HÍREK

No Airbnb döntés Terézvárosban

A rövid távú szálláskiadás tiltása mellett voksolt a terézvárosi szavazók többsége: az Airbnb típusú szálláshelyek betiltásáról szóló ügydöntő szavazáson két hét alatt 6083 terézvárosi voksolt. 54 százalékuk, 3265-en szavaztak igennel, 2818-an pedig nemmel – tájékoztatta az MTI-t az önkormányzat hétfőn.

Azt írták, 2026. január elsejétől nulla napban határozza meg a terézvárosi önkormányzat azoknak a napoknak a számát, melyeket rövid távú lakáskiadásra lehet használni a kerületi ingatlanpiacon.

A voksolás két héten át, szeptember 2-a és 15-e között zajlott online és offline is három helyszínen minden nap. A 20,52 százalékos részvételi arány jóval meghaladja a hasonló szavazások részvételét – írták.

Soproni Tamás (Momentum) polgármester a közleményben úgy fogalmazott: „a következő lépés az, hogy a képviselő-testület elé viszem a terézvárosiak akaratát, és rendeletet alkotunk döntésükről. Fontosnak tartom, hogy a változtatás csak 2026. január 1-jén lép életbe. Így a vállalkozásoknak lesz idejük felkészülni a változásra. A kerületiek példát mutattak abból, hogyan lehet élni a demokratikus eszközökkel, és döntöttek arról, hogy milyen kerületben szeretnének élni„.

Hangsúlyozta azt is, az igen szavazatok többsége azt jelzi, hogy a terézvárosiaknak többet ér otthonuk békéje, mint a kieső bevétel, fontos számukra, hogy a kerület visszaszerezze „lakó-jellegét„.

Új vagy használt lakást vásárolnál?  Lakásfelújításba vágtok bele?  Szükséged van még hozzá plusz pénzre? Add meg a Lakáshitel kalkulátor ügyfeleinknek | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) oldalunkon mekkora összeget szeretnél és mi megküldjük ajánlatainkat! 

airbnb

#airbnb #lakáskiadás #szállás #Terézváros #döntés

 

Forrás: www.mti.hu www.zoldhitel.hu

 

airbnb

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

energetikai tanúsítvány
energetikai tanúsítvány

Energetikai tanúsítvány kisokos

Energetikai Tanúsítvány Az energetikai tanúsítvány az ingatlanok energiahatékonyságát mérő dokumentumok, amelyek szerepe az ingatlanpiacon egyre nagyobb jelentőséggel bír. 2023. novemberétől új jogszabály lépett életbe, amely

TOVÁBB OLVASOM »
airbnb
airbnb

No Airbnb döntés Terézvárosban

A rövid távú szálláskiadás tiltása mellett voksolt a terézvárosi szavazók többsége: az Airbnb típusú szálláshelyek betiltásáról szóló ügydöntő szavazáson két hét alatt 6083 terézvárosi voksolt.

TOVÁBB OLVASOM »
MNB
MNB

Csalásra figyelmeztet az MNB

Valótlan hirdetéseket tettek közzé bűnözők a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és egy tőzsdei kibocsátó állítólagos befektetési programjáról – közölte az MNB pénteken az MTI-vel. A

TOVÁBB OLVASOM »
energetikai tanúsítvány
kgfb

Több ezer kgfb roller szerződés

A rollerekre és egyéb mikromobilitási eszközökre július 16-án bevezetett kgfb óta összesen 4300 ilyen biztosítási szerződést kötöttek a Netrisknél augusztus közepéig, ezeknek az átlagos éves

TOVÁBB OLVASOM »
airbnb
Egyéb kategória

Babaváró határidő hosszabbítás

Hankó Balázs: idén tízezer család kerülhetne nehéz helyzetbe a babaváró program lejárta miatt   Idén mintegy tízezer család kerülhetne nehéz helyzetbe a babaváró program lejárta

TOVÁBB OLVASOM »