HÍREK

Változások a CSOK és babaváró kapcsán

A Magyar Közlöny 2023.04.18-i 2023.évi 57.számában megjelentek szerint változnak a CSOK és babaváró igénylésének szabályai.

A babaváró igénylésére eddig 60 napja állt rendelkezésére a házaspároknak, de a módosítással erre 180 napjuk lesz a családoknak. A határidő módosítással a szükséges dokumentumok beszerzésére, benyújtására lesz több idejük.

A Babaváró támogatás/hitel | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) egy maximum  10 millió Ft összegű támogatás/hitel lehetőség a gyermeket vállaló családoknak. 20 év futamidővel, havonta legfeljebb 50ezer Ft törlesztő részlettel igényelhető. További információk és részletek kollégáinktól kaphatóak. Díjmentesen segítünk az igénylési folyamatban!

A CSOK esetében a változás szerint az elbírálási határidő egy alkalommal 45 nappal meghosszabbítható.  Sok igénylő az utolsó pillanatra hagyta az igénylés, dokumentumok beadását és ezzel komoly, főként határidő gondokat okozott az Államkincstárnál.

A CSOK támogatás igénylése | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) a gyermeket nevelő, vállaló családoknak rendelkezésére álló lehetőség. A támogatás FALUSI CSOK és CSOK változatban igényelhető a lakóhely településkategóriája szerint. További információk és részletek kollégáinktól kaphatóak. Díjmentesen segítünk az igénylési folyamatban!

#CSOK #babaváró #Közlöny #MÁK #hitel #támogatás

Forrás: Magyar Közlöny (magyarkozlony.hu)

CSOK és babaváró

család támogatás

MEGOSZTÁS

KORÁBBI HÍREK

megtakarítás
megtakarítás megoldások

Megtakarítás az újabb adó nélkül?

Az elmúlt héten jelenet meg a kormányrendelet, miszerint a megtakarítás típusok egyes formáit szociális hozzájárulási adó terheli (SZOCHO). Alapvetően mentes az új adóforma alól: az

TOVÁBB OLVASOM »
energetikai tanúsítvány
energetikai tanúsítvány

Új energetikai tanúsítvány érkezik

EM: megújulnak és korszerűbbek lesznek az épületek energetikai tanúsítvány típusai Korszerű rendszerben készülnek és a korábbiaknál részletesebb felújítási javaslatokat tartalmaznak a jövőben az épületek energetikai

TOVÁBB OLVASOM »
családtámogatás
családtámogatás

Családtámogatás további változásai

A családtámogatás  változásairól újabb segítségeket kaptunk és osztunk meg veletek, partnerünk az OTP Bank információira alapozva. Az otthonteremtési kamattámogatásról szóló 341/2011. (XII. 29.) Korm. rendelet

TOVÁBB OLVASOM »
család támogatás
család támogatás

Család támogatás változásai

Partnerünk az OTP Bank segítségével az alábbiakban adunk tájékoztatást a család támogatás változásairól. 1. Az új lakások építéséhez, vásárlásához kapcsolódó lakáscélú támogatásról szóló 16/2016 (II.

TOVÁBB OLVASOM »