HÍREK

Lakásbiztosítás fő megoldása az MFO

MNB lakásbiztosítás megoldása, a fogyasztóbarát otthonbiztosítások már 1100 milliárd forint vagyont védenek

Tavaly év végére meghaladta a 26 ezret a Minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítás (mfo) szerződések száma. A konstrukcióval védett ingó- és ingatlan ügyfélvagyon értéke mintegy 1100 milliárd forint volt az végén. Közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfőn.

A minősített otthonbiztosítás aránya decemberben átlagosan 10 százaléknyi volt az mfo-t értékesítő társaságok körében, sőt van olyan piaci szereplő, ahol az új eladások többségét már a speciális termék tette ki.

A jegybank felhívta a figyelmet arra, hogy idén április 30-tól lakáshitel felvételekor a bankoknak és hitelközvetítőknek – amennyiben a hitelfelvétel feltétele a lakásbiztosítás kötése – be kell mutatniuk az ügyfelek részére az mfo-kalkulátort.

Arra is kitértek, hogy a megkötött lakásbiztosításokat érdemes időnként áttekinteni, valamint friss kalkulációt végezni. Az ügyfél meglévő szerződését általában 30 nappal az évforduló előtt tudja írásban felmondani, illetve az adott biztosítón belül évfordulótól függetlenül tud mfo-termékre váltani. Hozzátették: a jövő évtől 30 napos felmondási idővel minden év márciusában is felmondhatók lesznek a lakásbiztosítási szerződések.

Az MNB tájékoztatott, hogy mfo terméket 11 hazai biztosító kínál ügyfeleinek, amelyek együttes piaci részesedése a díjbevételre vetítve bő 90 százaléknyi.

A minősített biztosítás alapcsomagja elemi károkra és egyéb, a háztartásokat alapvetően veszélyeztető tipikus kockázatokra nyújt fedezetet. Átlagdíja pedig kedvezőbb az egyéb piaci konstrukciókénál. Az utolsó negyedévben értékesített fogyasztóbarát otthonbiztosítások átlagdíja 42,1 ezer forint volt, míg az egyéb lakásbiztosításoknál ez 49,9 ezer forintra rúgott.

#lakásbiztosítás #mfo #minősítettfogyasztóbarátotthonbiztosítás #MNB #lakáshitel

Forrás: www.mti.hu; Lakáshitel megoldások | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu)

lakásbiztosítás

MTI 2023. február 20., hétfő 10:35

 

napelem

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

program
otthonfelújítás

Otthonfelújítási program egyeztetések

Fábián Gergely: tovább folytatódtak a szakmai és szakértői egyeztetések otthonfelújítási program kapcsán Júniustól indul az a 108 milliárd forintos keretösszegű Otthonfelújítási Program, amellyel a kormány

TOVÁBB OLVASOM »
program
turizmus

Turisztikai támogatási program indul

Nagy Márton: turisztikai versenyképességet erősítő támogatási program indul 15 milliárdos keretösszeggel A turisztikai ágazati szereplők versenyképességét erősítő támogatási program indul. A komplex, három pillérből álló

TOVÁBB OLVASOM »
otthonfelújítás
otthonfelújítás

Otthonfelújítási program június 3-tól indul

NGM: az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg Az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg. Közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium

TOVÁBB OLVASOM »