HÍREK

Családtámogatások igénybevétele

Naprakész információkkal segíti a családtámogatások igénybevételét a Minisztérium

Naprakész és részletes információkkal segíti a családtámogatások megismerését és igénybevételét – írta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára a Facebook-oldalán vasárnap.

Hornung Ágnes szerint érdemes felkeresni a www.csalad.hu oldalt. Az  oldalon az érdeklődők családtámogatási kalkulátorral, online személyes konzultációval és e-mailes megkeresés útján is tájékozódhatnak. Több mint harminc családtámogatási formáról, közöttük a januártól igénybe vehető új támogatásokról találhatnak információkat.

A kormany.hu-n oldalra feltöltött közlemény szerint hatalmas az érdeklődés a januártól elérhető új családi támogatások iránt. Hetente több ezren érdeklődnek a családoknak járó támogatásokról. Többek között kiemelten a 30 évnél fiatalabb anyák januártól elérhető személyijövedelem-adó-mentességéről -, elsősorban a csalad.hu oldalon kínált szolgáltatások igénybevételével.

A kormány célja, hogy minden helyzetben megvédje a családok támogatásait. Továbbá elősegítse, hogy minél többen élhessenek a világon szinte egyedülálló, többrétű családtámogatási rendszer kedvezményeivel”.

A kormány a háború és a szankciók okozta nehéz helyzet ellenére január 1-jétől tovább bővítette a családtámogatásokat. Egyebek mellett 30 éves korukig személyijövedelemadó-mentesség illeti meg az ez évtől gyermeket vállaló nőket. Valamint mentesülnek teljes fennálló diákhitel-tartozásuk visszafizetése alól azok a 30 év alatti édesanyák, akik felsőoktatási tanulmányaik alatt vagy azok befejezését követően két éven belül gyermekáldás elé néznek. Havonta plusz 10 ezer forint családi adókedvezményt vehetnek igénybe a tartósan beteg vagy súlyos fogyatékossággal élő gyermeket nevelő családok.

Továbbra is elérhető a babaváró kölcsön, a falusi csok (családi otthonteremtési kedvezmény) és az adó-visszatérítési támogatás.

A www.csalad.hu Ügyfélpont menüpontja alatt elérhető online megbeszélésen az érdeklődőket felkészült szakemberek segítik eligazodni a támogatási formákról. A csalad.hu családtámogatási kalkulátora személyre szabott információt ad a támogatási formákról és a jogosultságot is vizsgálja.

Emellett az érdeklődők rendelkezésére állnak a fővárosi és vármegyei kormányhivatalok családtámogatási ügyfélszolgálatai és a kormányablakok.

Hívhatják a Magyar Államkincstár telefonos ügyfélszolgálatát, ahol szintén tájékoztatást kaphatnak az egyes családi támogatások részleteiről. Olvasható a kormány.hu-n.

Nemcsak a megadott államigazgatási elérhetőségeken, hanem szakértőinktől is ingyenes segítséget kaphatnak a CSOK, Falusi CSOK, babaváró és a támogatott hitelekről és segítünk az igénylésekben. Keress bennünket! +36-30-373-2000, +36-70-791-1313, +36-30-342-6308 vagy Babaváró támogatás/hitel | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) és a CSOK támogatás igénylése | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) oldalakon.

#családtámogatások #családi_támogatás #CSOK #SZJAkedvezmény #diákhitel #babaváró

Forrás: www.mti.hu; Lakáshitel megoldások | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu)

családtámogatások

MTI 2023. február 5., vasárnap 10:40

családtámogatások

MEGOSZTÁS

KORÁBBI HÍREK

munkanélküliségi ráta
munkanélküliségi ráta

4,0% volt a munkanélküliségi ráta

A munkanélküliek száma 2023 februárjában 196 ezer fő, a munkanélküliségi ráta 4,0% volt. 2022. december – 2023. február az egy évvel korábbihoz képest: A 15–74 éves munkanélküliek száma 15

TOVÁBB OLVASOM »
használt lakás
használt lakás

Szűkülhet az alku a használt lakás piacon

Bővülés után szűkülhet az alkulehetőség a használt lakás piacon Az OTP Ingatlanpont legfrissebb használt lakás értékesítési adatai töretlen tendenciaként mutatják az alku lehetőségének bővülését, már

TOVÁBB OLVASOM »
építőipar
építőipar

Gyengülő építőipar januárban

Az egy évvel korábbihoz viszonyítva 3,6, a decemberihez képest 5,0%-kal csökkent az építőipari termelés volumene 2023 januárjában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint

TOVÁBB OLVASOM »
ingatlanpiac
Ingatlanpiac

Éledezik az ingatlanpiac

Éledezik az ingatlanpiac   Növekvő tranzakciószámmal és lassan erősödő kereslettel éledezett az ingatlanpiac februárban. – közölte a Duna House (DH) hétfőn az MTI-vel. A cég

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook