HÍREK

Csökkenő lakossági hitel kihelyezés

A Magyar Nemzeti Bank ma megjelent sajtóközleménye szerint érdemi csökkenés következett be lakossági hitel kihelyezésekben.

2023. februárjában a háztartások által újonnan felvett lakáscélú hitel volumene és hitelköltség mutatója is csökkent.

Az új lakáscélú hitelszerződések közel egészét éven túli kamatfixálással kötötték a háztartások. A kamatfixálás átlagos hossza 139 hónap volt.

A lakáscélú új szerződéskötés összeg

  • 2022. februárban 104,1 milliárd Forintot tett ki
  • ami 2023. februárban 33,1 milliárd Forint volt
  • 2023.januárban 40,8 milliárd Forintot ért el az új szerződéskötés összege, ami azt jelenti nemcsak éves összevetésben, hanem az előző hónaphoz képest is jelentős a visszaesés

A szabadfelhasználású  Forint jelzáloghitel szerződések összege

  • a 2022. februári 5,6 milliárd Forintról
  • 2023. februárra 5,2 milliárd Forintra változott
  • a lakáscélú hitelekhez hasonlóan csökkent, mivel 2023. januárban 5,4 milliárd Forint volt a szerződéskötés össszege

A Forint személyi hitel szerződések esetében kevésbé borúsan alakult a helyzet.

  • a 2022. februári 37,9 milliárd Forintos szerződéskötéshez képest
  • 2023. februárban 35 milliárd Forint összegben kötöttek a pénzintézetek új szerződést a háztartásokkal
  • ellentétben a lakás és szabadfelhasználású hitelekkel a 2023. januári 29,9 milliárd Forintos szerződéses összegekhez képest itt érdemi növekedést történt

A babaváró hitelek esetében 2023. februárban 12 milliárd Forint összegben kötöttek szerződést a háztartások a pénzintézetekkel. Ezzel 2117 milliárd Forintra nőtt a babavárók szerződéses összege.

A lakáshitel több mint 68%-os csökkenésétől éppenhogy lemaradva a babaváró hitelek 61%-os csökkenése után, a személyi kölcsönök 7,6%-s visszaesése a legkisebb 2023februárban egy éves összevetésben.

Azon családok, akik abban az élethelyzetben vannak továbbra is keresik a hitelmegoldásokat, melyben a Személyi kölcsön megoldások | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) és a Lakáshitel megoldások | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) szakértői segítik az ügyfeleket.

A zöldhitel kifutása, a magas kamatszintek drasztikus hatása okozza főként a visszaesést. A banki kamatakciók mellett, a hitelekben el tudunk érni a legtöbb esetben egyedi kedvező kamatmegoldásokat ügyfeleinknek. Ez futamidőtől, hitelösszegtől, jövedelemtől függően több százalékos csökkenés érezhetően kedvezőbb hiteltörlesztőt eredményezhet. Érdemes igénybe venni ingyenes hitelközvetítői segítségünket!

#hitel #MNB #lakáshitel #babaváró #személyikölcsön #bank

Forrás: www.mnb.hu; Hitel, hitelprogram megoldások | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu)

hitel

 

 

KSH

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

MNB
alapkamat

MNB csökkentette az alapkamatot

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa 25 bázisponttal 6,5 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot, és a kamatfolyosó két szélét is ilyen mértékben vitte lejjebb.

TOVÁBB OLVASOM »
energetikai tanúsítvány
energetikai tanúsítvány

Energetikai tanúsítvány kisokos

Energetikai Tanúsítvány Az energetikai tanúsítvány az ingatlanok energiahatékonyságát mérő dokumentumok, amelyek szerepe az ingatlanpiacon egyre nagyobb jelentőséggel bír. 2023. novemberétől új jogszabály lépett életbe, amely

TOVÁBB OLVASOM »
airbnb
airbnb

No Airbnb döntés Terézvárosban

A rövid távú szálláskiadás tiltása mellett voksolt a terézvárosi szavazók többsége: az Airbnb típusú szálláshelyek betiltásáról szóló ügydöntő szavazáson két hét alatt 6083 terézvárosi voksolt.

TOVÁBB OLVASOM »
MNB
MNB

Csalásra figyelmeztet az MNB

Valótlan hirdetéseket tettek közzé bűnözők a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és egy tőzsdei kibocsátó állítólagos befektetési programjáról – közölte az MNB pénteken az MTI-vel. A

TOVÁBB OLVASOM »
MNB
kgfb

Több ezer kgfb roller szerződés

A rollerekre és egyéb mikromobilitási eszközökre július 16-án bevezetett kgfb óta összesen 4300 ilyen biztosítási szerződést kötöttek a Netrisknél augusztus közepéig, ezeknek az átlagos éves

TOVÁBB OLVASOM »

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

Zöldlakáshitel

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -