HÍREK

Állami lakbértámogatási programok

Tisztíthatják az albérletpiacot az állami lakbértámogatási programok.


A tavasszal induló állami lakbértámogatási programok hozzájárulhatnak az albérletpiac tisztulásához – tájékoztatta az MTI-t szerdán Balogh László, az ingatlan.com gazdasági szakértője.Az államilag támogatott programok feltétele, hogy a bérbeadóknak adószámmal kell rendelkezniük. A bérleti díjról pedig névre szóló számlát kell kiállítaniuk – tette hozzá.

Regisztrált álláskeresők március 18-tól igényelhetnek fél évre lakhatási támogatást, amennyiben az új munkahely a lakhelyüktől legalább 60 kilométerre fekszik. Ennek összege a minimálbér 70 százaléka, azaz havonta 186 760 forint lehet – ismertette a szakértő.

Az áprilisban induló, a 30 év alatti fiatalok számára elérhető Ifjúsági Garancia Plusz program keretében hasonló feltételekkel havi 180 ezer forint albérlettámogatás igényelhető. Ezért az összegért viszonylag széles kínálatból válogathatnak lakást az érintettek – fogalmazott.

A munkába állókat célzó állami támogatások mellett a munkaadók adómentesen is támogathatják a dolgozóik lakhatását.Idézte a közlemény Balogh Lászlót, aki szerint ez kifejezetten vonzóvá teheti a lakhatást ingyenesen biztosító munkahelyeket. Ehhez az is elegendő, hogy a munkaadó olyan legalább kétszobás lakást béreljen, ahova egyszerre több munkavállaló költözik be.

Az ingatlan.com márciusi adatai szerint a fővárosban egy egyszobás lakásért 180 ezer forintot kellett fizetni átlagosan. Míg a kétszobás lakások átlagos lakbére 268 ezer forint volt.

Számoljunk és nézzük meg tudunk-e az Ön számára kedvezőbb lakásbiztosítást kötni a márciusi lakásbiztosítási kampányban! A biztosítók ajánlatát egyben, összehasonlítva láthatja nálunk.
Hívjon bennünket és segítünk kedvező megoldást találni: 30 326 4703, 30 648 9525, 30 342 6308, 30 373 2000. Hívj bennünket és segítünk!
Személyes és távoli, online kötés is megoldható! Vagy klikkeljen és számolja ki a következő linken – összehasonlító oldalunkon a legkedvezőbb megoldásokért:
Bővül a család? Munkahely miatt költöznétek? Lakásfelújítás előtt álltok? Kalkulálj a Lakáshitel kalkulátor ügyfeleinknek | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) oldalunkon vagy add meg igényedet Lakáshitel ajánlatok | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) és mi egyedi ajánlatot készítünk céljaid megvalósításához! 
#lakbértámogatás #albérlet #Ifjúsági_Garancia_Plusz #álláskereső

programok

Forrás: www.mti.hu 

lakás

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

program
otthonfelújítás

Otthonfelújítási program egyeztetések

Fábián Gergely: tovább folytatódtak a szakmai és szakértői egyeztetések otthonfelújítási program kapcsán Júniustól indul az a 108 milliárd forintos keretösszegű Otthonfelújítási Program, amellyel a kormány

TOVÁBB OLVASOM »
program
turizmus

Turisztikai támogatási program indul

Nagy Márton: turisztikai versenyképességet erősítő támogatási program indul 15 milliárdos keretösszeggel A turisztikai ágazati szereplők versenyképességét erősítő támogatási program indul. A komplex, három pillérből álló

TOVÁBB OLVASOM »
otthonfelújítás
otthonfelújítás

Otthonfelújítási program június 3-tól indul

NGM: az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg Az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg. Közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium

TOVÁBB OLVASOM »