HÍREK

510.500 Forint volt az átlagbér októberben

A KSH január 4-én megjelent tájékoztatója szerint 2022. októberében a teljes munkaidőben foglalkoztatottak bruttó átlagkeresete 510 500 Forint volt. ( a legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél, nonprofit szervezeteknél)
Ha a közfoglalkoztatásban állókat nem számoljuk, akkor a bruttó átlagbér 519 800 Forint októberben.

A nettó átlagkereset kedvezmények nélkül 339 500, a kedvezményekkel 352 000 Forintot ért el.

A bruttó és a kedvezmények nélkül számított nettó átlagkereset egyaránt 18,4%-kal nőtt. A kedvezmények (valamint az adó- és járulékmentességek) figyelembevételével számított nettó kereset 19,1%-kal növekedett az előző év azonos időszakához viszonyítva.

A reálkereset 2,2%-kal csökkent, a fogyasztói árak előző évhez mért 21,1%-os növekedése mellett.
A bruttó kereset mediánértéke 414 000 forintot ért el, 18,3%-kal meghaladta az egy évvel korábbit.
A kedvezmények figyelembevételével számított nettó kereset mediánértéke 287 900 forint volt, 19,7%-kal felülmúlta az előző év októberit.

Az átlagkereset változása és ennek mértéke a vásárlói kosarak alapján a 2,2 százalékosnál jelentősen magasabb volt, ami november, decemberi adatok alapján még tovább fog nőni. Hitelkalkulátor | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu)

Ahogyan korább postunkban írtuk https://lnkd.in/dciyEgyb , a megtakarítások felhasználásával, mely már látszódik a novemberi MNB adatokon, illetve a fogyasztás visszafogásával reagáltak a háztartások.

A vállalkozásoknak nemcsak a januártól érvényes bérnövekedéssel kell megküzdeniük, hanem a fogyasztás csökkenésével is.
A működés átalakítása, a fejlődési lehetőségek megtalálása tanácsadói támogatással gyorsabb lehet és eredményét is előbb tudja realizálni a tulajdonos.

Keress a Zöld Consulting csapatát és találjuk meg együtt a továbblépést! Projekttanácsadás | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu)

#KSH #MNB #bruttóbér #nettóbér #vállalkozás #költségvetés #nonprofit #megtakarítás #fogyasztás #csökkenés #megoldás #keresés #consulting #eredmény #növelés #tanácsadó #szakértő

tanácsadás

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

négyzetméterár
Ingatlanpiac

Budapesten nőtt a négyzetméterár

Az első negyedévben a fővárosi új lakások átlagos négyzetméterár 3,1 százalékkal nőtt Az első negyedévben a Budapest kínálta új építésű lakások átlagos négyzetméterár 1,655 millió

TOVÁBB OLVASOM »
kampány
lakásbiztosítás

Lakásbiztosítási kampány sikeres volt

Túri Anikó: felülmúlta a várakozásokat a lakásbiztosítási kampány Felülmúlta a várakozásokat a márciusi lakásbiztosítási kampány. Az előzetes adatok szerint összesen több mint 461 ezer új

TOVÁBB OLVASOM »
lakbér
albérleti díj

Márciusban nőttek a lakbérek

Márciusban 0,8 százalékkal emelkedtek a lakbérek havi szinten. Tovább emelkedtek márciusban a lakbérek: az előző hónaphoz képest 0,8 százalékkal nőttek országosan és 1,8 százalékkal Budapesten.

TOVÁBB OLVASOM »