HÍREK

A belváros VII. kerülete a legkedveltebb

Kitartanak a pesti belváros mellett az ingatlanpiaci befektetők

A koronavírus-járvány miatti korlátozások hatása rövid időre visszavetette Budapest belvárosi kerületeiben az ingatlanok keresettségét. Tavaly újra élre törtek a belső kerületek a népszerűségi listán – közölte a Duna House hétfőn az MTI-vel, az ügyfelei között végzett felmérése alapján.

Az ingatlanközvetítő hálózat adatai szerint a főváros VII., VIII. és XIII. kerülete tartozott 2022-ben a befektetők által leginkább kedvelt helyszínek közé.

A befektetési céllal zárult tranzakciók 15 százalékában VII. kerületi ingatlan szerepelt. Erzsébetvárosban átlagosan 760 ezer forintos négyzetméteráron, 72 négyzetméteres átlagos alapterületű lakáshoz jutottak a befektetők. Az ingatlanra fordított összeg átlagosan 54,5 millió forint volt.

Az adásvételek 14 százalékánál VIII. kerületi ingatlan cserélt tulajdonost. Józsefvárosban 780 ezer forintos négyzetméteráron, átlagosan 50 négyzetméteres lakásokat vettek a befektetni szándékozók. Akik átlagban 39,5 millió forintot invesztáltak ingatlanba.

A harmadik legkedveltebb kerület a XIII. volt, itt teljesült az összes befektetési célú vásárlás 10 százaléka. Az ügyfelek egymilliós négyzetméterárat, átlagosan 50,2 millió forintot fizettek, szintén 50 négyzetméteres lakásokért.

A hazai ingatlanpiacon a 2022-es adatok alapján változó intenzitású, mégis jelentős volt a befektetési céllal vásárlók aktivitása a fővárosban és vidéken is – jelezte a Duna House.

Tavaly az ország teljes területén az eladások 27 százaléka befektetési célú volt. Budapesten a tranzakciók 35 százaléka tartozott ebbe a kategóriába. Az idei első négy hónap értékesítési adatai alapján országosan 2 százalékpontos a visszaesés. Míg az idén megkötött budapesti adásvételeknél nagyobb, a fővárosban 31 százalékban vásároltak az ügyfelek lakást vagy házat nem saját célra.

Alapvetően idén is a tavalyihoz hasonló területek iránt érdeklődtek a befektetési céllal vásárlók. Az első négy hónap eladásai alapján holtverseny alakult ki a VII., a IX. és a XIII. kerület között.

Befektetésként idén a legmagasabb négyzetméterárat, 2 millió forintot egy I. kerületi, 74 négyzetméteres, nagyon jó állapotú lakásért adtak. A legtöbbet pedig egy lakható állapotú, XI. kerületi, 236 négyzetméteres polgári lakásért fizetett egy vásárló – közölte a Duna House.

Bővül a család? Munkahely miatt költöznétek? Lakásfelújítás előtt álltok? Kalkulálj a Lakáshitel kalkulátor ügyfeleinknek | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) oldalunkon vagy add meg igényedet Lakáshitel ajánlatok | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) és mi egyedi ajánlatot készítünk céljaid megvalósításához! 

#belváros #kerület #lakás #Dunahouse #befektetés

Forrás: www.mti.hu;  Lakáshitel megoldások | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu)

belváros

MTI 2023. május 15., hétfő 13:09

MBH

MEGOSZTÁS

KORÁBBI HÍREK

kamatstop
kamatstop

Meghosszabbítják a kamatstop intézményét

Gulyás Gergely: marad a kamatstop Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette csütörtökön a Kormányinfón Budapesten: meghosszabbítják a kamatstop intézményét. A kormány meghosszabbítja a kamatstopot a

TOVÁBB OLVASOM »
költségvetés
költségvetés

Varga Mihály: a költségvetés stabil

Varga Mihály: a költségvetés stabil A költségvetés stabil, továbbra is biztosítja a nyugdíjak értékének megőrzését, a családtámogatások és a rezsivédelem fenntartását. Varga Mihály pénzügyminiszter mondta

TOVÁBB OLVASOM »
CSOK
CSOK Plusz

Megjelent a CSOK Plusz rendelettervezete

Megjelent a CSOK Plusz rendelettervezete Társadalmi egyeztetésre bocsátotta a Kulturális és Innovációs Minisztérium a CSOK Plusz hitelprogramról szóló kormányrendelet tervezetét. A CSOK Plusz a 2024-től

TOVÁBB OLVASOM »