HÍREK

Elkapkodták az 1,7 milliós négyzetméteráron kínált épülő lakásokat

Rekordidő alatt elkeltek egy most épülő új budapesti lakópark lakásai, a vevők 1,7 millió forintos négyzetméteráron kapkodták el az ingatlanokat. Év végére 1,5-2 millió forintos négyzetméterárakat várnak a piacon, miközben új lakóparki projektek nem is indulnak.

Mindössze 24 óra alatt eladták az összes, előértékesítésre szánt prémiumlakást a fővárosi Metrodom River lakópark II. ütemének részeként felépülő épületben, amely most a  2024. tavaszi átadással tervezett beruházás lakásállományának 17 százalékát dobta piacra.  A különböző alapterületű lakásokhoz 1,742 millió forintos négyzetméteráron jutottak hozzá a leggyorsabb vevők.

A rekordidő alatt történt értékesítés jól példázza, hogy a hektikus magyarországi gazdasági folyamatok karöltve a magas inflációval és a dráguló nyersanyagárakkal sokakat ösztönöz arra, hogy ingatlanban tartsák a pénzüket. Ez az egyik legbiztonságosabb értékmegőrző befektetési forma, ami fűti a keresletet országszerte, főleg Budapesten.

A tervezhetetlenné vált költségvetés az építőiparban is visszavetette a beruházási kedvet. A korábban egy számjegyű drágulás az utóbbi hónapokban drasztikusan megugrott. A 15 – 20 százalékos költségnövekedés lett általánosan jellemző.

Új lakóparki projektek indítása szinte egyáltalán nem várható. A fejlesztők inkább a korábban elkezdett beruházásaik befejezésére koncentrálnak vagy egyszerűen kivárnak.

Érezhetően erősödik a kereslet az ingatlan, mint menekülőeszköz, illetve tartós befektetési forma iránt.

Ingatlanközvetítés, Lakásépítés, lakásvásárlás, tanácsadás?

Zöldhitel Csoporttal zöld út, bármely megoldáshoz!

A Zöldhitel Csoport szakértői segítséggel, kamatkedvezmény javaslatokkal, hatékony és gyors ingatlanközvetítéssel, hiteligénylési folyamattal támogatja az új lakásba, családi házba költözőket. További információ és segítség a www.zoldlakashitel.hu oldalon vagy a 06303426308-as telefonszámon.

#lakáspiac # ingatlanpiac #lakásvásárlás #zöldhitel #Szakértői támogatás
Forrás: vg.hu, www.zoldhitel.hu

pexels-oleksandr-pidvalnyi-7599735

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

négyzetméterár
Ingatlanpiac

Budapesten nőtt a négyzetméterár

Az első negyedévben a fővárosi új lakások átlagos négyzetméterár 3,1 százalékkal nőtt Az első negyedévben a Budapest kínálta új építésű lakások átlagos négyzetméterár 1,655 millió

TOVÁBB OLVASOM »
kampány
lakásbiztosítás

Lakásbiztosítási kampány sikeres volt

Túri Anikó: felülmúlta a várakozásokat a lakásbiztosítási kampány Felülmúlta a várakozásokat a márciusi lakásbiztosítási kampány. Az előzetes adatok szerint összesen több mint 461 ezer új

TOVÁBB OLVASOM »
lakbér
albérleti díj

Márciusban nőttek a lakbérek

Márciusban 0,8 százalékkal emelkedtek a lakbérek havi szinten. Tovább emelkedtek márciusban a lakbérek: az előző hónaphoz képest 0,8 százalékkal nőttek országosan és 1,8 százalékkal Budapesten.

TOVÁBB OLVASOM »