HÍREK

Szűkülhet az alku a használt lakás piacon

Bővülés után szűkülhet az alkulehetőség a használt lakás piacon

Az OTP Ingatlanpont legfrissebb használt lakás értékesítési adatai töretlen tendenciaként mutatják az alku lehetőségének bővülését, már több mint egy éve. A vevők a meghirdetési ár egyre nagyobb részének elengedését tudják elérni, azonban a következő hónapokban ez szűkülhet az elemzők szerint.

A változást a kereslet alakulásával magyarázták, a tavaszi hónapokban ugyanis rendszerint több az érdeklődő, mint az év elején. A közlemény szerint az alkupozíciók szűkülését okozhatja az is, hogy az eladók a téli pangás miatt visszavettek az árakból. Az OTP ingatlanpont adatai szerint december eleje és február vége között az utolsó meghirdetett ár 7,2 százalékát lehetett alkuval megtakarítani, míg az előző negyedévben 6,6 százalékot, 2 éve pedig mindössze 4,1 százalékot.

Az alkulehetőség sok körülménytől függ a közlemény szerint, a települések méretével például fordítottan arányos. Községekben 8,9 százalék, a fővárosban viszont csak 3,3 százalék alkudható le, de az ingatlanok típusa szintén befolyásolja a lehetőségeket.

A családi házak eladóinak pozíciói például még erősödhettek is, mert az energiaárak miatti félelmek nem igazolódtak be. Így ezek az ingatlanok most kissé megint népszerűbbek. Főképp ott tartják jobban az árukat, ahol kisebb a választék írták.

Budapesten a panellakások is megőrizték az értéküket, ami arra utal, hogy a fővárosi lakáspiac válságálló. Hamarabb túlesik a válságokon, mint az ország más részei.

Lakást keresel vagy adnál el? Nemcsak az adásvételben vársz alkut, hanem egyedi lakáshitel ajánlatot is szeretnél? Keresd a Lakáshitel megoldások | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) szakértőit!

#használt_lakás #OTP #alku #adásvétel

Forrás: www.mti.hu; Lakáshitel megoldások | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu)

 

használt lakás

MTI 2023. március 16., csütörtök 11:51

adásvétel

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

külföldi
Ingatlanpiac

Külföldi ingatlanvásárlók

Az utóbbi fél évben az ingatlanvásárlók mindössze 2,5 százaléka volt külföldi. Továbbra is a magyarok pörgetik az ingatlanpiacot. Az utóbbi fél évben a vevők mindössze

TOVÁBB OLVASOM »
KSH
KSH

KSH: külkereskedelmi, turisztikai adatok

Külkereskedelmi, turisztikai adatokat közöl a KSH. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a külkereskedelmi forgalomról, a turisztikai szálláshelyek forgalmáról közöl adatokat a héten. Illetve az ipari termelői

TOVÁBB OLVASOM »
MNB
MNB

Az MNB csökkentette az alapkamatot

 Az MNB 50 bázisponttal csökkentette az alapkamatot. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa 50 bázisponttal, 7,25 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot keddi ülésén. A

TOVÁBB OLVASOM »