HÍREK

510.500 Forint volt az átlagbér októberben

A KSH január 4-én megjelent tájékoztatója szerint 2022. októberében a teljes munkaidőben foglalkoztatottak bruttó átlagkeresete 510 500 Forint volt. ( a legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél, nonprofit szervezeteknél)
Ha a közfoglalkoztatásban állókat nem számoljuk, akkor a bruttó átlagbér 519 800 Forint októberben.

A nettó átlagkereset kedvezmények nélkül 339 500, a kedvezményekkel 352 000 Forintot ért el.

A bruttó és a kedvezmények nélkül számított nettó átlagkereset egyaránt 18,4%-kal nőtt. A kedvezmények (valamint az adó- és járulékmentességek) figyelembevételével számított nettó kereset 19,1%-kal növekedett az előző év azonos időszakához viszonyítva.

A reálkereset 2,2%-kal csökkent, a fogyasztói árak előző évhez mért 21,1%-os növekedése mellett.
A bruttó kereset mediánértéke 414 000 forintot ért el, 18,3%-kal meghaladta az egy évvel korábbit.
A kedvezmények figyelembevételével számított nettó kereset mediánértéke 287 900 forint volt, 19,7%-kal felülmúlta az előző év októberit.

Az átlagkereset változása és ennek mértéke a vásárlói kosarak alapján a 2,2 százalékosnál jelentősen magasabb volt, ami november, decemberi adatok alapján még tovább fog nőni. Hitelkalkulátor | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu)

Ahogyan korább postunkban írtuk https://lnkd.in/dciyEgyb , a megtakarítások felhasználásával, mely már látszódik a novemberi MNB adatokon, illetve a fogyasztás visszafogásával reagáltak a háztartások.

A vállalkozásoknak nemcsak a januártól érvényes bérnövekedéssel kell megküzdeniük, hanem a fogyasztás csökkenésével is.
A működés átalakítása, a fejlődési lehetőségek megtalálása tanácsadói támogatással gyorsabb lehet és eredményét is előbb tudja realizálni a tulajdonos.

Keress a Zöld Consulting csapatát és találjuk meg együtt a továbblépést! Projekttanácsadás | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu)

#KSH #MNB #bruttóbér #nettóbér #vállalkozás #költségvetés #nonprofit #megtakarítás #fogyasztás #csökkenés #megoldás #keresés #consulting #eredmény #növelés #tanácsadó #szakértő

tanácsadás

MEGOSZTÁS

KORÁBBI HÍREK

kamatstop
kamatstop

Meghosszabbítják a kamatstop intézményét

Gulyás Gergely: marad a kamatstop Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette csütörtökön a Kormányinfón Budapesten: meghosszabbítják a kamatstop intézményét. A kormány meghosszabbítja a kamatstopot a

TOVÁBB OLVASOM »
költségvetés
költségvetés

Varga Mihály: a költségvetés stabil

Varga Mihály: a költségvetés stabil A költségvetés stabil, továbbra is biztosítja a nyugdíjak értékének megőrzését, a családtámogatások és a rezsivédelem fenntartását. Varga Mihály pénzügyminiszter mondta

TOVÁBB OLVASOM »
CSOK
CSOK Plusz

Megjelent a CSOK Plusz rendelettervezete

Megjelent a CSOK Plusz rendelettervezete Társadalmi egyeztetésre bocsátotta a Kulturális és Innovációs Minisztérium a CSOK Plusz hitelprogramról szóló kormányrendelet tervezetét. A CSOK Plusz a 2024-től

TOVÁBB OLVASOM »