HÍREK

Szűkülhet az alku a használt lakás piacon

Bővülés után szűkülhet az alkulehetőség a használt lakás piacon

Az OTP Ingatlanpont legfrissebb használt lakás értékesítési adatai töretlen tendenciaként mutatják az alku lehetőségének bővülését, már több mint egy éve. A vevők a meghirdetési ár egyre nagyobb részének elengedését tudják elérni, azonban a következő hónapokban ez szűkülhet az elemzők szerint.

A változást a kereslet alakulásával magyarázták, a tavaszi hónapokban ugyanis rendszerint több az érdeklődő, mint az év elején. A közlemény szerint az alkupozíciók szűkülését okozhatja az is, hogy az eladók a téli pangás miatt visszavettek az árakból. Az OTP ingatlanpont adatai szerint december eleje és február vége között az utolsó meghirdetett ár 7,2 százalékát lehetett alkuval megtakarítani, míg az előző negyedévben 6,6 százalékot, 2 éve pedig mindössze 4,1 százalékot.

Az alkulehetőség sok körülménytől függ a közlemény szerint, a települések méretével például fordítottan arányos. Községekben 8,9 százalék, a fővárosban viszont csak 3,3 százalék alkudható le, de az ingatlanok típusa szintén befolyásolja a lehetőségeket.

A családi házak eladóinak pozíciói például még erősödhettek is, mert az energiaárak miatti félelmek nem igazolódtak be. Így ezek az ingatlanok most kissé megint népszerűbbek. Főképp ott tartják jobban az árukat, ahol kisebb a választék írták.

Budapesten a panellakások is megőrizték az értéküket, ami arra utal, hogy a fővárosi lakáspiac válságálló. Hamarabb túlesik a válságokon, mint az ország más részei.

Lakást keresel vagy adnál el? Nemcsak az adásvételben vársz alkut, hanem egyedi lakáshitel ajánlatot is szeretnél? Keresd a Lakáshitel megoldások | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) szakértőit!

#használt_lakás #OTP #alku #adásvétel

Forrás: www.mti.hu; Lakáshitel megoldások | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu)

 

használt lakás

MTI 2023. március 16., csütörtök 11:51

használt lakás

MEGOSZTÁS

KORÁBBI HÍREK

munkanélküliségi ráta
munkanélküliségi ráta

4,0% volt a munkanélküliségi ráta

A munkanélküliek száma 2023 februárjában 196 ezer fő, a munkanélküliségi ráta 4,0% volt. 2022. december – 2023. február az egy évvel korábbihoz képest: A 15–74 éves munkanélküliek száma 15

TOVÁBB OLVASOM »
használt lakás
használt lakás

Szűkülhet az alku a használt lakás piacon

Bővülés után szűkülhet az alkulehetőség a használt lakás piacon Az OTP Ingatlanpont legfrissebb használt lakás értékesítési adatai töretlen tendenciaként mutatják az alku lehetőségének bővülését, már

TOVÁBB OLVASOM »
építőipar
építőipar

Gyengülő építőipar januárban

Az egy évvel korábbihoz viszonyítva 3,6, a decemberihez képest 5,0%-kal csökkent az építőipari termelés volumene 2023 januárjában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint

TOVÁBB OLVASOM »
ingatlanpiac
Ingatlanpiac

Éledezik az ingatlanpiac

Éledezik az ingatlanpiac   Növekvő tranzakciószámmal és lassan erősödő kereslettel éledezett az ingatlanpiac februárban. – közölte a Duna House (DH) hétfőn az MTI-vel. A cég

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook