HÍREK

GDP adat érkezik a héten

GDP, ipari termelési és építőipari adatok érkeznek a jövő héten

 

Az építőipar tavaly decemberi, illetve éves adatai, az ipari termelés tavaly decemberi és éves adatai, valamint a tavalyi negyedik negyedévi és az éves bruttó hazai termék (GDP) első becslése jelenik meg a jövő héten.

Hétfőn közli a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az építőipar tavaly decemberi, valamint a teljes éves adatait.

Tavaly novemberben az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 7,0 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Az építményfőcsoportok termelése közül az épületek építéséé 18,6 százalékkal nőtt. Egyéb építményeké 6,9 százalékkal csökkent. A tavalyi első tizenegy hónapban az építőipari termelés 4,2 százalékkal bővült az előző év azonos időszakához képest. Az építőipar termelése 2021-ben 13,3 százalékkal meghaladta az előző évit.

Ugyancsak hétfőn teszi közzé második becslése alapján a statisztikai hivatal az ipari termelés tavaly decemberi és éves adatait.

Az első becslés szerint 2022 decemberében az ipari termelés volumene 2,0 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Munkanaphatástól megtisztítva 5,7 százalékkal emelkedett. A szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok alapján az ipari kibocsátás 2022 novemberéhez mérten 3,8 százalékkal bővült. Tavaly a teljes évben az ipari termelés volumene 5,8 százalékkal nagyobb volt, mint 2021-ben.

Kedden a bruttó hazai termék (GDP) tavalyi negyedik negyedévi, illetve tavalyi éves alakulását közli első becslése alapján a KSH.

A tavalyi harmadik negyedévben a GDP volumene 4,0 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva a statisztikai hivatal második becslése alapján. A szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint a gazdaság teljesítménye az előző év azonos időszakához képest 4,1 százalékkal emelkedett. Az előző negyedévhez mérten 0,4 százalékkal csökkent. A tavalyi első három negyedévben a gazdaság teljesítménye – a nyers és a szezonálisan és naptárhatással kiigazított adat szerint egyaránt – 6,1 százalékkal meghaladta az előző év azonos időszakit.

#GDP #KSH #építőipar #termelés #statisztika

Forrás: www.mti.hu; Lakáshitel megoldások | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu)
GDP
MTI 2023. február 12., vasárnap 4:00

Budapest, 2023. február 12., vasárnap (MTI)

foglalkoztatottak száma

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

lakásbiztosítás
lakásbiztosítás

A lakásbiztosítási kampány gyorsul

A márciusi lakásbiztosítási kampány második hetében 27 százalékkal több szerződést kötöttek az egyik legnagyobb online biztosítási portálon, mint az elsőben A márciusi lakásbiztosítási kampány első

TOVÁBB OLVASOM »
lakásbiztosítás
lakásbiztosítás

Lakásbiztosítási kampány hajrája

A lakásbiztosítási kampány utolsó hetében várható a váltások 40 százaléka A márciusi lakásbiztosítási kampány utolsó hetében várható a váltások 40 százaléka, a Független Biztosítási Alkuszok

TOVÁBB OLVASOM »
lakbér
lakáspiac

Februárban nőttek a lakbérek

Februárban 1 százalékkal nőttek a lakbérek az előző hónaphoz képest Tovább emelkedtek februárban a lakbérek: havi szinten 1 százalékkal nőttek országosan és 1,1 százalékkal Budapesten.

TOVÁBB OLVASOM »
csok
CSOK

CSOK Plusz Hitelprogram most

CSOK Plusz Hitelprogram A CSOK Plusz Hitelprogram sikeres igényléshez hitelképesség szükséges, mint minden más hitel igénylésekor. 2,5 – 50 millió Ft támogatott hitel lakáscélra, gyereket

TOVÁBB OLVASOM »