HÍREK

Mérséklődő albérleti díj

Otthon Centrum: mérséklődtek az albérleti díj összegek a tavalyi utolsó negyedévhez képest

 

Az év első negyedévében 216 ezer forinton alakult a fővárosi használt téglalakások átlagos havi albérleti díj összege. Ami ugyan magasabb a tavalyi éves átlagnál, de 6 százalékkal alacsonyabb 2022 utolsó negyedévéhez képest. – közölte az Otthon Centrum (OC) ingatlanközvetítő hétfőn az MTI-vel.

A legdrágább városrészek hagyományosan a budai kerületek, itt átlagosan 256 ezer forint a havi bérleti díj. A csökkenés ezekben a kerületekben mindössze 2 százalék. A belvárosban átlagosan 220 ezer forint, a külső pesti kerületekben pedig átlagosan 156 ezer forint a havi bérleti díj. Ez mindkét városrészben már 6 százalékkal olcsóbb a tavalyi év negyedik negyedévéhez képest.

Budapesten a különböző méretű ingatlanok közül elsősorban a nagy lakások árai mérséklődtek:

  • a három szobás lakásoknál a 263 ezer forintos átlagos bérleti díj 15 százalékkal kedvezőbb a 2022 utolsó három hónapjában mért értéknél,
  • míg az egy szobás lakásokat 144 ezer forintért lehetett bérelni az első negyedévben, ami 2 százalékkal alacsonyabb díjat jelent.

Jelenleg a bérlőknek azzal kell számolniuk, hogy az V. kerület a legdrágább 327 ezer forinttal. Ezt követi  a XI. kerületben átlagosan 232 ezer forintért lehet lakást bérelni. A XIII. kerületben 205 ezer, a VIII. kerületben 180 ezer, míg a XIV. kerületben 175 ezer forint az átlagos havi díj.

Vidéken főként a régió központokban csökkent a bérleti díj: a tavalyi év utolsó három hónapjában mért 187 ezer forintról 3 százalékkal, 181 ezer forintra mérséklődött idén az első negyedévben.

A közlemény idézte Molnár Szabolcsot, az Open House alapítóját, aki elmondta: a rendelkezésükre álló adatok szerint a vidéki városok közül Székesfehérvár a legdrágább, átlagosan 210 ezer forinttal. Győrben 150 ezer forint a havi bérleti díj átlagértéke. Ezzel szemben Tatabányán átlag 145 ezer. Míg Debrecenben 142 500 forintért lehetett használt téglalakást bérelni idén az év első három hónapjában.

Az ingatlan – és hitelközvetítéssel foglalkozó Open House cégcsoportban 2022-ben szerzett az Otthon Centrum többségi tulajdont – olvasható az OC közleményében.

Kiadós lakás keresel? Vagy inkább lakást vásárolnál? Keresd a Lakáshitel megoldások | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) szakértőit!

#albérleti_díj #albérlet #kiadólakás #otthoncentrum

Forrás: www.mti.hu; Lakáshitel megoldások | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu)

albérleti díj


MTI 2023. március 27., hétfő 13:40

ingatlan adásvétel

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

energetikai tanúsítvány
energetikai tanúsítvány

Energetikai tanúsítvány kisokos

Energetikai Tanúsítvány Az energetikai tanúsítvány az ingatlanok energiahatékonyságát mérő dokumentumok, amelyek szerepe az ingatlanpiacon egyre nagyobb jelentőséggel bír. 2023. novemberétől új jogszabály lépett életbe, amely

TOVÁBB OLVASOM »
airbnb
airbnb

No Airbnb döntés Terézvárosban

A rövid távú szálláskiadás tiltása mellett voksolt a terézvárosi szavazók többsége: az Airbnb típusú szálláshelyek betiltásáról szóló ügydöntő szavazáson két hét alatt 6083 terézvárosi voksolt.

TOVÁBB OLVASOM »
MNB
MNB

Csalásra figyelmeztet az MNB

Valótlan hirdetéseket tettek közzé bűnözők a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és egy tőzsdei kibocsátó állítólagos befektetési programjáról – közölte az MNB pénteken az MTI-vel. A

TOVÁBB OLVASOM »
energetikai tanúsítvány
kgfb

Több ezer kgfb roller szerződés

A rollerekre és egyéb mikromobilitási eszközökre július 16-án bevezetett kgfb óta összesen 4300 ilyen biztosítási szerződést kötöttek a Netrisknél augusztus közepéig, ezeknek az átlagos éves

TOVÁBB OLVASOM »
airbnb
Egyéb kategória

Babaváró határidő hosszabbítás

Hankó Balázs: idén tízezer család kerülhetne nehéz helyzetbe a babaváró program lejárta miatt   Idén mintegy tízezer család kerülhetne nehéz helyzetbe a babaváró program lejárta

TOVÁBB OLVASOM »