HÍREK

GDP adat érkezik a héten

GDP, ipari termelési és építőipari adatok érkeznek a jövő héten

 

Az építőipar tavaly decemberi, illetve éves adatai, az ipari termelés tavaly decemberi és éves adatai, valamint a tavalyi negyedik negyedévi és az éves bruttó hazai termék (GDP) első becslése jelenik meg a jövő héten.

Hétfőn közli a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az építőipar tavaly decemberi, valamint a teljes éves adatait.

Tavaly novemberben az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 7,0 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Az építményfőcsoportok termelése közül az épületek építéséé 18,6 százalékkal nőtt. Egyéb építményeké 6,9 százalékkal csökkent. A tavalyi első tizenegy hónapban az építőipari termelés 4,2 százalékkal bővült az előző év azonos időszakához képest. Az építőipar termelése 2021-ben 13,3 százalékkal meghaladta az előző évit.

Ugyancsak hétfőn teszi közzé második becslése alapján a statisztikai hivatal az ipari termelés tavaly decemberi és éves adatait.

Az első becslés szerint 2022 decemberében az ipari termelés volumene 2,0 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Munkanaphatástól megtisztítva 5,7 százalékkal emelkedett. A szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok alapján az ipari kibocsátás 2022 novemberéhez mérten 3,8 százalékkal bővült. Tavaly a teljes évben az ipari termelés volumene 5,8 százalékkal nagyobb volt, mint 2021-ben.

Kedden a bruttó hazai termék (GDP) tavalyi negyedik negyedévi, illetve tavalyi éves alakulását közli első becslése alapján a KSH.

A tavalyi harmadik negyedévben a GDP volumene 4,0 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva a statisztikai hivatal második becslése alapján. A szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint a gazdaság teljesítménye az előző év azonos időszakához képest 4,1 százalékkal emelkedett. Az előző negyedévhez mérten 0,4 százalékkal csökkent. A tavalyi első három negyedévben a gazdaság teljesítménye – a nyers és a szezonálisan és naptárhatással kiigazított adat szerint egyaránt – 6,1 százalékkal meghaladta az előző év azonos időszakit.

#GDP #KSH #építőipar #termelés #statisztika

Forrás: www.mti.hu; Lakáshitel megoldások | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu)
GDP
MTI 2023. február 12., vasárnap 4:00

Budapest, 2023. február 12., vasárnap (MTI)

foglalkoztatottak száma

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

MBH
MBH Bank

MBH: Fundamenta többségi tulajdonosa

Az MBH Bank lett a Fundamenta többségi tulajdonosa. A szükséges engedélyek megszerzése után lezárult a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. 76,35 százalékos tulajdonrészének megvásárlására vonatkozó részvényadásvételi folyamat, amelynek

TOVÁBB OLVASOM »
programok
albérlet

Állami lakbértámogatási programok

Tisztíthatják az albérletpiacot az állami lakbértámogatási programok. A tavasszal induló állami lakbértámogatási programok hozzájárulhatnak az albérletpiac tisztulásához – tájékoztatta az MTI-t szerdán Balogh László, az

TOVÁBB OLVASOM »
Húsvét
turizmus

Húsvét népszerű üdülési időszak

Szallas.hu: több napos üdülést tervez húsvétra és a tavaszi szünetre a szállásfoglalók többsége A belföldi szállásfoglalók csaknem 80 százaléka két- vagy három éjszakás üdülést tervez

TOVÁBB OLVASOM »