HÍREK

Falusi CSOk továbbra is elérhető

Gyopáros Alpár a modern települések fejlesztésért felelős kormánybiztos január 7-én megjelent Facebook postja szerint 36ezer falusi család otthonteremtését segítette a Falusi CSOK.

A Magyar Falu Program keretében elérhető speciális CSOK támogatás és hozzá kapcsolódó hitel az erre kijelölt preferált 5ezer fő alatti településeken érhető el. A preferált települések listája elérhető: Falusi-csok-telepuleslista-2023.01.01-tol.pdf (zoldlakashitel.hu)

A Modern Falu program keretében sok támogatásban részesültek az önkormányzatok, vállalkozások, családok. Megújult 3ezer km út, önkormányzati intézmény, segítették kisboltok újranyitását és 8ezer kisvállalkozás kapott támogatást Európai Uniós források bevonásával.

A családok otthonhoz jutását segítő Falusi CSOK 2019.július 1-én indult és 2024 végig érhető el. A támogatás használt lakás vagy családi ház vásárlására és korszerűsítésére, bővítésére valamint meglévő ingatlan korszerűsítésére, bővítésére fordítható. (tanya és birtokközpontra is, felétele a lakósház besorolás)

Egy gyermek megléte vagy vállalása esetén 600ezer, két gyermek esetén 2,6 millió Forint, míg három vagy több gyermek esetében 10 millió Forint összegű vissza nem térítendő támogatást kaphatnak a családok.

Meglévő lakás vagy családi ház korszerűsítése esetén egy gyermeknél 300ezer, két gyermek esetén 1,3 millió, míg három vagy több gyermeknél 5 millió Forint támogatást kaphatnak.

A támogatás mellé kedvező hitel is igényelhető, mely használt lakás vagy családi ház vásárlása és felújítása esetén két gyermeknél 10 millió Forint, három vagy több gyermek esetén 15 millió Forint kamattámogatott hitel igényelhető.  Meglévő ingatlan esetében két gyermeknél 5, három vagy több gyermeknél 7,5 millió Forint támogatott hiteligénylésre van lehetőség.

Az ingatlannak egy-kettő-három-négy gyermek esetében 40-50-60-70 m2-nek kell lennie minimálisan. Az igénylőknek büntetlen előéletűnek, köztartozás mentesnek kell lenniük.

A normál CSOK esetében alapvetően 180 nap TB jogviszony szükséges, míg a Falusi CSOK esetében 2 év TB jogiszony az elvárás.

A főbb részeltek mellett sok apró kérdés felmerül a CSOK, Falusi CSOK kapcsán, melyben szakértőink tudnak segíteni. Látogass el a CSOK | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) oldalunkra vagy hívj bennünket a 06303732000, 06707911313, 06303426308-as telefonszámokon.

Forrás: Gyopáros Alpár Facebook, Zöldhitel főoldal | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu)

Falusi CSOK

 

Falusi CSOK

MEGOSZTÁS

KORÁBBI HÍREK

családtámogatás
családtámogatás

Családtámogatás további változásai

A családtámogatás  változásairól újabb segítségeket kaptunk és osztunk meg veletek, partnerünk az OTP Bank információira alapozva. Az otthonteremtési kamattámogatásról szóló 341/2011. (XII. 29.) Korm. rendelet

TOVÁBB OLVASOM »
család támogatás
család támogatás

Család támogatás változásai

Partnerünk az OTP Bank segítségével az alábbiakban adunk tájékoztatást a család támogatás változásairól. 1. Az új lakások építéséhez, vásárlásához kapcsolódó lakáscélú támogatásról szóló 16/2016 (II.

TOVÁBB OLVASOM »
belváros
befektetési ingatlan

A belváros VII. kerülete a legkedveltebb

Kitartanak a pesti belváros mellett az ingatlanpiaci befektetők A koronavírus-járvány miatti korlátozások hatása rövid időre visszavetette Budapest belvárosi kerületeiben az ingatlanok keresettségét. Tavaly újra élre

TOVÁBB OLVASOM »
infláció
infláció

Csökkent az infláció áprilisban

Csökkenő de magas infláció: 24,0%-kal nőttek az árak az előző év azonos hónapjához képest 2023. áprilisban a fogyasztói árak (infláció)  átlagosan 24,0%-kal haladták meg az

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook