágának teljesítménye és a Sberbank állományának átvétele támogatta.

A betétállomány 233,3 milliárd forinttal, 3,8 százalékkal 6421,8 milliárd forintra nőtt, amelyen belül a vállalati állomány 12,3 százalékkal nőtt.

A bank saját tőkéjét a külső gazdasági körülményekre reagálva egy év alatt 16,9 százalékkal 831,7 milliárd forintra növelte márciusig. Így a tőkemegfelelési mutató 19,7 százalék lett, ami jelentősen meghaladja a szabályozói elvárásokat.

Barna Zsolt, az MBH Bank elnök-vezérigazgatója a közlemény szerint elmondta: stabil üzleti teljesítménnyel és jelentős tőketartalékkal folytatják a munkát, hogy ügyfeleiknek még jobb szolgáltatásokat biztosítsanak és piacvezető, digitális bankot építsenek.

A jelentés a korábbi MKB Bank és a Takarék Csoport, a tavaly beolvadt Budapest Bank és a sikeresen átvett Sberbank számait is tartalmazza.

Az MBH Bank az MKB Bank és a Takarékbank egyesülésével jött létre április végére. Ezt megelőzően a Budapest Bank beolvadt az MKB Bankba. Az MBH Bank csaknem 2 millió lakossági és vállalati ügyfelet szolgál ki. A legtöbb fiókkal rendelkezik Magyarországon, és több mint 9000 munkavállalót foglalkoztat.

Bővül a család? Munkahely miatt költöznétek? Lakásfelújítás előtt álltok? Kalkulálj a Lakáshitel kalkulátor ügyfeleinknek | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) oldalunkon vagy add meg igényedet Lakáshitel ajánlatok | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) és mi egyedi ajánlatot készítünk céljaid megvalósításához! 

#MBH_Bank #bank #profit #Takarékbank #MKB #BudapestBank #fúzió

Forrás: www.mti.hu; Lakáshitel megoldások | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu)

MBH Bank
MTI 2023. május 31., szerda 11:20

gasztroturizmus

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

program
otthonfelújítás

Otthonfelújítási program egyeztetések

Fábián Gergely: tovább folytatódtak a szakmai és szakértői egyeztetések otthonfelújítási program kapcsán Júniustól indul az a 108 milliárd forintos keretösszegű Otthonfelújítási Program, amellyel a kormány

TOVÁBB OLVASOM »
program
turizmus

Turisztikai támogatási program indul

Nagy Márton: turisztikai versenyképességet erősítő támogatási program indul 15 milliárdos keretösszeggel A turisztikai ágazati szereplők versenyképességét erősítő támogatási program indul. A komplex, három pillérből álló

TOVÁBB OLVASOM »
otthonfelújítás
otthonfelújítás

Otthonfelújítási program június 3-tól indul

NGM: az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg Az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg. Közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium

TOVÁBB OLVASOM »