HÍREK

Falusi CSOk továbbra is elérhető

Gyopáros Alpár a modern települések fejlesztésért felelős kormánybiztos január 7-én megjelent Facebook postja szerint 36ezer falusi család otthonteremtését segítette a Falusi CSOK.

A Magyar Falu Program keretében elérhető speciális CSOK támogatás és hozzá kapcsolódó hitel az erre kijelölt preferált 5ezer fő alatti településeken érhető el. A preferált települések listája elérhető: Falusi-csok-telepuleslista-2023.01.01-tol.pdf (zoldlakashitel.hu)

A Modern Falu program keretében sok támogatásban részesültek az önkormányzatok, vállalkozások, családok. Megújult 3ezer km út, önkormányzati intézmény, segítették kisboltok újranyitását és 8ezer kisvállalkozás kapott támogatást Európai Uniós források bevonásával.

A családok otthonhoz jutását segítő Falusi CSOK 2019.július 1-én indult és 2024 végig érhető el. A támogatás használt lakás vagy családi ház vásárlására és korszerűsítésére, bővítésére valamint meglévő ingatlan korszerűsítésére, bővítésére fordítható. (tanya és birtokközpontra is, felétele a lakósház besorolás)

Egy gyermek megléte vagy vállalása esetén 600ezer, két gyermek esetén 2,6 millió Forint, míg három vagy több gyermek esetében 10 millió Forint összegű vissza nem térítendő támogatást kaphatnak a családok.

Meglévő lakás vagy családi ház korszerűsítése esetén egy gyermeknél 300ezer, két gyermek esetén 1,3 millió, míg három vagy több gyermeknél 5 millió Forint támogatást kaphatnak.

A támogatás mellé kedvező hitel is igényelhető, mely használt lakás vagy családi ház vásárlása és felújítása esetén két gyermeknél 10 millió Forint, három vagy több gyermek esetén 15 millió Forint kamattámogatott hitel igényelhető.  Meglévő ingatlan esetében két gyermeknél 5, három vagy több gyermeknél 7,5 millió Forint támogatott hiteligénylésre van lehetőség.

Az ingatlannak egy-kettő-három-négy gyermek esetében 40-50-60-70 m2-nek kell lennie minimálisan. Az igénylőknek büntetlen előéletűnek, köztartozás mentesnek kell lenniük.

A normál CSOK esetében alapvetően 180 nap TB jogviszony szükséges, míg a Falusi CSOK esetében 2 év TB jogiszony az elvárás.

A főbb részeltek mellett sok apró kérdés felmerül a CSOK, Falusi CSOK kapcsán, melyben szakértőink tudnak segíteni. Látogass el a CSOK | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) oldalunkra vagy hívj bennünket a 06303732000, 06707911313, 06303426308-as telefonszámokon.

Forrás: Gyopáros Alpár Facebook, Zöldhitel főoldal | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu)

Falusi CSOK

 

Falusi CSOK

MEGOSZTÁS

KORÁBBI HÍREK

kamatstop
kamatstop

Meghosszabbítják a kamatstop intézményét

Gulyás Gergely: marad a kamatstop Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette csütörtökön a Kormányinfón Budapesten: meghosszabbítják a kamatstop intézményét. A kormány meghosszabbítja a kamatstopot a

TOVÁBB OLVASOM »
költségvetés
költségvetés

Varga Mihály: a költségvetés stabil

Varga Mihály: a költségvetés stabil A költségvetés stabil, továbbra is biztosítja a nyugdíjak értékének megőrzését, a családtámogatások és a rezsivédelem fenntartását. Varga Mihály pénzügyminiszter mondta

TOVÁBB OLVASOM »
CSOK
CSOK Plusz

Megjelent a CSOK Plusz rendelettervezete

Megjelent a CSOK Plusz rendelettervezete Társadalmi egyeztetésre bocsátotta a Kulturális és Innovációs Minisztérium a CSOK Plusz hitelprogramról szóló kormányrendelet tervezetét. A CSOK Plusz a 2024-től

TOVÁBB OLVASOM »