HÍREK

A Gránit Bank többséget szerez a Diófa Alapkezelőben

A Gránit Bank többséget szerez a Diófa Alapkezelőben

Budapest, 2023. január 20., péntek (MTI) – A Gránit Bank többségi tulajdonrészesedést szerez a Diófa Alapkezelőben, az ehhez szükséges engedélyt a Magyar Nemzeti Bank (MNB) már a héten megadta – közölte a pénzintézet az MTI-vel pénteken.

Közölték: a tranzakció illeszkedik a Gránit Bank hosszú távú stratégiájába, amely a privátbanki és befektetési szolgáltatások körének bővítését tűzte ki célul az elkövetkező időszakban. A Gránit Bankcsoport az elmúlt évben bővült az Equilor Befektetési Zrt.-vel, és a most akvirálandó Diófa Alapkezelő Zrt.-vel a befektetési szolgáltatások, a portfólió- és vagyonkezelés területén a lakossági, a vállalati, valamint az intézményi ügyfeleinek komplex és magas szintű szolgatást tud nyújtani. A tranzakció a szinergiák kölcsönösen előnyös kihasználásával növeli a bankcsoport részvényesi értékét – írták. A Diófa Alapkezelő a banki háttérrel még dinamikusabban növekedhet, tovább bővítheti digitális szolgáltatásait, amelyben nagymértékben támaszkodhat a Gránit Bank elmúlt években szerzett tapasztalataira.
A 2010-ben alapított bank az előzetes adatok szerint a 2022-es üzleti évet várhatón 1000 milliárd forintot meghaladó mérlegfőösszeggel és 13 milliárd forint adózás előtti eredménnyel zárja, így minden eddiginél sikeresebb lett. A hitelintézet adózás előtti eredménye 2022 első fél évében meghaladta a 6 milliárd forintot és az üzleti növekedés a vállalati és lakossági szegmensben is felülmúlta a bankszektor átlagát. A bank ügyfélszámláinak száma közelíti a 100 ezret, és a nem-teljesítő hitelek (NPL) rátája pedig mindössze 0,03 százalék, amely érték bőven a hazai bankszektor átlaga alatt marad.
A Diófa Alapkezelő közel 460 milliárd forintos vagyont kezel jelenleg az intézményi és a lakossági ügyfelek számára, míg az ingatlanalapokban kezelt vagyon értéke megközelíti a 300 milliárd forintot. A Diófa befektetési tevékenysége során kiemelten fontos az ingatlanbefektetés, amelynek részeként a Diófa Alapkezelő kezeli Magyarország 3. legnagyobb lakossági ingatlanalapját, a Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alapot.

#GránitBank #Diófaalapkezelő #befektetés #tulajdonszerzés #MagyarPostaTakarékIngatlanAlap

Forrás: www.mti.hu ; Lakáshitel ajánlatok | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu)

Gránit Bank többségi tulajdont szerez a Diófa Alapkezelőben

A Gránit Bank többségi tulajdont szerez a Diófa Alapkezelőben

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

MNB
alapkamat

MNB csökkentette az alapkamatot

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa 25 bázisponttal 6,5 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot, és a kamatfolyosó két szélét is ilyen mértékben vitte lejjebb.

TOVÁBB OLVASOM »
energetikai tanúsítvány
energetikai tanúsítvány

Energetikai tanúsítvány kisokos

Energetikai Tanúsítvány Az energetikai tanúsítvány az ingatlanok energiahatékonyságát mérő dokumentumok, amelyek szerepe az ingatlanpiacon egyre nagyobb jelentőséggel bír. 2023. novemberétől új jogszabály lépett életbe, amely

TOVÁBB OLVASOM »
airbnb
airbnb

No Airbnb döntés Terézvárosban

A rövid távú szálláskiadás tiltása mellett voksolt a terézvárosi szavazók többsége: az Airbnb típusú szálláshelyek betiltásáról szóló ügydöntő szavazáson két hét alatt 6083 terézvárosi voksolt.

TOVÁBB OLVASOM »
MNB
MNB

Csalásra figyelmeztet az MNB

Valótlan hirdetéseket tettek közzé bűnözők a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és egy tőzsdei kibocsátó állítólagos befektetési programjáról – közölte az MNB pénteken az MTI-vel. A

TOVÁBB OLVASOM »
MNB
kgfb

Több ezer kgfb roller szerződés

A rollerekre és egyéb mikromobilitási eszközökre július 16-án bevezetett kgfb óta összesen 4300 ilyen biztosítási szerződést kötöttek a Netrisknél augusztus közepéig, ezeknek az átlagos éves

TOVÁBB OLVASOM »

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

Zöldlakáshitel

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -