HÍREK

Fenntarthatóság, digitalizáció 2023-ban

Érdekes év végi cikket közölt a Portfólió a bankvezérek megkérdezése alapján.
A 2022, 2023-as évre vonatkozóan mind a saját bankjuk, mind a bankszektor vonatkozásában kérdezték a véleményüket.
Ezen kívül a várható fejlesztésekről, trendekről is faggatták a banki felsővezetőket.

Mindig kíváncsian várjuk ezeket a véleményeket, még akkor is ha vannak benne persze sablon válaszok, szakértői elemzések megállapításai, de mindegyikük tapasztalt bankár már sok év óta és mindannyian értek már el szép eredményeket a különböző gazdasági helyzetekben.
Az eredménynél nem feltétlen profitra, hanem projektre, megtakarításra, átalakításra, stb egyaránt gondolunk. Többükkel szerencsére sikerült együtt dolgoznunk ezen célok elérésében.

A megkérdezett bankok eltérő piaci helyzetben vannak. Egy nemzetközi kitettséggel rendelkező OTP, aki jelentős veszteségeket szenvedett el és ért el eközben nagyon szép profitot, más mint a magyar tulajdonban lévő, a bankszektor egyik legnagyobb átalakulását levezénylő Magyar Bankholding. Más a nemzetközi bankcsoportok magyar leánybankjai, akik sok jó megoldás kapnak, de emellett azért kötöttebb pályán is mozognak az anyabankjaik miatt.

Az idei évre és jövő évre vonatkozóan is a gazdasági helyzet romlását, a lakosság és a vállalkozások helyzetének változása miatt a hitelpiac szűkülését vetítik előre. Főoldal | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu)

Ami az interjúkban olvasható, hogy a kormányzati és saját digitalizáció, a fenntarthatóság, ESG, mesterséges intelligencia alapú fejlesztések és ezekkel a gyorsabb ügyfélkiszolgálás lesz a fókuszban a jövő évben. Természetesen ezek nem egy éves célok, hanem éveken átnyúló fejlesztések lesznek.

Kíváncsian várjuk, amikor a nagy bejelentések lesznek az egyes mérföldkövek eléréséről, de még inkább amikor a saját és a többi ügyfél már a mindennapokban érezheti az elkészült megoldásokat.

A Zöldhitel Csoport egyik fő célkitűzése, iránya a fenntarthatóság, ESG. Volt szerencsénk az IFUA Horváth nemzetközi tanácsadó cég Home – Horváth (horvath-partners.com) csapatában a Magyar Bankholding ezirányú projektjében dolgozni és teljesíteni az elvárásokat a Zöld Consulting Projekttanácsadás | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu) színeiben. Az elkötelezett banki menedzsment és kollégák, még egy hatalmas átalakulás mellett is azon dolgoztak velünk, hogy előbbre tudjanak lépni és ebben is a piacvezetők között tudjanak lenni.

A többi pénzintézet is hasonlóan vélekedik a fenntarthatóságról, ami reméljük a bankszektoron kívül is hasonló prioritást fog kapni.

Mindegyik bank a meglévő eredményét szeretné növelni, amit a jelenlegi gazdasági helyzetben nem lehet másként megtenni, ha racionalizál, fejleszt, optimalizál. Több célt tudtunk, mint tanácsadó támogatni 2022-ben a bankoknál, ezért kicsit mi is büszkék vagyunk a beszámoló kapcsán.

#Portfólió #bank #menedzsment #vezérigazgató #elnök #vélemények #2022 #2023 #OTP #Magyarbankholding #KH #Erste #CIB #Raiffeisen #Unicredit #gazdaságihelyzet #romlás #digitalizáció #fejlesztések #ESG #fenntarthatóság #fúzió #mesterségesintelligencia #MI #consulting

Forrás: Portfólió, zoldhitel.hu

tanácsadás

tanácsadás

MEGOSZTÁS

KORÁBBI HÍREK

kamatstop
kamatstop

Meghosszabbítják a kamatstop intézményét

Gulyás Gergely: marad a kamatstop Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette csütörtökön a Kormányinfón Budapesten: meghosszabbítják a kamatstop intézményét. A kormány meghosszabbítja a kamatstopot a

TOVÁBB OLVASOM »
költségvetés
költségvetés

Varga Mihály: a költségvetés stabil

Varga Mihály: a költségvetés stabil A költségvetés stabil, továbbra is biztosítja a nyugdíjak értékének megőrzését, a családtámogatások és a rezsivédelem fenntartását. Varga Mihály pénzügyminiszter mondta

TOVÁBB OLVASOM »
CSOK
CSOK Plusz

Megjelent a CSOK Plusz rendelettervezete

Megjelent a CSOK Plusz rendelettervezete Társadalmi egyeztetésre bocsátotta a Kulturális és Innovációs Minisztérium a CSOK Plusz hitelprogramról szóló kormányrendelet tervezetét. A CSOK Plusz a 2024-től

TOVÁBB OLVASOM »