HÍREK

510.500 Forint volt az átlagbér októberben

A KSH január 4-én megjelent tájékoztatója szerint 2022. októberében a teljes munkaidőben foglalkoztatottak bruttó átlagkeresete 510 500 Forint volt. ( a legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél, nonprofit szervezeteknél)
Ha a közfoglalkoztatásban állókat nem számoljuk, akkor a bruttó átlagbér 519 800 Forint októberben.

A nettó átlagkereset kedvezmények nélkül 339 500, a kedvezményekkel 352 000 Forintot ért el.

A bruttó és a kedvezmények nélkül számított nettó átlagkereset egyaránt 18,4%-kal nőtt. A kedvezmények (valamint az adó- és járulékmentességek) figyelembevételével számított nettó kereset 19,1%-kal növekedett az előző év azonos időszakához viszonyítva.

A reálkereset 2,2%-kal csökkent, a fogyasztói árak előző évhez mért 21,1%-os növekedése mellett.
A bruttó kereset mediánértéke 414 000 forintot ért el, 18,3%-kal meghaladta az egy évvel korábbit.
A kedvezmények figyelembevételével számított nettó kereset mediánértéke 287 900 forint volt, 19,7%-kal felülmúlta az előző év októberit.

Az átlagkereset változása és ennek mértéke a vásárlói kosarak alapján a 2,2 százalékosnál jelentősen magasabb volt, ami november, decemberi adatok alapján még tovább fog nőni. Hitelkalkulátor | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu)

Ahogyan korább postunkban írtuk https://lnkd.in/dciyEgyb , a megtakarítások felhasználásával, mely már látszódik a novemberi MNB adatokon, illetve a fogyasztás visszafogásával reagáltak a háztartások.

A vállalkozásoknak nemcsak a januártól érvényes bérnövekedéssel kell megküzdeniük, hanem a fogyasztás csökkenésével is.
A működés átalakítása, a fejlődési lehetőségek megtalálása tanácsadói támogatással gyorsabb lehet és eredményét is előbb tudja realizálni a tulajdonos.

Keress a Zöld Consulting csapatát és találjuk meg együtt a továbblépést! Projekttanácsadás | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu)

#KSH #MNB #bruttóbér #nettóbér #vállalkozás #költségvetés #nonprofit #megtakarítás #fogyasztás #csökkenés #megoldás #keresés #consulting #eredmény #növelés #tanácsadó #szakértő

tanácsadás

MEGOSZTÁS

KORÁBBI HÍREK

megtakarítás
megtakarítás megoldások

Megtakarítás az újabb adó nélkül?

Az elmúlt héten jelenet meg a kormányrendelet, miszerint a megtakarítás típusok egyes formáit szociális hozzájárulási adó terheli (SZOCHO). Alapvetően mentes az új adóforma alól: az

TOVÁBB OLVASOM »
energetikai tanúsítvány
energetikai tanúsítvány

Új energetikai tanúsítvány érkezik

EM: megújulnak és korszerűbbek lesznek az épületek energetikai tanúsítvány típusai Korszerű rendszerben készülnek és a korábbiaknál részletesebb felújítási javaslatokat tartalmaznak a jövőben az épületek energetikai

TOVÁBB OLVASOM »
családtámogatás
családtámogatás

Családtámogatás további változásai

A családtámogatás  változásairól újabb segítségeket kaptunk és osztunk meg veletek, partnerünk az OTP Bank információira alapozva. Az otthonteremtési kamattámogatásról szóló 341/2011. (XII. 29.) Korm. rendelet

TOVÁBB OLVASOM »
család támogatás
család támogatás

Család támogatás változásai

Partnerünk az OTP Bank segítségével az alábbiakban adunk tájékoztatást a család támogatás változásairól. 1. Az új lakások építéséhez, vásárlásához kapcsolódó lakáscélú támogatásról szóló 16/2016 (II.

TOVÁBB OLVASOM »