HÍREK

Nő a befektetői aktivitás az ingatlanpiacon

Erősödő befektetői aktivitás idén az ingatlanpiacon.


Erősödő befektetői aktivitás várható idén a Duna House szerint az ingatlanpiacon. 2024 első negyedévének átlagában vidéken a vásárlók 25 százaléka. Budapesten a vásárlók 34 százaléka került ki a befektetők közül.

A Duna House pénteki MTI-nek küldött elemzésében idézi az MNB Lakáspiaci jelentését. Miszerint a befektetői jelenlét élénkítő hatással lehet az építési kedvre.Valamint a használt ingatlanokat érintő értéknövelő felújítási munkák elvégzése miatt a hazai lakásállomány minősége is javulhat.

Az év első három hónapjának adásvételei során az ingatlanközvetítő által bekért vevői információk alapján a Somogy vármegyében szerződő ügyfelek jelölték meg a legnagyobb arányban a befektetési célt. Mint fő motivációt, akik zömében közvetlen partszakasszal rendelkező balatoni településen szereztek ingatlant.

Magas befektetői aktvitás vidéken is

Hasonlóan magas volt a befektetői aktivitás a vidéki területek közül Baranya vármegyében is. Itt a vármegyeszékhely számított a kereslet középpontjának a befektetők körében. Kedvelt célpont befektetői szemmel természetesen a főváros is. Itt főként a pesti belvárosi lokáció, Erzsébetváros, Terézváros és az V. kerület vonzotta a befektetőket. Népszerűek voltak még Zugló és Újbuda lakásai is – írták.

Az északi part magas négyzetméterárai és a területen zárult nagyértékű ingatlantranzakciók miatt a legnagyobb összeget. Átlagosan 77,9 millió forintot a Veszprém vármegyében szerződő befektetők költötték ingatlanvásárlásra 2024 első negyedévében. Míg a fővárosban 56,6 millió forint volt az ingatlanra fordított átlagos költség. Hajdú-Bihar vármegyében 48,7 millió forint, Pest vármegyében 43 millió forint, Somogyban pedig 34 millió forint is elegendő egy befektetési célú ingatlan megvásárlásához.

Kitértek arra, hogy az MNB Lakáspiaci jelentése a hozamokkal kapcsolatban is pozitív hírrel szolgál azok számára, akik ingatlanba fektetnék megtakarításaikat. Ugyanis a vidéki városok átlagában a lakásbérbeadási hozam márciusban 7,2 százalékot tett ki. Ami meghaladja a 10 éves állampapírpiaci referenciahozamot, a 6,7 százalékot. Budapesten az előző év azonos időszakában mért 4,9 százalékról 5,1 százalékra nőtt a bérbeadási hozam. Tehát a fővárosi területeken még elmarad az említett állampapírpiaci referenciahozamtól.

Bővül a család? Munkahely miatt költöznétek? Lakásfelújítás előtt álltok? Kalkulálj a Lakáshitel kalkulátor ügyfeleinknek | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) oldalunkon vagy add meg igényedet Lakáshitel ajánlatok | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) és mi egyedi ajánlatot készítünk céljaid megvalósításához 

#ingatlanpiac #befektetés #MNB #bérbeadás #négyzetméterár

aktivitás

Forrás: http://www.mti.hu

aktivitás

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

MNB
alapkamat

MNB csökkentette az alapkamatot

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa 25 bázisponttal 6,5 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot, és a kamatfolyosó két szélét is ilyen mértékben vitte lejjebb.

TOVÁBB OLVASOM »
energetikai tanúsítvány
energetikai tanúsítvány

Energetikai tanúsítvány kisokos

Energetikai Tanúsítvány Az energetikai tanúsítvány az ingatlanok energiahatékonyságát mérő dokumentumok, amelyek szerepe az ingatlanpiacon egyre nagyobb jelentőséggel bír. 2023. novemberétől új jogszabály lépett életbe, amely

TOVÁBB OLVASOM »
airbnb
airbnb

No Airbnb döntés Terézvárosban

A rövid távú szálláskiadás tiltása mellett voksolt a terézvárosi szavazók többsége: az Airbnb típusú szálláshelyek betiltásáról szóló ügydöntő szavazáson két hét alatt 6083 terézvárosi voksolt.

TOVÁBB OLVASOM »
MNB
MNB

Csalásra figyelmeztet az MNB

Valótlan hirdetéseket tettek közzé bűnözők a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és egy tőzsdei kibocsátó állítólagos befektetési programjáról – közölte az MNB pénteken az MTI-vel. A

TOVÁBB OLVASOM »
MNB
kgfb

Több ezer kgfb roller szerződés

A rollerekre és egyéb mikromobilitási eszközökre július 16-án bevezetett kgfb óta összesen 4300 ilyen biztosítási szerződést kötöttek a Netrisknél augusztus közepéig, ezeknek az átlagos éves

TOVÁBB OLVASOM »

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

Zöldlakáshitel

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -