HÍREK

Továbbra sem látnak az MNB (Magyar Nemzeti Bank) szakértői visszaesést a hitelezésben

A kamatváltozás, a zöldhitel keretének kimerülése még nem éreztetik hatásukat.

A vállalati hitelezésben 11%-os volt az éves hitelezési növekedés a 2022. márciusában. Ezen belül a KKV szektor még ennél is jobban teljesített a maga 14%-os növekedésével.
A beruházási hitelek helyett a forgóeszközhitelek felé fordultak inkább a vállalkozások.A lakossági hitelek a vállalati hiteleket meghaladóan, 13%-kal nőttek 2020.márciusában egy éves visszatekintésben. Ezzel együtt is elmarad a 2018-as csúcshoz képest a kihelyezett hitelállomány.

Márciusban a támogatott hitelek aránya közel fele volt a hitelkihelyezésnek, melyben a zöld lakáshitel adta a legnagyobb részt. Az átlagos hitelösszeg 13 millió Forintra nőtt a lakáshitelek esetében.
A lakáscélok megvalósítása a saját lakhatás, vagy befektetési céllal továbbra is erős családi törekvése a magyar lakosságnak. Ezekben az élethelyzetekben tudnak segíteni a Zöldhitel Csoport szakértői.

A 06303426308-as telefonszámon vagy a www.zoldhitel.hu és www.zoldlakashitel.hu oldalakon várják a kérdéseket, kínálnak megoldásokat minden élethelyzetre szakértőink.
Forrás: MNB,

zoldlakashitel_nincs_visszaeses_1

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

turizmus
turizmus

Megújulnak a Tourinform irodák

Turisztikai ügynökség: egymilliárd forintból újulhatnak meg a Tourinform irodák. Egymilliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosít a kormány a hazai Tourinform irodák infrastrukturális és szolgáltatásfejlesztésére.

TOVÁBB OLVASOM »
turizmus
lakás építés

Alacsony a lakásépítési aktivitás

Az alacsony lakásépítési aktivitást csak néhány nagyobb beruházás élénkítette. 2024 I. negyedévében 2779 új lakás épült, 23%-kal kevesebb, mint egy évvel korábban. A kiadott építési

TOVÁBB OLVASOM »
kereslet
Ingatlanpiac

Az ingatlanpiaci kereslet nőtt áprilisban

Áprilisban jelentősen nőtt az ingatlanpiaci kereslet. Áprilisban lélektani határt tört át az ingatlanpiaci kereslet, a feladott lakáshirdetések száma jelentősen nőtt. Ami további élénkülést vetít előre

TOVÁBB OLVASOM »
négyzetméterár
Ingatlanpiac

Nőtt a házak négyzetméterára

Az agglomerációban 10 százalékkal nőtt a házak négyzetméterára. A családi házak átlagos négyzetméterára 10 százalékkal nőtt az elmúlt fél évben (2024 első és 2023 utolsó

TOVÁBB OLVASOM »
vendégéjszakák
turizmus

A vendégéjszakák száma nőtt

A vendégéjszakák száma 25, a vendégeké 30%-kal nőtt 2023 márciusához képest. 2024 márciusában a turisztikai szálláshelyeken(kereskedelmi, magán- és egyéb szálláshelyeken) a vendégéjszakák száma közel 2,8 millió

TOVÁBB OLVASOM »