HÍREK

Soha nem volt még ilyen a babaváróval

Története legrosszabb havi eredményét produkálta októberben a babaváró hitel, ezt közölte a jegybank a múlt héten. Ennek persze van oka is bőven, leginkább az elszálló kamatok, de a bizonytalanság is olyan tényező, mely továbbra sem segít semmilyen hiteltípus fellendülésében.

A babaváró hitel sem maradt ki abból a brutális negatív spirálból, amelybe a hitelek kerültek 2022 októberében – ez derült ki a Magyar Nemzeti Bank múlt héten közzétett, szokásos havi jelentéséből. Az viszont némileg furcsának hathat, hogy még mindig nagy a bizonytalanság a babaváró hitel kapcsán 2023-ra, úgy, hogy már decemberben járunk.

Persze annyit már így is tudunk, hogy mindenképpen velünk marad – de a bizonytalansági tényezők miatt már korlátozásokról is hallani, vagyis még lejjebb mehet az új szerződések összege a következő hónapokban.

Augusztustól októberig, tehát mindössze egy negyedév alatt nyolcmilliárd forinttal csökkent a babaváró hitel új szerződéseinek összege. A 28,57 milliárd forintos összeg negatív rekordnak számít nem csak a 2022-es évben, de a babaváró hitel hároméves történetében is ez a legkevesebb új jegyzés egy hónapot vizsgálva, 2019-es bevezetése óta soha nem volt ilyen kevés az új szerződések összege.

Megnézve az eddigi összesítést, az is kiderül, hogy 2022-ben igen gyenge évet fog zárni ez a kedvezményes hiteltípus: talán a nyár vége óta tartó bizonytalanság is okozza, hogy különösen az év második felében rendszeresen 40 milliárd alatt vannak havonta az új szerződések összegei.

Ennyire gyenge csak a bevezetésekor volt ez a hiteltípus – aztán azonban gyorsan magára is talált, de a jelenlegi gazdasági helyzetben úgy tűnik, erről a fellendülésről a közeli jövőben nemigen álmodhatunk.

Ingatlanközvetítés, Lakásépítés, lakásvásárlás?

Zöldhitel Csoporttal zöld út, bármely megoldáshoz!

A Zöldhitel Csoport szakértői segítséggel, kamatkedvezmény javaslatokkal, hatékony és gyors ingatlanközvetítéssel, hiteligénylési folyamattal támogatja az új lakásba, családi házba költözőket.

További információ és segítség a www.zoldlakashitel.hu  Hitelkalkulátor | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) oldalon vagy hívd a 06303732000, 06303426308, 06707911313, 06707080906 telefonszámokat.

#hitel #mnb #bank #babváró #kamatok #kölcsön

Forrás: Pénzcentrum, www.zoldlakashitel.hu

MEGOSZTÁS

KORÁBBI HÍREK

kamatstop
kamatstop

Meghosszabbítják a kamatstop intézményét

Gulyás Gergely: marad a kamatstop Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette csütörtökön a Kormányinfón Budapesten: meghosszabbítják a kamatstop intézményét. A kormány meghosszabbítja a kamatstopot a

TOVÁBB OLVASOM »
költségvetés
költségvetés

Varga Mihály: a költségvetés stabil

Varga Mihály: a költségvetés stabil A költségvetés stabil, továbbra is biztosítja a nyugdíjak értékének megőrzését, a családtámogatások és a rezsivédelem fenntartását. Varga Mihály pénzügyminiszter mondta

TOVÁBB OLVASOM »
CSOK
CSOK Plusz

Megjelent a CSOK Plusz rendelettervezete

Megjelent a CSOK Plusz rendelettervezete Társadalmi egyeztetésre bocsátotta a Kulturális és Innovációs Minisztérium a CSOK Plusz hitelprogramról szóló kormányrendelet tervezetét. A CSOK Plusz a 2024-től

TOVÁBB OLVASOM »