HÍREK

Újra erősödött a lakóingatlan-piac májusban

Újra erősödött a lakóingatlan-piac májusban: országosan 12 519 lakóingatlan cserélt tulajdonost és 140 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódott. Az előző hónaphoz képest ez 5%-os emelkedés de még így is 12%-al elmarad a tavalyi május havi forgalmi adatokhoz képest.

 Az ingatlanpiacon az ingatlanárak első negyedévben tapasztalt jelentős emelkedése és folyamatosan dráguló hitelkamatok ellenére sem csökkent egyelőre jelentősen a fizetőképes kereslet.

 Áprilisban a Magyar Nemzeti Bank tényadatai szerint 144,76 milliárd forint összegre szerződtek az ügyfelek, mely alapján az előző évi májusi adatokhoz képest ugyanakkor 16%-kal nagyobb hitelvolumen realizálódott Magyarországon. A hitelpiacot áprilisban és májusban elsősorban az új építésű ingatlanokhoz kapcsolódó hitel kihelyezések erősítették.

 Összességében ebben az évben már több mint 63 ezer ingatlan cserélt tulajdonost, ami átlagosan havi több mint 12 ezer tranzakciót jelent. Az aktív piacon azonban szűkül kínálat és a nehezedő hitelkihelyezések miatt egyre nagyobb szükség van és lesz az eladói – vevői oldalon is a támogató és szakértő közvetítői szakmai segítségre.

 Szakértő támogatás?

A megoldásban a Zöldhitel Csoport szakértői állnak rendelkezésedre.

További részletek a www.zoldlakashitel.hu oldalon vagy a 06303426308-as telefonszámon.

#Szakértői támogatás  #Újlakás #Hitel  #Növekedés
Forrás: MNB, BÉT, www.zoldhitel.hu

zoldhitel-zold-otthon-energiatakarékos

MEGOSZTÁS

KORÁBBI HÍREK

megtakarítás
megtakarítás megoldások

Megtakarítás az újabb adó nélkül?

Az elmúlt héten jelenet meg a kormányrendelet, miszerint a megtakarítás típusok egyes formáit szociális hozzájárulási adó terheli (SZOCHO). Alapvetően mentes az új adóforma alól: az

TOVÁBB OLVASOM »
energetikai tanúsítvány
energetikai tanúsítvány

Új energetikai tanúsítvány érkezik

EM: megújulnak és korszerűbbek lesznek az épületek energetikai tanúsítvány típusai Korszerű rendszerben készülnek és a korábbiaknál részletesebb felújítási javaslatokat tartalmaznak a jövőben az épületek energetikai

TOVÁBB OLVASOM »
családtámogatás
családtámogatás

Családtámogatás további változásai

A családtámogatás  változásairól újabb segítségeket kaptunk és osztunk meg veletek, partnerünk az OTP Bank információira alapozva. Az otthonteremtési kamattámogatásról szóló 341/2011. (XII. 29.) Korm. rendelet

TOVÁBB OLVASOM »
család támogatás
család támogatás

Család támogatás változásai

Partnerünk az OTP Bank segítségével az alábbiakban adunk tájékoztatást a család támogatás változásairól. 1. Az új lakások építéséhez, vásárlásához kapcsolódó lakáscélú támogatásról szóló 16/2016 (II.

TOVÁBB OLVASOM »