HÍREK

Falusi CSOk továbbra is elérhető

Gyopáros Alpár a modern települések fejlesztésért felelős kormánybiztos január 7-én megjelent Facebook postja szerint 36ezer falusi család otthonteremtését segítette a Falusi CSOK.

A Magyar Falu Program keretében elérhető speciális CSOK támogatás és hozzá kapcsolódó hitel az erre kijelölt preferált 5ezer fő alatti településeken érhető el. A preferált települések listája elérhető: Falusi-csok-telepuleslista-2023.01.01-tol.pdf (zoldlakashitel.hu)

A Modern Falu program keretében sok támogatásban részesültek az önkormányzatok, vállalkozások, családok. Megújult 3ezer km út, önkormányzati intézmény, segítették kisboltok újranyitását és 8ezer kisvállalkozás kapott támogatást Európai Uniós források bevonásával.

A családok otthonhoz jutását segítő Falusi CSOK 2019.július 1-én indult és 2024 végig érhető el. A támogatás használt lakás vagy családi ház vásárlására és korszerűsítésére, bővítésére valamint meglévő ingatlan korszerűsítésére, bővítésére fordítható. (tanya és birtokközpontra is, felétele a lakósház besorolás)

Egy gyermek megléte vagy vállalása esetén 600ezer, két gyermek esetén 2,6 millió Forint, míg három vagy több gyermek esetében 10 millió Forint összegű vissza nem térítendő támogatást kaphatnak a családok.

Meglévő lakás vagy családi ház korszerűsítése esetén egy gyermeknél 300ezer, két gyermek esetén 1,3 millió, míg három vagy több gyermeknél 5 millió Forint támogatást kaphatnak.

A támogatás mellé kedvező hitel is igényelhető, mely használt lakás vagy családi ház vásárlása és felújítása esetén két gyermeknél 10 millió Forint, három vagy több gyermek esetén 15 millió Forint kamattámogatott hitel igényelhető.  Meglévő ingatlan esetében két gyermeknél 5, három vagy több gyermeknél 7,5 millió Forint támogatott hiteligénylésre van lehetőség.

Az ingatlannak egy-kettő-három-négy gyermek esetében 40-50-60-70 m2-nek kell lennie minimálisan. Az igénylőknek büntetlen előéletűnek, köztartozás mentesnek kell lenniük.

A normál CSOK esetében alapvetően 180 nap TB jogviszony szükséges, míg a Falusi CSOK esetében 2 év TB jogiszony az elvárás.

A főbb részeltek mellett sok apró kérdés felmerül a CSOK, Falusi CSOK kapcsán, melyben szakértőink tudnak segíteni. Látogass el a CSOK | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) oldalunkra vagy hívj bennünket a 06303732000, 06707911313, 06303426308-as telefonszámokon.

Forrás: Gyopáros Alpár Facebook, Zöldhitel főoldal | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu)

Falusi CSOK

 

Falusi CSOK

MEGOSZTÁS

KORÁBBI HÍREK

kamatcsökkentés
Erstebank

Erste Bank kamatcsökkentés

A Lakáshitel megoldások | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) partnere az Erste Bank kamatcsökkentés tényét osztotta meg velünk. Örömmel értesítünk minden érdeklődőt, 2023. február 8-tól, 100bp azaz 1%

TOVÁBB OLVASOM »
jóváírási akció
K&H

K&H Bank jóváírási akció

Örömmel tájékoztatunk, hogy újabb jóváírási akció indul  a Lakáshitel megoldások | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) partnere a K&H Bank jóvoltából. Az ügyfél K&H lakáscélú hitelek állami támogatással

TOVÁBB OLVASOM »
lakásbiztosítás
lakásbiztosítás

Csökkenő lakásbiztosítás díjak?

Fokozódhat a verseny a lakáshitelbiztosítások terén, de kérdés csökkenhetnek a lakásbiztosítás díjak?  A Gazdaságfejlesztési Minisztérium vezetésével megkezdődött egy olyan szabálymódosítási csomag kidolgozása, amely élénkíti a

TOVÁBB OLVASOM »
GDP
GDP

Nőtt az euróövezeti GDP értéke

A negyedik negyedévben a várakozásokra rácáfolva nőtt az euróövezeti GDP értéke Luxembourg/Budapest, 2023. január 31., kedd (MTI) – A csökkenést jelző várakozásokkal ellentétben a bruttó

TOVÁBB OLVASOM »
tőzsde
tőzsde

Emelkedett a tőzsde a héten

Csökkenő forgalomban emelkedett a tőzsde (BUX) a héten Csökkenő forgalom mellett emelkedett a tőzsde a héten. A Budapesti Értéktőzsde BÉT részvényindexe, a BUX 46 645,41

TOVÁBB OLVASOM »
magyar gazdaság
magyar gazdaság

Erősödhet a magyar gazdaság

A pénzügyminisztérium szerint jövőre újra 4 százalék felett erősödhet a magyar gazdaság A stabilitást erősítő intézkedéseknek köszönhetően a magyar gazdaság idén elkerülheti a visszaesést. Jövőre

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook