HÍREK

Fenntarthatóság, digitalizáció 2023-ban

Érdekes év végi cikket közölt a Portfólió a bankvezérek megkérdezése alapján.
A 2022, 2023-as évre vonatkozóan mind a saját bankjuk, mind a bankszektor vonatkozásában kérdezték a véleményüket.
Ezen kívül a várható fejlesztésekről, trendekről is faggatták a banki felsővezetőket.

Mindig kíváncsian várjuk ezeket a véleményeket, még akkor is ha vannak benne persze sablon válaszok, szakértői elemzések megállapításai, de mindegyikük tapasztalt bankár már sok év óta és mindannyian értek már el szép eredményeket a különböző gazdasági helyzetekben.
Az eredménynél nem feltétlen profitra, hanem projektre, megtakarításra, átalakításra, stb egyaránt gondolunk. Többükkel szerencsére sikerült együtt dolgoznunk ezen célok elérésében.

A megkérdezett bankok eltérő piaci helyzetben vannak. Egy nemzetközi kitettséggel rendelkező OTP, aki jelentős veszteségeket szenvedett el és ért el eközben nagyon szép profitot, más mint a magyar tulajdonban lévő, a bankszektor egyik legnagyobb átalakulását levezénylő Magyar Bankholding. Más a nemzetközi bankcsoportok magyar leánybankjai, akik sok jó megoldás kapnak, de emellett azért kötöttebb pályán is mozognak az anyabankjaik miatt.

Az idei évre és jövő évre vonatkozóan is a gazdasági helyzet romlását, a lakosság és a vállalkozások helyzetének változása miatt a hitelpiac szűkülését vetítik előre. Főoldal | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu)

Ami az interjúkban olvasható, hogy a kormányzati és saját digitalizáció, a fenntarthatóság, ESG, mesterséges intelligencia alapú fejlesztések és ezekkel a gyorsabb ügyfélkiszolgálás lesz a fókuszban a jövő évben. Természetesen ezek nem egy éves célok, hanem éveken átnyúló fejlesztések lesznek.

Kíváncsian várjuk, amikor a nagy bejelentések lesznek az egyes mérföldkövek eléréséről, de még inkább amikor a saját és a többi ügyfél már a mindennapokban érezheti az elkészült megoldásokat.

A Zöldhitel Csoport egyik fő célkitűzése, iránya a fenntarthatóság, ESG. Volt szerencsénk az IFUA Horváth nemzetközi tanácsadó cég Home – Horváth (horvath-partners.com) csapatában a Magyar Bankholding ezirányú projektjében dolgozni és teljesíteni az elvárásokat a Zöld Consulting Projekttanácsadás | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu) színeiben. Az elkötelezett banki menedzsment és kollégák, még egy hatalmas átalakulás mellett is azon dolgoztak velünk, hogy előbbre tudjanak lépni és ebben is a piacvezetők között tudjanak lenni.

A többi pénzintézet is hasonlóan vélekedik a fenntarthatóságról, ami reméljük a bankszektoron kívül is hasonló prioritást fog kapni.

Mindegyik bank a meglévő eredményét szeretné növelni, amit a jelenlegi gazdasági helyzetben nem lehet másként megtenni, ha racionalizál, fejleszt, optimalizál. Több célt tudtunk, mint tanácsadó támogatni 2022-ben a bankoknál, ezért kicsit mi is büszkék vagyunk a beszámoló kapcsán.

#Portfólió #bank #menedzsment #vezérigazgató #elnök #vélemények #2022 #2023 #OTP #Magyarbankholding #KH #Erste #CIB #Raiffeisen #Unicredit #gazdaságihelyzet #romlás #digitalizáció #fejlesztések #ESG #fenntarthatóság #fúzió #mesterségesintelligencia #MI #consulting

Forrás: Portfólió, zoldhitel.hu

tanácsadás

tanácsadás

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

otthonfelújítás
otthonfelújítás

Otthonfelújítási program június 3-tól indul

NGM: az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg Az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg. Közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium

TOVÁBB OLVASOM »
négyzetméterár
Ingatlanpiac

Budapesten nőtt a négyzetméterár

Az első negyedévben a fővárosi új lakások átlagos négyzetméterár 3,1 százalékkal nőtt Az első negyedévben a Budapest kínálta új építésű lakások átlagos négyzetméterár 1,655 millió

TOVÁBB OLVASOM »
kampány
lakásbiztosítás

Lakásbiztosítási kampány sikeres volt

Túri Anikó: felülmúlta a várakozásokat a lakásbiztosítási kampány Felülmúlta a várakozásokat a márciusi lakásbiztosítási kampány. Az előzetes adatok szerint összesen több mint 461 ezer új

TOVÁBB OLVASOM »