HÍREK

Lakáspiaci fordulat várható

A vezető hazai elemzők és az elérhető információk szerint lakáspiaci fordulat van kialakulóban.

A 2008-as válságot követő stabilizáció óta rendkívül erős időszakot tudhat maga mögött a hazai lakáspiac. Az élénk piacra még a Covid által hozott visszaesés sem tudott tartós csapást mérni, 2021-ben újra a pandémia előtti szinten álltak a mutatók. A 2015 óta tartó diadalmenet ellenére egyre többen beszélnek lakáspiaci fordulatról és változó tendenciákról.

Aki a közelmúltban figyelemmel követte a lakáspiaci híreket valószínűleg sokadjára találkozik a tranzakciószám kifejezéssel. Ez a jelzőszám azt mutatja meg, hogy egy adott időszakban hány ingatlan, jelen esetben lakás cserélt gazdát. A tranzakciószám változása alapján lehet megalapozott előrejelzéseket készíteni, hiszen ebből látszik, hogy milyen az aktuális piaci hangulat.

A hazai lakáspiacon megkötött adásvételek számából látható, hogy a Covid kivételével csak 2015 előtt volt alacsonyabb a tranzakciós szám. Ez azt jelenti, hogy rekord kevés ingatlan cserélt gazdát az elmúlt hónapokban. A kereslet csökkenése áll a jelenség hátterében, tehát nem arról van szó, hogy kevés meghirdetett lakás lenne, épp ellenkezőleg, egyre kevesebben akarnak lakást vásárolni, holott kínálat van bőven, egyszóval, túlkínálati piac van kialakulóban. A fő okok közé feltételezhetően az elszálló hitelkamatok, a bizonytalan gazdasági helyzet és a hatalmasat ugró energiaárak tartoznak.

Ingatlanközvetítés, Lakásépítés, lakásvásárlás?

Zöldhitel Csoporttal zöld út, bármely megoldáshoz!

A Zöldhitel Csoport szakértői segítséggel, kamatkedvezmény javaslatokkal, hatékony és gyors ingatlanközvetítéssel, hiteligénylési folyamattal támogatja az új lakásba, családi házba költözőket.

További információ és segítség a www.zoldlakashitel.hu  Ingatlankereső | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) oldalon vagy a 06303426308-as telefonszámon.

#lakás #ingatlan #lakáspiac #energiaárak #hitelkamat #szakértőitámogatás

Forrás: Portfolio, www.zoldhitel.hu

 

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

otthonfelújítás
otthonfelújítás

Otthonfelújítási program június 3-tól indul

NGM: az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg Az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg. Közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium

TOVÁBB OLVASOM »
négyzetméterár
Ingatlanpiac

Budapesten nőtt a négyzetméterár

Az első negyedévben a fővárosi új lakások átlagos négyzetméterár 3,1 százalékkal nőtt Az első negyedévben a Budapest kínálta új építésű lakások átlagos négyzetméterár 1,655 millió

TOVÁBB OLVASOM »
kampány
lakásbiztosítás

Lakásbiztosítási kampány sikeres volt

Túri Anikó: felülmúlta a várakozásokat a lakásbiztosítási kampány Felülmúlta a várakozásokat a márciusi lakásbiztosítási kampány. Az előzetes adatok szerint összesen több mint 461 ezer új

TOVÁBB OLVASOM »