HÍREK

16% a prémium magyar állampapír kamata

Varga Mihály pénzügyminiszter úr pénteki Facebook bejegyzése és az ÁKK közlése alapján 16%-ra emelkedik a prémium magyar állampapír kamata.

Az infláció mértékét figyelembe véve talán egy, a magtakarításokat reálértéken tartó, kamatadó mentes befektetési forma. Sok magányszemély, család helyezi el megtakarítását állampapírokba, ami kedvező hozamot biztosít, mindemellett a magyar állam kockázatát is csökkenti a devizaadóssággal szemben.

Az Államadóság Kezelő Központ AKK január 13-i közlése alapján január 19-étől elérhető az új kamatozású megtakarítási forma. A prémium magyar állampapír kamatozásának alapja az előző évi infláció (14,5%).

Az állampapírok mellett a befektetési alapok és a betétek iránt is nőtt az érdeklődés a magánszemélyek részéről. Továbbra is sokan fektetik pénzüket ingatlanokba, mert a folyamatosan növekvő forgalmi érték mellett a bérbeadásból származó bevétel is emelkedik. Az ingatlanok keresésén túl, kedvező lakáshitel megoldásokkal Hitelkalkulátor lakáshitelekhez | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) segítjük a lakásvásárlás iránt érdeklődőket.

#állampapír #kamatemelés #VargaMihány

Forrás: ÁKK honlapja, Varga Mihály Facebook, Zöldhitel főoldal | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu)

állampapír

állampapír kamatemelés

MEGOSZTÁS

KORÁBBI HÍREK

megtakarítás
megtakarítás megoldások

Megtakarítás az újabb adó nélkül?

Az elmúlt héten jelenet meg a kormányrendelet, miszerint a megtakarítás típusok egyes formáit szociális hozzájárulási adó terheli (SZOCHO). Alapvetően mentes az új adóforma alól: az

TOVÁBB OLVASOM »
energetikai tanúsítvány
energetikai tanúsítvány

Új energetikai tanúsítvány érkezik

EM: megújulnak és korszerűbbek lesznek az épületek energetikai tanúsítvány típusai Korszerű rendszerben készülnek és a korábbiaknál részletesebb felújítási javaslatokat tartalmaznak a jövőben az épületek energetikai

TOVÁBB OLVASOM »
családtámogatás
családtámogatás

Családtámogatás további változásai

A családtámogatás  változásairól újabb segítségeket kaptunk és osztunk meg veletek, partnerünk az OTP Bank információira alapozva. Az otthonteremtési kamattámogatásról szóló 341/2011. (XII. 29.) Korm. rendelet

TOVÁBB OLVASOM »
család támogatás
család támogatás

Család támogatás változásai

Partnerünk az OTP Bank segítségével az alábbiakban adunk tájékoztatást a család támogatás változásairól. 1. Az új lakások építéséhez, vásárlásához kapcsolódó lakáscélú támogatásról szóló 16/2016 (II.

TOVÁBB OLVASOM »