HÍREK

Nulla %-os KKV Forgóeszköz Hitelprogram

100 milliárdos kerettel újraindul a nulla százalékos KKV Forgóeszköz Hitelprogram az MFB Pontokon

A Kormány törekvéseivel összhangban, a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) uniós forrásból 100 milliárd forint keretösszegű, nulla százalékos kamattal elérhető forgóeszköz hitelprogramot indít újra a magyar vállalkozások számára. A GINOP-8.3.5-18 kódszámú program a vállalkozások működési költségeinek fedezésére kínál megoldást önerő nélkül, maximum öt éves futamidővel, 100%-os előleg mellett. A hitel az MFB Pontok hálózatában igényelhető 2022. december 8-tól.

A program az MFB egyik legnépszerűbb európai uniós forrású hitele, a „Mikro- Kis- és Középvállalkozások Technológiai Korszerűsítése Célú Hitelprogram” (GINOP-8.3.5-18) keretében indul. A korábban rendkívül sikeres hitelprogram folytatása segítséget jelent a kis- és középvállalkozásoknak, hogy a növekvő működési költségek mellett is megőrizhessék stabilitásukat, illetve megtarthassák dolgozóikat. A forrás felhasználható készletbeszerzésre, likviditásnövelésre, illetve működési költségek finanszírozására is.

A hitelprogram keretében a cégek ügyletenként minimum 5 millió, maximum 150 millió forintra pályázhatnak olyan módon, hogy az igényelt hitelösszeg 100%-át előlegként kapja meg az ügyfél. A széleskörűen felhasználható forgóeszköz kölcsön igényléséhez nem szükséges saját forrás, a teljes futamidőre pedig nulla százalékos, fix ügyleti kamattal érhető el. A hitelkérelem bírálatával, a kölcsönszerződés megkötésével és módosításával, valamint a kölcsön folyósításával összefüggésben az ügyfelet nem terheli semmiféle kezelési költség vagy díj, kivéve, amely harmadik felet illet (pl.: értékbecslői, közjegyzői díj). Az igénylésnél alacsony a biztosítéki elvárás és lehetőség van költségek nélküli előtörlesztés igénybevételére is. A futamidő maximum 5 éves lehet.

A kölcsönkérelem az országszerte számos helyen megtalálható MFB Pontokon nyújtható be, a hitelkérelmi nyomtatvány kitöltésével és az előírt mellékletek benyújtásával. Feltétel, hogy az igénylőnek Magyarországon, de a Közép-Magyarországi régión kívül legyen bejegyzett székhelye, telephelye vagy fióktelepe. A Közép-Magyarországi régióban székhellyel rendelkező igénylő forgóeszköz finanszírozása is támogatható, abban az esetben, ha a megvásárolni kívánt készlet, illetve a működési költség a Közép-Magyarországi régión kívül bejegyzett telephelyre vagy fióktelepre kerül beszerzésre vagy annak érdekében merül fel.

A Kormány döntésének értelmében emellett további finanszírozási lehetőségek is a vállalkozások rendelkezésére állnak. A feldolgozóiparban tevékenykedő, energiaintenzív kis- és középvállalkozásoknak többek között lehetőségük nyílik vissza nem térítendő támogatást igényelni energiaköltségeik csökkentésére a Nemzetközi Fejlesztési és Forráskoordinációs Ügynökség Zrt. (NFFKÜ) honlapján, az energiatamogatas2022.nffku.hu oldalon. A Feldolgozóipari KKV Energiaköltség és Beruházás Támogatási Program 2022 az energiaköltségek növekményéhez és energiahatékonysági beruházáshoz kapcsolódó önerőt kiegészítő támogatás. A vállalkozások mindkét lehetőséget kihasználhatják, arra ugyanakkor fontos odafigyelni, hogy a hitelprogram keretében csak olyan működési költség számolható el, amelyre a vissza nem térítendő támogatás nem vonatkozik vagy nem fedezi annak teljes összegét.

A „KKV Technológia” hitelprogram újranyitásának keretében 2022. december 8-tól lehet benyújtani a hitelkérelmeket.

Szakértői segítség a Zöldhitel főoldal | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu) oldalon vagy a 06303732000 telefonszámon.

Forrás: mfb.hu, Főoldal | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu)

lakáshitel

üzleti tanácsadás

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

MNB
alapkamat

MNB csökkentette az alapkamatot

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa 25 bázisponttal 6,5 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot, és a kamatfolyosó két szélét is ilyen mértékben vitte lejjebb.

TOVÁBB OLVASOM »
energetikai tanúsítvány
energetikai tanúsítvány

Energetikai tanúsítvány kisokos

Energetikai Tanúsítvány Az energetikai tanúsítvány az ingatlanok energiahatékonyságát mérő dokumentumok, amelyek szerepe az ingatlanpiacon egyre nagyobb jelentőséggel bír. 2023. novemberétől új jogszabály lépett életbe, amely

TOVÁBB OLVASOM »
airbnb
airbnb

No Airbnb döntés Terézvárosban

A rövid távú szálláskiadás tiltása mellett voksolt a terézvárosi szavazók többsége: az Airbnb típusú szálláshelyek betiltásáról szóló ügydöntő szavazáson két hét alatt 6083 terézvárosi voksolt.

TOVÁBB OLVASOM »
MNB
MNB

Csalásra figyelmeztet az MNB

Valótlan hirdetéseket tettek közzé bűnözők a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és egy tőzsdei kibocsátó állítólagos befektetési programjáról – közölte az MNB pénteken az MTI-vel. A

TOVÁBB OLVASOM »
MNB
kgfb

Több ezer kgfb roller szerződés

A rollerekre és egyéb mikromobilitási eszközökre július 16-án bevezetett kgfb óta összesen 4300 ilyen biztosítási szerződést kötöttek a Netrisknél augusztus közepéig, ezeknek az átlagos éves

TOVÁBB OLVASOM »

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

Zöldlakáshitel

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -