HÍREK

Távhő díjcsökkenés várható októbertől

Energiaügyi Minisztérium: októberben tovább csökken a távhő intézményi ára

A következő gázévben kijelölés alapján az MVM Csoport biztosíthatja minden hazai távhőtermelő számára a működésükhöz szükséges földgázt. Az Energiaügyi Minisztérium korábbi intézkedése nyomán a gázalapú szolgáltatóknál januártól lényegében megfeleződtek az intézmények távhő díjai. A friss kormánydöntés az ellátásbiztonsági szempontok érvényesítésén túl ősztől még alacsonyabbra szintre szoríthatja az árakat a nem lakossági fogyasztóknál – közölte az Energiaügyi Minisztérium csütörtökre virradó éjszaka az MTI-vel.

A tárca közleménye szerint a szankciós energiaválságban ez újabb komoly segítséget jelenthet az önkormányzati és más, távhőt használó intézményeknek.

A minisztérium hozzátette: a magyar családok 2023-ban is egész évben rezsicsökkentett áron fűthetik távhővel otthonaikat. A szankciós energiaválság jelentős többletterhet rótt az intézményekre, vállalatokra. A nem lakossági fogyasztók az év elejétől olcsóbban vehetik igénybe a földgáz alapú távhőszolgáltatást. Az úgynevezett külön kezelt intézményi díjak és az egyéb felhasználók árai a legtöbb településen közel megfeleződtek. A hatályos árak januártól három negyedéven át maradnak érvényben, szeptember végéig nem változnak.

A szolgáltatók és ügyfeleik októbertől is biztonságos és kedvezőbb ellátása érdekében az átmeneti gázévben kijelölés alapján az MVM Csoport biztosítja a földgázt a hazai távhőtermelők számára. A kiszámíthatóság jegyében a szükséges gázmennyiséget a társaság időben lekötötte. A jó ütemben meghozott, sokaknak kedvező döntéseknek köszönhetően 2023 utolsó negyedévében is jócskán csökkennek az árak.

A kapcsolódó kormányrendelet erejénél fogva legkésőbb május közepéig földgáz-kereskedelmi szerződés jön létre a kijelölt kereskedő és a felhasználók között. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal által jóváhagyott mintaszerződéseket a földgázkereskedő hamarosan közzéteszi a honlapján. A hivatal ezt követően hirdeti ki a felhasználók esetében elismert földgáz referenciaárat.

A kormány az átlagfogyasztásig fenntartott rezsivédelemmel garantálja az Európa Unió legalacsonyabb áram- és gázárait a magyar családok számára. Az Energiaügyi Minisztérium más fogyasztói csoportok gazdálkodásának megkönnyítése érdekében is folyamatosan keresi a megfizethető díjak kialakításának, rögzítésének lehetőségeit. Az átmeneti földgázellátás jóvoltából az intézményi és egyéb felhasználók akár harmadával olcsóbban vehetik majd igénybe a távhőszolgáltatást a következő fűtési szezonban – olvasható a közleményben.

#távhő #földgáz #MVM #gázár #család #rezsi

Forrás: www.mti.hu; Lakáshitel megoldások | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu)

távhő

MTI 2023. április 6., csütörtök 8:08

MBH

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

MBH
MBH Bank

MBH: Fundamenta többségi tulajdonosa

Az MBH Bank lett a Fundamenta többségi tulajdonosa. A szükséges engedélyek megszerzése után lezárult a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. 76,35 százalékos tulajdonrészének megvásárlására vonatkozó részvényadásvételi folyamat, amelynek

TOVÁBB OLVASOM »
programok
albérlet

Állami lakbértámogatási programok

Tisztíthatják az albérletpiacot az állami lakbértámogatási programok. A tavasszal induló állami lakbértámogatási programok hozzájárulhatnak az albérletpiac tisztulásához – tájékoztatta az MTI-t szerdán Balogh László, az

TOVÁBB OLVASOM »
Húsvét
turizmus

Húsvét népszerű üdülési időszak

Szallas.hu: több napos üdülést tervez húsvétra és a tavaszi szünetre a szállásfoglalók többsége A belföldi szállásfoglalók csaknem 80 százaléka két- vagy három éjszakás üdülést tervez

TOVÁBB OLVASOM »