HÍREK

Nulla %-os KKV Forgóeszköz Hitelprogram

100 milliárdos kerettel újraindul a nulla százalékos KKV Forgóeszköz Hitelprogram az MFB Pontokon

A Kormány törekvéseivel összhangban, a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) uniós forrásból 100 milliárd forint keretösszegű, nulla százalékos kamattal elérhető forgóeszköz hitelprogramot indít újra a magyar vállalkozások számára. A GINOP-8.3.5-18 kódszámú program a vállalkozások működési költségeinek fedezésére kínál megoldást önerő nélkül, maximum öt éves futamidővel, 100%-os előleg mellett. A hitel az MFB Pontok hálózatában igényelhető 2022. december 8-tól.

A program az MFB egyik legnépszerűbb európai uniós forrású hitele, a „Mikro- Kis- és Középvállalkozások Technológiai Korszerűsítése Célú Hitelprogram” (GINOP-8.3.5-18) keretében indul. A korábban rendkívül sikeres hitelprogram folytatása segítséget jelent a kis- és középvállalkozásoknak, hogy a növekvő működési költségek mellett is megőrizhessék stabilitásukat, illetve megtarthassák dolgozóikat. A forrás felhasználható készletbeszerzésre, likviditásnövelésre, illetve működési költségek finanszírozására is.

A hitelprogram keretében a cégek ügyletenként minimum 5 millió, maximum 150 millió forintra pályázhatnak olyan módon, hogy az igényelt hitelösszeg 100%-át előlegként kapja meg az ügyfél. A széleskörűen felhasználható forgóeszköz kölcsön igényléséhez nem szükséges saját forrás, a teljes futamidőre pedig nulla százalékos, fix ügyleti kamattal érhető el. A hitelkérelem bírálatával, a kölcsönszerződés megkötésével és módosításával, valamint a kölcsön folyósításával összefüggésben az ügyfelet nem terheli semmiféle kezelési költség vagy díj, kivéve, amely harmadik felet illet (pl.: értékbecslői, közjegyzői díj). Az igénylésnél alacsony a biztosítéki elvárás és lehetőség van költségek nélküli előtörlesztés igénybevételére is. A futamidő maximum 5 éves lehet.

A kölcsönkérelem az országszerte számos helyen megtalálható MFB Pontokon nyújtható be, a hitelkérelmi nyomtatvány kitöltésével és az előírt mellékletek benyújtásával. Feltétel, hogy az igénylőnek Magyarországon, de a Közép-Magyarországi régión kívül legyen bejegyzett székhelye, telephelye vagy fióktelepe. A Közép-Magyarországi régióban székhellyel rendelkező igénylő forgóeszköz finanszírozása is támogatható, abban az esetben, ha a megvásárolni kívánt készlet, illetve a működési költség a Közép-Magyarországi régión kívül bejegyzett telephelyre vagy fióktelepre kerül beszerzésre vagy annak érdekében merül fel.

A Kormány döntésének értelmében emellett további finanszírozási lehetőségek is a vállalkozások rendelkezésére állnak. A feldolgozóiparban tevékenykedő, energiaintenzív kis- és középvállalkozásoknak többek között lehetőségük nyílik vissza nem térítendő támogatást igényelni energiaköltségeik csökkentésére a Nemzetközi Fejlesztési és Forráskoordinációs Ügynökség Zrt. (NFFKÜ) honlapján, az energiatamogatas2022.nffku.hu oldalon. A Feldolgozóipari KKV Energiaköltség és Beruházás Támogatási Program 2022 az energiaköltségek növekményéhez és energiahatékonysági beruházáshoz kapcsolódó önerőt kiegészítő támogatás. A vállalkozások mindkét lehetőséget kihasználhatják, arra ugyanakkor fontos odafigyelni, hogy a hitelprogram keretében csak olyan működési költség számolható el, amelyre a vissza nem térítendő támogatás nem vonatkozik vagy nem fedezi annak teljes összegét.

A „KKV Technológia” hitelprogram újranyitásának keretében 2022. december 8-tól lehet benyújtani a hitelkérelmeket.

Szakértői segítség a Zöldhitel főoldal | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu) oldalon vagy a 06303732000 telefonszámon.

Forrás: mfb.hu, Főoldal | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu)

lakáshitel

üzleti tanácsadás

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

MBH
MBH Bank

MBH: Fundamenta többségi tulajdonosa

Az MBH Bank lett a Fundamenta többségi tulajdonosa. A szükséges engedélyek megszerzése után lezárult a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. 76,35 százalékos tulajdonrészének megvásárlására vonatkozó részvényadásvételi folyamat, amelynek

TOVÁBB OLVASOM »
programok
albérlet

Állami lakbértámogatási programok

Tisztíthatják az albérletpiacot az állami lakbértámogatási programok. A tavasszal induló állami lakbértámogatási programok hozzájárulhatnak az albérletpiac tisztulásához – tájékoztatta az MTI-t szerdán Balogh László, az

TOVÁBB OLVASOM »
Húsvét
turizmus

Húsvét népszerű üdülési időszak

Szallas.hu: több napos üdülést tervez húsvétra és a tavaszi szünetre a szállásfoglalók többsége A belföldi szállásfoglalók csaknem 80 százaléka két- vagy három éjszakás üdülést tervez

TOVÁBB OLVASOM »