HÍREK

Újra erősödött a lakóingatlan-piac májusban

Újra erősödött a lakóingatlan-piac májusban: országosan 12 519 lakóingatlan cserélt tulajdonost és 140 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódott. Az előző hónaphoz képest ez 5%-os emelkedés de még így is 12%-al elmarad a tavalyi május havi forgalmi adatokhoz képest.

 Az ingatlanpiacon az ingatlanárak első negyedévben tapasztalt jelentős emelkedése és folyamatosan dráguló hitelkamatok ellenére sem csökkent egyelőre jelentősen a fizetőképes kereslet.

 Áprilisban a Magyar Nemzeti Bank tényadatai szerint 144,76 milliárd forint összegre szerződtek az ügyfelek, mely alapján az előző évi májusi adatokhoz képest ugyanakkor 16%-kal nagyobb hitelvolumen realizálódott Magyarországon. A hitelpiacot áprilisban és májusban elsősorban az új építésű ingatlanokhoz kapcsolódó hitel kihelyezések erősítették.

 Összességében ebben az évben már több mint 63 ezer ingatlan cserélt tulajdonost, ami átlagosan havi több mint 12 ezer tranzakciót jelent. Az aktív piacon azonban szűkül kínálat és a nehezedő hitelkihelyezések miatt egyre nagyobb szükség van és lesz az eladói – vevői oldalon is a támogató és szakértő közvetítői szakmai segítségre.

 Szakértő támogatás?

A megoldásban a Zöldhitel Csoport szakértői állnak rendelkezésedre.

További részletek a www.zoldlakashitel.hu oldalon vagy a 06303426308-as telefonszámon.

#Szakértői támogatás  #Újlakás #Hitel  #Növekedés
Forrás: MNB, BÉT, www.zoldhitel.hu

zoldhitel-zold-otthon-energiatakarékos

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

MTÜ
turizmus

MTÜ: népszerűek a kempingek

MTÜ: egyre népszerűbbek a kempingek és a közösségi szálláshelyek is Egyre népszerűbbek a kempingek és a közösségi szálláshelyek is. Kempingezni a németek és a lengyelek

TOVÁBB OLVASOM »