HÍREK

Megtakarítás kevés fiatalnál áll rendelkezésre

K&H megtakarítás felmérés: a fiatalok alig felének van csak megtakarítása

Az első negyedéves felmérés szerint a 19-29 éves fiatalok 49 százaléka rendelkezett pénzügyi tartalékkal. Szemben az előző negyedéveket jellemző 56-60 százalékos aránnyal – közölte a K&H-csoport az MTI-vel csütörtökön.

A fiatalok pénzügyi helyzetét vizsgáló K&H ifjúsági indexéhez készült jelentés szerint a megtakarítással rendelkező fiatalok közel 38 százaléka mindössze 1 hónapra elegendő tartalékkal rendelkezik. 23 százalékuk 3 hónapra, 26 százalékuknak legfeljebb fél évre tudja finanszírozni az életét mindenfajta bevétel nélkül.
A 30 év alattiaknak csupán 13 százalékának van legalább egy évre elegendő tartaléka – közölték.
Megállapították, hogy a csökkenő megtakarítási képességben szerepet játszhatott a mindennapi kiadások emelkedése, ám arra hívták fel a figyelmet, hogy már diákként érdemes gondolni a megtakarításokra.
A 300 fős online reprezentatív minta február 13-17 készült.

#megtakarítás #KH #kutatás #KHBank #bank

Forrás: www.mti.hu; Lakáshitel megoldások | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu)

megtakarítás

MTI 2023. április 6., csütörtök 10:49

foglalkoztatottak száma

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

MTÜ
turizmus

MTÜ: népszerűek a kempingek

MTÜ: egyre népszerűbbek a kempingek és a közösségi szálláshelyek is Egyre népszerűbbek a kempingek és a közösségi szálláshelyek is. Kempingezni a németek és a lengyelek

TOVÁBB OLVASOM »