HÍREK

Csökkenő lakossági hitel kihelyezés

A Magyar Nemzeti Bank ma megjelent sajtóközleménye szerint érdemi csökkenés következett be lakossági hitel kihelyezésekben.

2023. februárjában a háztartások által újonnan felvett lakáscélú hitel volumene és hitelköltség mutatója is csökkent.

Az új lakáscélú hitelszerződések közel egészét éven túli kamatfixálással kötötték a háztartások. A kamatfixálás átlagos hossza 139 hónap volt.

A lakáscélú új szerződéskötés összeg

  • 2022. februárban 104,1 milliárd Forintot tett ki
  • ami 2023. februárban 33,1 milliárd Forint volt
  • 2023.januárban 40,8 milliárd Forintot ért el az új szerződéskötés összege, ami azt jelenti nemcsak éves összevetésben, hanem az előző hónaphoz képest is jelentős a visszaesés

A szabadfelhasználású  Forint jelzáloghitel szerződések összege

  • a 2022. februári 5,6 milliárd Forintról
  • 2023. februárra 5,2 milliárd Forintra változott
  • a lakáscélú hitelekhez hasonlóan csökkent, mivel 2023. januárban 5,4 milliárd Forint volt a szerződéskötés össszege

A Forint személyi hitel szerződések esetében kevésbé borúsan alakult a helyzet.

  • a 2022. februári 37,9 milliárd Forintos szerződéskötéshez képest
  • 2023. februárban 35 milliárd Forint összegben kötöttek a pénzintézetek új szerződést a háztartásokkal
  • ellentétben a lakás és szabadfelhasználású hitelekkel a 2023. januári 29,9 milliárd Forintos szerződéses összegekhez képest itt érdemi növekedést történt

A babaváró hitelek esetében 2023. februárban 12 milliárd Forint összegben kötöttek szerződést a háztartások a pénzintézetekkel. Ezzel 2117 milliárd Forintra nőtt a babavárók szerződéses összege.

A lakáshitel több mint 68%-os csökkenésétől éppenhogy lemaradva a babaváró hitelek 61%-os csökkenése után, a személyi kölcsönök 7,6%-s visszaesése a legkisebb 2023februárban egy éves összevetésben.

Azon családok, akik abban az élethelyzetben vannak továbbra is keresik a hitelmegoldásokat, melyben a Személyi kölcsön megoldások | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) és a Lakáshitel megoldások | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) szakértői segítik az ügyfeleket.

A zöldhitel kifutása, a magas kamatszintek drasztikus hatása okozza főként a visszaesést. A banki kamatakciók mellett, a hitelekben el tudunk érni a legtöbb esetben egyedi kedvező kamatmegoldásokat ügyfeleinknek. Ez futamidőtől, hitelösszegtől, jövedelemtől függően több százalékos csökkenés érezhetően kedvezőbb hiteltörlesztőt eredményezhet. Érdemes igénybe venni ingyenes hitelközvetítői segítségünket!

#hitel #MNB #lakáshitel #babaváró #személyikölcsön #bank

Forrás: www.mnb.hu; Hitel, hitelprogram megoldások | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu)

hitel

 

 

gasztroturizmus

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

négyzetméterár
MBH Bank

MBH: Fundamenta többségi tulajdonosa

Az MBH Bank lett a Fundamenta többségi tulajdonosa. A szükséges engedélyek megszerzése után lezárult a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. 76,35 százalékos tulajdonrészének megvásárlására vonatkozó részvényadásvételi folyamat, amelynek

TOVÁBB OLVASOM »
lakás
albérlet

Állami lakbértámogatási programok

Tisztíthatják az albérletpiacot az állami lakbértámogatási programok. A tavasszal induló állami lakbértámogatási programok hozzájárulhatnak az albérletpiac tisztulásához – tájékoztatta az MTI-t szerdán Balogh László, az

TOVÁBB OLVASOM »